Την Αλεξάνδρα Μπαλού στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 20:59

Την Αλεξάνδρα Μπαλού στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές 

 Την υποστήριξή του στην Κερκυραία συνδικαλίστρια τραπεζοϋπάλληλο και αγωνίστρια στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης Αλεξάνδρα Μπαλού για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, ως επικεφαλής του ευρύτερου αγωνιστικού – αριστερού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ανακοίνωσε το ΚΚΕ.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Πελοποννήσου στην Πάτρα. Στη συνέντευξη οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ παρουσίασαν τη λίστα των υποψηφίων που υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, συμπεριλαμβανομένων νησιών του Ιονίου.

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Π.Ι.Ν. γεννήθηκε στο χωριό Μεσαριά της Κέρκυρας και είναι περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ παλαιότερα ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας. Εχει τελειώσει τη σχολή Η/Υ του ΕΛΚΕΠΑ και τη Συνεταιριστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), πρόεδρος του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα της Αττικής με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση». Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς και έχει καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης.
Αποτελεί στέλεχος πρώτης γραμμής του ΚΚΕ, το έχει εκπροσωπήσει σε δεκάδες τηλεοπτικές συζητήσεις και ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του στις εθνικές εκλογές το 2012 και το 2015.

Ο αγρότης πατέρας της Αριστείδης Μπαλός ήταν λοχαγός του ΕΛΑΣ στη βορειοδυτική Κέρκυρα, ενώ ο γιατρός θείος της Σπύρος Μπαλός σκοτώθηκε στις μάχες της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 1944, καθώς μετέφερε τραυματίες του ΕΛΑΣ.

Πηγή: ert.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250