Η Ελπίδα Κατσαϊτη έδωσε το "παρών" στο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών τοπικής αυτοδιοίκησης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 10:15

Η Ελπίδα Κατσαϊτη έδωσε το "παρών" στο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών τοπικής αυτοδιοίκησης

Η δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Κατσαϊτη, έδωσε το "παρών" στο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μάλιστα, η κ. Κατσαϊτη εισηγήθηκε το επόμενο συνέδρθιο να γίνει στην Κεφαλονιά, παρουσιάζοντας έτσι τα πλεονεκτήματα του νησιού.  Πιο αναλυτικά και όπως μας ενημερώνει η κα Κατσαϊτη: "Τελείωσαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εκλεγμένων Γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση Α΄και β΄ βαθμού «Η ΑΘΗΝΑ», το οποίο έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης 19-21 Οκτωβρίου 2012.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους , ο Σεβασμιότατος Υπέρτιμος και Εξαρχος Ευρώπης Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Κων/νος Μαρκόπουλος βουλευτής Ευβοίας και Γ.Γ. Κοιν. Ομάδας Ανεξάρτητοι Ελληνες, η βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Διακάκη Μαρία, η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ηρακλείου , οι Δήμαρχοι ,Αμαρουσίου Πατούλης Γεώργιος, Ρεθύμνου , Σητείας , Φαιστού, Χερσονήσου καθώς και αντιπεριφερειάρχες από την Περιφέρεια Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το συνέδριο δεν καταδέχθηκε να τιμήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηρακλείου,κ. Κουράκης, στέλνοντας επιστολή χαιρετισμού, γεγονός που καυτηριάστηκε και κατακρίθηκε από όλες τις συμμετέχουσες στο συνέδριο, αν και βρισκόταν στην Κρήτη και φυσικά κανένας από τους αντιδημάρχους του πλήν της κ. Σχοιναράκη, η οποία έκανε ό,τι μπορούσε για την επιτυχία του συνεδρίου.

Μάλιστα δεν αναπτύχθηκε και το θέμα στο οποίο ήταν εισηγητής.

Τα θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο ήταν : Συμμετοχή αιρετών γυναικών της αυτοδιοίκησης σε θεσμικά δικαιώματα, προβληματισμοί για την καταστατική θέση των αιρετών με τον Καλλικράτη, αρμοδιότητες της αποκεντρωμένης συναφείς με την λειτουργία του δήμου, αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μιας περιοχής ως τουριστικού προορισμού , κοινωφελής εργασία και εθελοντισμός .

Αίσθηση προκάλεση η ομιλία του κ. Πατούλη σχετικά με την δημιουργία κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων στους ΟΤΑ καθώς και της αντιπεριφερειάρχου Βρέντζου Θεανώς σχετικά με την πιστοποίηση και την προώθηση των κρητικών προϊόντων.

Εκείνα που βασικά μένουν από ένα τέτοιο συνέδριο εκτός από την ενημέρωση που προκύπτει από τις εισηγήσεις, είναι η γνωριμία μεταξύ των γυναικών, η ανταλλαγή απόψεων, η βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων που κάποιοι άλλοι έχουν αντιμετωπίσει πρίν από σένα καθώς και οι ιδέες που μπορείς να πάρεις και να μετατρέψεις σε έργα για την περιοχή σου.

2012-10-19 12.57.44

Θέλω να σας ενημερώσω ότι εισηγήθηκα, αφού πήρα την έγκριση από τον Δήμαρχο, η διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου να γίνει στην Κεφαλονιά, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα του νησιού, έναντι άλλων προορισμών, η εισήγησή μου , έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των γυναικών και αναμένεται η τελική έγκριση από το Δ.Σ του δικτύου γυναικών. Πιστεύω όμως ότι θα έχουμε την χαρά, να δείξουμε σε όλες τις αιρετές γυναίκες, τι εστί Κεφαλονιά και Κεφαλονίτικη Φιλοξενία".

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250