Θεόφιλος: «Απαξιώσατε τις τοπικές κοινότητες, υπάρχει γκρίνια στα χωριά» (video)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 10:17

Θεόφιλος: «Απαξιώσατε τις τοπικές κοινότητες, υπάρχει γκρίνια στα χωριά» (video)

Στην συζήτηση  του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων Δήμου Κεφαλονιάς 2017 

Αιχμηρός και εύστοχος στην τοποθέτησή του για τον απολογισμό πεπραγμένων 2017 του Δήμου Κεφαλονιάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος. 

Ο κ. Μιχαλάτος, έκανε σημαντικές ερωτήσεις στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, όσον αφορά την γνώμη του για τους προηγούμενους δημάρχους, για την λειτουργία του Γηροκομείου Σάμης, την μη λειτουργία του Καφενείου της Καμπάνας, τα προβλήματα με τις θέσεις στάθμευσης στο Αργοστόλι, τα Ειδικά Σχολεία, τα αδέσποτα, και τα ζητήματα με την αποχέτευση σε Πύλαρο, Λειβαθώ και Ερισσο.
Μάλιστα, κάλεσε τον δήμαρχο να μιλάει και να κρίνεται ως δήμαρχος και όχι να επικαλείται στα δημοτικά συμβούλια τι έκανε κατά την θητεία του ως βουλευτής Κεφαλονιάς.

«Πολλές φορές ο δήμαρχος πάει πίσω στον χρόνο και μιλάει με την ιδιότητα του ως βουλευτής, όμως σήμερα πρέπει κ. Παρίση να μιλάτε και να κρίνεστε ως δήμαρχος. Πολλές φορές ακούμε την μόνιμη «καραμέλα» από την πλειοψηφία για τους προηγούμενους δημάρχους που αναιρούσε το έργο τους. Ήθελα να ακούσω λοιπόν την άποψή σου για τους πρώην και ακούμε και μέσα σε αυτή την αίθουσα έναν μηδενισμό για τους πρώην. Εμείς κρίνουμε τι έγινε από 2011 ως σήμερα και όχι να κρίνουμε τι έκαναν οι προηγούμενοι. Οι ερωτήσεις μου ήταν στο γιατί δεν αξιοποιήσαμε τα τοπικά συμβούλια και τα απαξιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τον Καλλικράτη. Υπάρχει μια μόνιμη γκρίνια στα χωριά γιατί ο δήμος δεν έχει κάνει πράγματα γι αυτά τα χωριά. Οι λιγοστοί πόροι που μπορεί να είχε ο δήμος το 2017, δεν έγινε η κατανομή τους με αντικειμενικά κριτήρια.

Έπρεπε να αξιολογήσουμε ποιες περιοχές είχαν περισσότερη ανάγκη και να πήγαιναν εκεί τα χρήματα. Δεν έχετε δουλέψει σωστά την κατανομή των πόρων ανά δημοτική ενότητα. Ήταν λάθος της δημοτικής Αρχής που δεν πήγε και σε άλλες περιοχές να κάνει δημοτικά συμβούλια. Να πάει στον Πόρο και το Ληξούρι να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων. Έπρεπε να βλέπατε και πιο προσεκτικά το γηροκομείο της Σάμης και θα έπρεπε να λειτουργήσει για το καλό της περιοχής. θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερα για τα Ειδικά Σχολεία. Θα έπρεπε να είσαστε πιο κοντά… Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι κάνουν τεράστιο έργο στο νησί… έπρεπε η ΚΕΔΗΚΕ να ενισχύσει οικονομικά τους συλλόγους αυτούς. Όσον αφορά το Καφενείο της Καμπάνας, ο Δήμος θα μπορούσε να φτιάξει μία νέα εταιρία και να το διαχειριζόταν εκ νέου, ώστε να μην απομακρυνθούν αυτά τα παιδιά. Δεν έχετε αγγίξει τα ζητήματα με την αποχέτευση σε τουριστικές περιοχές του νησιού και σίγουρα θα μπορούσατε να έχετε κάνει περισσότερα για την Παλλική. Το Ληξούρι έχει πρόβλημα… και δεν μπορεί να περιμένει άλλο» ήταν τα λόγια του.

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=KD1DX_krOPY




00 inkefalonia general ad 300X250