Αυτοψία στα έργα της Ιθάκης από τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 09:40

Αυτοψία στα έργα της Ιθάκης από τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη (εικόνες)

  Θ. Γαλιατσάτος: «Τα μικρά νησιά του Ιονίου, αποτελούν για την Περιφέρεια έναν ανεκτίμητο πλούτο, που οφείλουμε να στηρίξουμε, να αναβαθμίσουμε και να προβάλουμε»

 

Την εξέλιξη των έργων στο λιμάνι «Πίσω Αετού», καθώς και των έργων για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων, στη στροφή, κοντά στο λιμάνι, επιθεώρησε, νωρίς το πρωί, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς – Ιθάκης Παναγή Δακουλόγκωνα,  παρόντων  και των επιβλεπόντων των έργων μηχανικών και αναδόχων κατασκευαστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Περιφερειάρχη, τα έργα στο λιμάνι του «Πίσω Αετού»,  για το οποίο υπεγράφη η σύμβαση, στις 23 Φεβρουαρίου του 2018,  αρχικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 6.640.000 ευρώ και τελικού ποσού 3.728.227,19 ευρώ, θα ολοκληρωθούν νωρίτερα του προκαθορισμένου χρόνου αποπεράτωσης του έργου, ήτοι επτακόσιες (700) ημέρες, καθώς οι εργασίες προχωρούν από την ανάδοχο εταιρεία  SICAP Α.Τ.Ε, με ταχείς ρυθμούς.

Μετά την αυτοψία στο λιμάνι του «Πίσω Αετού», ο Περιφερειάρχης επιθεώρησε και τα έργα που έχουν ξεκινήσει για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων του δρόμου προς το λιμάνι Πισαετού». Το έργο ξεκίνησε μετά και την υπογραφή της συμβάσεως στις 29 Δεκεμβρίου 2018, αρχικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 319.761,29 ευρώ και τελικού ποσού 278.192,31 ευρώ με ΦΠΑ, με ολική προθεσμία περάτωσης του σε διακόσιες εβδομήντα (270) ημέρες.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στην περιοχή  «Μπρος Αετού», όπου αυτό το διάστημα εκπονείται η μελέτη, προϋπολογισμού 320.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο που αφορά την προστασία, σε μεγάλη έκταση, του δρόμου, θα είναι προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του στην Ιθάκη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, συναντήθηκε και με το δήμαρχο του νησιού Διονύσιο Στανίτσα,  όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ αυτών, το λιμάνι των Φρικών, οι εξελίξεις για το υδατοδρόμιο Ιθάκης, ο βιολογικός καθαρισμός και το Κέντρο Κοινότητος του νησιού, αλλά και έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στη συνάντηση στο δημαρχείο παραβρέθηκαν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Φιαμπόλης, ο αντιδήμαρχος, Γεράσιμος  Βερώνης, καθώς και εκπρόσωποι της μειοψηφίας του δήμου Ιθάκης, ο Αθανάσιος Λιβιτσάνης και ο Αλέξανδρος Ταφλαμπάς.

«Τα μικρά νησιά του Ιονίου, αποτελούν για την Περιφέρεια έναν ανεκτίμητο πλούτο, που οφείλουμε με κάθε τρόπο να στηρίξουμε, να αναβαθμίσουμε και να προβάλουμε . Το λιμάνι της Ιθάκης είναι πηγή ζωής για όλο το Ιόνιο. Από την αρχή της θητείας μας υλοποιούμε όλα όσα υποσχεθήκαμε για την ανάπτυξη του τόπου μας, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια ή τα «γρανάζια της γραφειοκρατίας» που για τις προηγούμενες Περιφερειακές Αρχές ήταν απλά η δικαιολογία της απραξίας και αδιαφορίας τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος εκφράζοντας παράλληλα σε όλους τους μηχανικούς και τους αναδόχους κατασκευαστές, την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των συγκεκριμένων έργων στην Ιθάκη.

IMG 2685IMG 2685IMG 2685IMG 2685IMG 2685IMG 2685IMG 2685


Ετικέτες: