Η Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε τις υποψηφιότητες της Αλεξάνδρας Μπαλού για την Περιφέρεια και του Δημήτρη Μαντζουράτου για τον Δήμο (Ηχητικό) 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 10:43

Η Λαϊκή Συσπείρωση παρουσίασε τις υποψηφιότητες της Αλεξάνδρας Μπαλού για την Περιφέρεια και του Δημήτρη Μαντζουράτου για τον Δήμο (Ηχητικό) 

Στα γραφεία του ΚΚΕ στην Πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι 

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του ΚΚΕ στην Πλατεία Καμπάνας το απόγευμα της Δευτέρας, προχώρησε στην παρουσίαση των υποψηφιοτήτων στις επικείμενες αυτοδιοίκητες εκλογές και παρουσίασε την υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, αλλά και τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Μαντζουράτο. 

Αμφότεροι επεσήμαναν την ανάγκη ο λαός να δώσει με την ψήφο του την απάντησή του, τονίζοντας πως «θα δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση των αναγκών και των συμφερόντων του λαού».

Αρχικά η κα Μπαλού, επεσήμανε πως η υποψηφιότητά της απευθύνεται σε όλους τους κλάδους και τακοινωνικά στρώματα «στους αγρότες, στους εργάτες, στους επαγγελματίες, στις γυναίκες στους συνταξιούχους αλλά και στους μαθητές που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές.
Έθιξε τα προβλήματα που έχουν προκύψει και παραμένουν ανοικτά από τους σεισμούς του 2014 στην Κεφαλονιά, όπως επίσης και την υποστελέχωση που υπάρχει στους τομείς της Υγείας στην Κεφαλονιά.

Παράλληλα, έκανε οξεία κριτική στην Περιφερειακή Αρχή του Θόδωρου Γαλιατσάτου, αλλά και στην υποψηφιότητα της ΝΔ για την Περιφέρεια με την Ρόδη Κράτσα, λέγοντας πως η συμμετοχή της στην Ευρωβουλή είναι λόγος να μην την ψηφίσει ο λαός.

«Θέλουμε να παλέψουμε για το δίκιο μας και δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα . Δεν ικανοποιούμαστε με μία επιδοματική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά η κας Μπαλού, στρέφοντας τα βέλη της και στην Κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντζουράτος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την Λαϊκή Συσπείρωσε με βάση όπως τόνισε «την έως τώρα διαδρομή μας και τους αγώνες μας στην τοπική αυτοδιοίκηση». Κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι επιμένει σε έργα βιτρίνας και αφήνει σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας να παραμένουν άλυτα, ενώ και η κα Μπαλού και ο κ. Μαντζουράτος αναφέρθηκαν στην μείωση των εργαζομένων τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου που έχει προκαλέσει σοβαρή υποστελέχωση.
Κλείνοντας ο κ. Μαντζουράτος τόνισε πως: «Θα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο το λαϊκό συμφέρον, καθώς τοπική διοίκηση και κράτος το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ανέβουν οι πόντοι της ανταγωνιστικότητας.

Η κα Μπαλού θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά ως και την Τετάρτη και εν συνεχεία θα συνεχίσει την περιοδεία της στην Ιθάκη. Την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε το μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, Σπύρος Καμπίτσης.

Γιώργος Χαλαβαζής 

Παρακάτω το ηχητικό από την συνέντευξη Τύπου

Με ανακοίνωσή του η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ για την επίσκεψη της κας Μπαλού 

Η Υποψήφια Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρα Μπαλού πραγματοποίησε χθές 14/1/2019 περιοδεία στους χώρους δουλειάς των εργαζόμενων του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, καθώς και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Βασικό πρόβλημα που τέθηκε είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και σε κάποιες περιπτώσεις οι άσχημες συνθήκες δουλειάς, αλλά και οι δυσανάλογες ευθύνες που αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Εντοπίστηκε από όλους τους εργαζόμενους το πρόβλημα της χρόνιας και μεθοδευμένης απαξίωσης του μηχανολογικού και τεχνικού εξοπλισμού, που σε συνδυασμό με την προαναφερόμενη υποστελέχωση, στερεί από το λαό πολύτιμες υπηρεσίες με αποτέλεσμα αυτές σήμερα να ανατίθενται σε διάφορους εργολάβους με υψηλό κόστος.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την «κινητικότητα» των εργαζομένων που προωθείται στο δημόσιο και την τοπική διοίκηση και επανέλαβαν το αίτημα της πλήρους κάλυψης του προβλεπόμενου οργανισμού έστω και αν αυτός στα πλαίσια της ακολουθούμενης πολιτικής υπολείπεται κατά πολύ. Η Υποψήφια Περιφερειάρχης αφού ανέφερε ότι συμπίπτουν οι διαπιστώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης με αυτές των εργαζομένων και ότι τα παραπάνω αιτήματα τα έχει διεκδικήσει η Λαϊκή Συσπείρωση σθεναρά όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα και έξω από το Περιφερειακό συμβούλιο, δεσμεύτηκε στην συνέχεια αυτής της στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν.

Το απόγευμα η Υποψήφια Περιφερειάρχης και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αλεξάνδρα Μπαλού και Μαντζουράτος Δημήτρης αντίστοιχα, παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.

Η περιοδεία συνεχίζεται σήμερα 15/01/2019 με επίσκεψη στην Παλική, σε σχολεία της πόλης, στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, στην Πυροσβεστική Ληξουρίου και στα Ιχθυοτροφεία, στις σεισμόπληκτες υποδομές (σχολεία, εργατικές κατοικίες, οδικό δίκτυο, δημόσια κτίρια κ.α.), ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί στην πόλη της Σάμης το Κέντρο Υγείας, την Πυροσβεστική και τα μαγαζιά της περιοχής.

DSC 0312DSC 0315DSC 0316DSC 0318DSC 0320DSC 0321DSC 0324DSC 0326