Άγρια κόντρα και πόλεμος ανακοινώσεων Ανουσάκη – Ρουχωτά για την κεφαλαιοποίηση των οφειλών της ΔΕΥΑΚ (ενημερωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 10:08

Άγρια κόντρα και πόλεμος ανακοινώσεων Ανουσάκη – Ρουχωτά για την κεφαλαιοποίηση των οφειλών της ΔΕΥΑΚ (ενημερωμένο)

 Εκατέρωθεν ανακοινώσεις με βαρείς χαρακτηρισμούς

Η συνέχεια της κόντρας με την σημερινή απάντηση του Βασίλη Ρουχωτά:

Ο κύριος ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ κύριο ΑΝΟΥΣΑΚΗ 

Κατωτέρω παρατίθενται αποσπάσματα απο την εισήγηση του κυρίου Ανουσάκη προς το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 βάσει της οποίας ελήφθηκε η αποφαση 300/2018 ( ΑΔΑ Ω3ΨΟΟΡΓΟ-ΚΩ2)

«Σε κάθε περίπτωση η Δ.Ε.ΥΑ.Κ. κάνει αποκλειστική χρήση των αντλιοστασίων και εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Κεφαλονιάς, η ΔΕΥΑΚ υποχρεούται να καταβάλλει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τα μηχανικά αντλιοστάσια και εγκαταστάσεις ύδρευσης – αποχέτευσης του Δήμου Κεφαλονιάς»

«Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. εισπράττει το νόμιμο αντίτιμο από τους πολίτες – καταναλωτές της μέσω των λογαριασμών που εκδίδει. Στους λογαριασμούς αυτούς που είναι ανταποδοτικοί, ενσωματώνεται, όπως είναι αναμενόμενο και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών και αγαθών μεταξύ αυτών και το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., κόστος το οποίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας»

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. επωφελείται από τη λειτουργία των αντλιοστασίων και εγκαταστάσεων, τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, αλλά λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων και χρονοβόρων, πολυσύνθετων και πολυδάπανων διαδικασιών, δεν έχει μεταφέρει στο όνομά της τους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης για τα αντλιοστάσια και εγκαταστάσεις ύδρευσης –αποχέτευσης που χρησιμοποιεί, αλλά το αντίστοιχο κόστος καταβάλλεται από τον Δήμο Κεφαλονιάς»

«Πραγματικός υπόχρεος εξόφλησης των λογαριασμών κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας των αντλιοστασίων και εγκαταστάσεων ύδρευσης – αποχέτευσης, δεν είναι ο Δήμος αλλά η Δ.Ε.Υ.Α.Κ.».

Συμπερασματικα λοιπόν κατα τον κύριο Ανουσάκη

  1. Το κόστος λειτουργίας των αντλιοστασίων καταβλήθηκε από τον Δήμο (αν και δεν είναι ο πραγματικός υπόχρεος) κατά δήλωση του κ. Ανουσάκη.
  2. Τα 4.335.000 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται στον Δήμο σύμφωνα την ομολογία του κ Ανουσακη και την οικονομική υπηρεσία του Δήμου
  3. Τα χρήματα αυτά εισπράχθηκαν απο την ΔΕΥΑΚ απο τους δημότες κατά ομολογία του ιδίου του κ. Ανουσάκη,
  4. Τα χρήματα αυτά δεν κατέληξαν μέχρι σήμερα καθ ομολογία του για τον σκοπό για τον οποίον εισπραχθήκαν από τους πολίτες, δηλαδή για να πληρωθεί το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας των αντλιοστασίων

Αφού τα λεφτά των πολιτών δεν κατέληξαν στο σκοπό για τον οποίο πληρώθηκαν ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ;

Όμως ενώ ο κύριος Ανουσάκης καθυβρίζει τους πάντες και τα πάντα ξεχνάει να πει ότι τα έσοδα του Δήμου από τα οποία πληρώθηκε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για την λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΚ πληρώθηκε απο ίδια έσοδα του Δήμου δηλαδη απο τους Δημότες

ΑΡΑ, ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ το κόστος ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων !

Μία απ΄ευθείας στην ΔΕΥΑ για να το αποδώσει στον Δήμο που όμως ….δεν θα το πληρώσει και μία στο Δήμο ….που το πλήρωσε μέσω των εσόδων του που προέρχονται από τους πολίτες !

Ας χαλαρώσει λοιπόν ο κ. Ανουσάκης, ας αφήσει στην άκρη τις ύβρεις και ας πει στους πολίτες πότε λέει την αλήθεια:

Στην εισήγηση του στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 ως ανωτέρω, ή στις σημερινές απαντήσεις υβρεολόγια..

Αθήνα 29 Δεκεμβρίου 2018

Βασίλης Γρ. Ρουχωτας

***

Άγρια κόντρα και πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ανουσάκη και του επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλη Ρουχωτά, όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ 

Αρχικά ο κ. Ανουσάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαντούσε στην μεσημεριανή ανακοίνωση της παράταξης "Ενωμένη Τετράπολη"  στην οποία τονίζει:

«Δεν ασχολούμαστε πλέον με τις εμμονές του κυρίου Ρουχωτά- Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε...»

Πραγματικά προβληματίσθηκα αν έπρεπε να ασχοληθώ, χρονιάρες μέρες, με μία ακόμα ανακοίνωση της πλάκας του γνωστού πια "μανιοκατάγγελοντα" τους πάντες και τα πάντα Βασίλη Ρουχωτά, ο οποίος φαντασιώνεται μόνιμα... "παρανομίες , συνωμοσίες και σκοτεινές δυνάμεις που δρουν ανάμεσα μας"!!! και τις οποίες ο ίδιος "κατατροπώνει" σε ρόλο τοπικού "Ζορό"!!!

Απλά και μόνο για την ενημέρωση των δημοτών θα σημειώσω δύο απλές κουβέντες για την κεφαλοποίηση των υποχρεώσεων της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο από τους λογαριασμούς του ρεύματος, ένα χρόνιο και σύνθετο γραφειοκρατικό πρόβλημα που αφορά όλες τις διοικήσεις της ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς από συστάσεως της και έχει προκύψει και σε πολλούς άλλους Δήμους.

1. Η επιλογή της κεφαλαιοποίησης ήταν μία από τις νόμιμες λύσεις που προτάθηκαν από πολυσέλιδη τεχνική έκθεση ορκωτού λογιστή και την οποία αποδέχθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς (την ψήφισε και τμήμα της αντιπολίτευσης) ενώ η νομιμότητα της επιβεβαιώθηκε και από επίσημη γνωμοδότηση Δικηγόρου - Καθηγητή Πανεπιστημίου . Η προσπάθεια του ¨όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" Βασίλη Ρουχωτά να διαστρέψει το περιεχόμενο της έκθεσης του ορκωτού λογιστή και της γνωμοδότησης του καθηγητή Πανεπιστημίου αποτελεί μία από τις γνωστές αστειότητες του ανωτέρω επί χρόνια αντιπολιτευόμενου - λαϊκιστή.

2. Η ΔΕΥΑΚ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Κεφαλονιάς. στον οποίο ανήκει 100%, και είναι στην διακριτική του ευχέρεια η ανακεφαλαιοποίησή της. Τα περί δήθεν πληρωμής των δαπανών του ηλεκτρικού ρεύματος δύο φορές από τους δημότες είναι ένας ¨εξυπνακισμός" κι ένα "ευφυολόγημα" του κυρίου Ρουχωτά , ο οποίος είτε δεν μπορεί να αντιληφθεί είτε δεν αντιλαμβάνεται ότι η εξισορρόπηση και ο εξορθολογισμός των σχέσεων Δήμου - ΔΕΥΑΚ με την αντιμετώπιση του, επί όλων των διοικήσεων, σύνθετου προβλήματος των δαπανών του λογαριασμού του ρεύματος αποτελεί μία υπεύθυνη επιλογή προς όφελος και των δύο νομικών προσώπων που δεν είναι "άσχετα " μεταξύ τους αλλά το ένα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του άλλου.

Για την ιστορία πάντως πάει πολύ να παριστάνει ο κύριος Ρουχωτάς τον "Σαβοναρόλα" της Κεφαλονιάς όταν όλοι θυμούνται ότι επί των ημερών του το Γηροκομείου Ληξουρίου "βούλιαξε στα χρέη" και ο συγκεκριμένος κύριος έφυγε έχοντας αφήσει εργαζόμενους και προμηθευτές απλήρωτους ενώ παράλληλα είναι γνωστό ότι εκκρεμεί για την θητεία του στον πρώην Δήμο Παλλικής δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο "Συκεών- ξενοδοχείου Τυπάλδου" .

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με τα φληναφήματα και τις εμμονές του κυρίου Ρουχωτά καθώς άλλωστε η παράταξη που του κληροδότησε ο Αλέκος Καλαφάτης ("ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ") ουσιαστικά δεν υπάρχει πια , όπως φαίνεται από την απόλυτη μοναξιά του στα δημοτικά συμβούλια , ενώ ούτως ή άλλως και σήμερα "αδειάστηκε" κανονικά αφού η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς (συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο μεγαλύτερο μέρος της) αγνόησε επιδεικτικά την έκκληση του "μεγάλου γραφικού" να μην ψηφισθεί η ανακεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ. Προχωράμε και αφήνουμε τους εκλογικά "τελειωμένους" να βγάζουν την πολιτική νοσηρότητα τους χωρίς κανείς να τους παίρνει στα σοβαρά...

Νίκος Ανουσάκης

Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ

***

Ακολούθησε η απάντηση του Βασίλη Ρουχωτά 

Η Δημοτική παράταξη “ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ” της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής εξέδωσε σήμερα ένα εμπεριστατωμένο δελτίο τύπου και τοποθετήθηκε στο θέμα της λεγόμενης κεφαλαιοποίησης των οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο Κεφαλλονιάς.

Η ανακοίνωση αποτελεί ομόφωνη θέση του συνόλου των μελών μας, που για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατέστη δυνατόν να παραστούν στο δημοτικόσυμβούλιο, και εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο με την τοποθέτηση του συμβούλου της παράταξης μας κ Σπύρου Σαμούρη στο σημερινό συμβούλιο και την αρνητική του ψήφο στην εισήγηση της πλειοψηφίας στην πρόταση για κεφαλαιοποίηση των οφειλών της ΔΕΥΑΚ

ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΊΗΣΗ..

Αντί απαντήσεως επι των τεθέντων ερωτημάτων υπήρξε η ψήφιση της κεφαλαιοποίησης άνευ αντικρούσεως των ερωτημάτων και η έκρηξη ύβρεων εις βάρος μου εκ μέρους του κ Ανουσάκη μεσω των ΜΜΕ.
Αναμενομένη και ως προς το περιεχόμενο και δεν με εκπλήσσει!!!
‘Άλλωστε έχω πεί επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο (παραφράζοντας γνωστή ρήση των προγόνων μας )

Εξεστιν Ανουσαάκη (δοτική κλησις) ασχημονείν.”

Επειδή όμως τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα τα επαναλαμβάνω και αν μπορεί ας απαντήσει ο κ πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ( και γιατί όχι και τα μελη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ)
• Χρωστάει η ΔΕΥΑΚ 4.335.000 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο (όπως λέει ο ίδιος σε εισηγήσεις του αλλά πιστοποιούν και οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου) η οχι;
• Μπορεί να μας πεί τι έγινε αυτό το τεράστιο ποσό χρημάτων και δεν μπορεί να το αποδώσει στον Δήμο;
• Αν είναι νόμιμη η κεφαλαιοποιηση όπως ο ίδιος ισχυρίζεται γιατί ένα χρόνο τώρα δεν την εφαρμοσε ο Δήμος;
• Μέσα απο τους λογαριασμούς του νερού εισπράττει η ΔΕΥΑΚ και την αξία του ρεύματος που δαπανά στις εγκαταστάσεις της ή οχι.
• Αν τελικώς γίνει η κεφαλαιοποίηση θα πληρώσουν οι δημότες διπλό το ρεύμα που κατανάλωσε η ΔΕΥΑΚ η οχι;
• Μήπως λέω μήπως, η πράξη κατά την οποία κάποιος εισπράττει χρήματα για λογαριασμού τρίτου και δεν τα αποδίδει λέγεται υπεξαίρεση;

Ερωτήματα απλά, σύντομα, κατανοητά, που ζητούν απαντήσεις .
Αυτα τέθηκαν στην ανακοίνωση μας

Αν μπορειτε κ Ανουσάκη απαντήστε .

Αλλιως “κρείτον το σιγάν”
Για όσα με κατηγορείτε μήπως ήδη έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Για εσάς υπάρχει μήπως θέμα ;

Η θετική ψήφος μέρους της αντιπολίτευσης (επειδή το θέτετε ως υποστηρικτικό επιχείρημα) να υποθέσω ότι προέρχεται από τον ίδιο ακριβώς λόγο για τον οποίο δόθηκε και η δική σας΄;
Θα κλείσω και δεν θα επανέλθω σε οποιεσδήποτε ύβρεις λέγοντας γενικώς

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!!!!

Βασίλης Γρ. Ρουχωτας

Δημοτικός Σύμβουλος

***

Πριν από λίγο και νέα ανακοίνωση εξεδόθη από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ανουσάκη

«Όταν η πολιτική βλακεία γίνεται συκοφαντία τότε συναντάμε τον Βασίλη Ρουχωτά...»

Αν και πραγματικά δεν θεωρώ τον Βασίλη Ρουχωτά άξιο συνομιλητή μου, γιατί ο άνθρωπος πλέον έχει περάσει από τα όρια της πολιτικής βλακείας στο χώρο της καθαρής συκοφαντίας, εντούτοις για να μην περνάει η "λάσπη " του απαντώ σε όλα τα δόλια ερωτήματα του:

1. Nαι φυσικά η ΔΕΥΑΚ χρωστάει στο Δήμο Κεφαλονιάς από τις δαπάνες ρεύματος και αυτό το ποσό, που δεν είναι κρυφό, δημιουργήθηκε από όλες τις διοικήσεις (Μιχαλάτου , Κουνάδη , Ανουσάκη ) καθώς τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ δεν άφηναν άλλη λύση.

2. Όταν δημιουργείται αναγκαστικά ένα μεγάλο ποσό ως οφειλή αυτό δεν υπάρχει κάπου αλλά απλά είναι οφειλή . Άρα είναι κωμική και απευθύνεται σε ηλιθίους η ερώτηση "Tι έγιναν τα λεφτά ;"!!!

3. Η κεφαλαιοποίηση των οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς το Δήμο είναι νόμιμη και αυτό το πιστοποίησε ορκωτός λογιστής , καθηγητής Πανεπιστημίου , η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς (ψήφισε και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης και μάλιστα σε δύο συνεδριάσεις) και η εκτελεστότητα της απόφασης , όπως προκύπτει από την τεκμαιρόμενη νομιμότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων. Επομένως η έγκριση από τον "μέγα νομοδιδάσκαλο " Βασίλη Ρουχωτά είναι περιττή...Καμία καθυστέρηση δεν υπήρξε στην εφαρμογή της απόφασης απλά έπρεπε να υπάρξουν οι κατάλληλες γραφειοκρατικές προετοιμασίες όπως συμβαίνει πάντα.

4. Οι λογαριασμοί της ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ δεν εμπεριέχουν ξεχωριστό κονδύλι για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα έσοδα της ΔΕΥΑΚ κατανέμονται γενικά ανάλογα με τις ανάγκες της.

5. Φυσικά και οι δημότες δεν θα πληρώσουν δύο φορές το ρεύμα, το οποίο άλλωστε όπως τόνισα άνωθεν δεν πληρώνεται ξεχωριστά και διακριτά αλλά αποτελεί μία από τις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ , και πραγματικά η στρέβλωση της πραγματικότητας καταντάει νοσηρή. Οι δημότες πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους και η ανακεφαλαιοποίηση της ΔΕΥΑΚ έχει να κάνει με τις οικονομικές σχέσεις των δύο νομικών προσώπων και την νόμιμη επιλογή του Δήμου Κεφαλονιάς να ενισχύσει ένα περιουσιακό του στοιχείο , την ΔΕΥΑΚ, της οποίας είναι κύριος σε ποσοστό 100%.

6. Η ΔΕΥΑΚ δεν εισπράττει "ρεύμα υπέρ τρίτου" όπως συμβαίνει π.χ. με το Φ.Π.Α. , επομένως είναι απίστευτα γελοίο οι οφειλές της προς το Δήμο για το ρεύμα να ονοματίζονται κατά την "Ρουχώτειο λογική" ως δήθεν "υπεξαίρεση". Οι αστειότητες του Βασίλη Ρουχωτά και το πάθος του να συκοφαντήσει ξεπερνούν πια και την πλέον ζωηρή φαντασία...

7. Δεν έχω καμία απολύτως δικαστική εκκρεμότητα σε κανένα επίπεδο ούτε κανένα πειθαρχικό ούτε απολύτως τίποτα παρότι ¨γνωστοί - άγνωστοι- δειλά ανθρωπάκια " στέλνουν εναντίον μου συνεχώς ανώνυμες ή ψευδώνυμες καταγγελίες γιατί δεν μπορούν να δεχθούν ότι η κοινωνία τους απέρριψε και ότι οι ίδιοι είναι πολιτικά "ζόμπι". Αλήθεια εσείς κύριε Ρουχωτά μπορείτε να μας πείτε σε τι στάδιο βρίσκεται η μήνυση που κατέθεσε ο Δήμος Κεφαλονιάς για το "Συκεών - ξενοδοχείο Τυπάλδου" που αφορά και την θητεία σας ; Κληθήκατε να καταθέσετε; Έχει τελειώσει η δικαστική έρευνα ; Είστε σίγουρος ; Μπορείτε να πείτε όντως πως δεν υπάρχει η σχετική δικογραφία για τον πρώην Δήμο Παλικής που αφορά και την θητεία σας;

Κακώς άνοιξα διάλογο με τον "μανιοκαταγγέλοντα" Ρουχωτά χρονιάρες μέρες αλλά δεν μπορούμε να αφήνουμε τους πολιτικούς "Καλικάντζαρους" χωρίς αγιασμό...

Νίκος Ανουσάκης

Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250