Η τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Διονύση Μινέτου ενάντια στις νέες ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλονιά (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 14:49

Η τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Διονύση Μινέτου ενάντια στις νέες ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλονιά (video)

Με την απόφαση του 2015 του δημοτικού συμβουλίου ενάντια στις νέες Ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλονιά, συντάχθηκε το Σώμα στην χθεσινή συνεδρίαση 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Μινέτος, έκανε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, μία ακόμη τεκμηριωμένη τοποθέτηση, αυτή την φορά για το Χωροταξικό των Ιονίων Νήσων και για τις νέες ιχθυοκαλλιέργειες που θέλουν να φέρουν στην Κεφαλονιά. 

Ο κ. Μινέτος τόνισε πως : «Πρέπει η απόφαση που θα πάρουμε να είναι αιτιολογημένη, γιατί το 2011 στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η απόφαση δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη, γι΄αυτό και προχώρησε το ζήτημα. Πλέον με την απόφαση του 2015 του δημοτικού συμβουλίου, υπάρχει τεκμηρίωση στο γιατί δεν μπορούμε να έχουμε νέες ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλονιά».

Ο κ. Μινέτος, επίσης αναφέρθηκε σε ένα ακόμα σημαντικό θέμα που χρειάζεται προσοχή: « από την βιβλιογραφία προκύπτει πως σε βαθιά νερά που υπάρχουν ιχθυοκαλλιέργειες προσελκύουν καρχαριοειδή. Βαθιά νερά δεν έχουμε στον κόλπο του Αργοστολίου, υπάρχουν όμως βαθιά νερά ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, οπότε πρέπει να προσέξουμε μην έχουμε ζητήματα που θα έχουν επιπτώσεις στον τουρισμό.

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτησή του 

https://www.youtube.com/watch?v=T-huH0BKkN8

Θεόφιλος: "Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει όλα τα θέματα επιφανειακά" 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος επεσήμανε: «Οι ευθύνες που έχουν οι δημοτικές αρχές από το 2011 έως σήμερα είναι πολλές, καθώς έχουμε ένα έλλειμμα και όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζουμε επιφανειακά. Ο Δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια δεν πήγε να δει τι γίνεται με αυτό το ζήτημα. Και με μία ανακοίνωση που λέει «δεν θέλουμε η Κεφαλονιά να γίνει χαβούζα», δεν λύνεται το πρόβλημα. Έχει ευθύνη η δημοτική αρχή και πρέπει να δούμε τώρα στο και πέντε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Ρουχωτάς: "Ο,τι αποφάσεις πήρατε για κρίσιμα ζητήματα είναι όλες του ποδαριού" 

Την στάση της Δημοτικής Αρχής σε κρίσιμα ζητήματα καυτηρίασε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ρουχωτάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως «Ο,τι αποφάσεις πήρατε σε κρίσιμα για τον τόπο ζητήματα, είναι όλες του ποδαριού», ενώ και ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης Σπύρος Σαμούρης ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή, ασχολήθηκε με το θέμα κατόπιν εορτής και αφού ο ίδιος το είχε θέσει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. 

https://www.youtube.com/watch?v=RoL4XHD8lCM

Αραβαντινός: "Είστε μονίμως παρακολουθητές και ουραγοί"  

Ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός τόνισε αναφερόμενος στους χρόνους αντίδρασης της Δημοτικής Αρχής: «Κάθε φορά που σας στριμώχνουν στο καναβάτσο, ζητάτε την βοήθεια της αντιπολίτευσης. Είστε μονίμως παρακολουθητές και ουραγοί και σαν αποτέλεσμα υστερείτε σε όλα τα ζητήματα…».

Ως πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία να «πάμε» με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2015, όσον τους λόγους για τους οποίους αντιστεκόμαστε για τις νέες ιχθυοκαλλιέργειες στην Κεφαλονιά και ειδικότερα στην περιοχή Πόρος και Σάμη. 

 Παρακάτω εικόνες από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς 

DSC 0572DSC 0573DSC 0574DSC 0575DSC 0579DSC 0583DSC 0584DSC 0585DSC 0589DSC 0592DSC 0593DSC 0594DSC 0596DSC 0598




00 inkefalonia general ad 300X250