Επιστολή Μπεριάτου προς Σπύρου για το θέμα της κατάργησης Φορέα Διαχείρισης Αίνου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 14:16

Επιστολή Μπεριάτου προς Σπύρου για το θέμα της κατάργησης Φορέα Διαχείρισης Αίνου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ Ηλίας Μπεριάτος απέστειλε στον Περιφερειάρχη, Περιφερειακό Συμβούλιο και Δημάρχους, στις αρχές της εβδομάδας, την πιο κάτω επιστολή σχετικά με την επιχειρούμενη κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

8-Οκτωβρίου-2012

Κύριε Περιφερειάρχη,
Κύριοι αντιπεριφερειάρχες, κύριες και κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι
Κύριοι Δήμαρχοι της ΠΙΝ

Σας επισυνάπτω την τελευταία παρέμβασή μου [άρθρο με τίτλο «υποκρισία και ντροπή»] για τον φορέα διαχείρισης του ΑΙΝΟΥ. Όπως ήδη γνωρίζετε το ένα από τα δύο εθνικά πάρκα που βρίσκονται στην περιφέρεια μας (και μάλιστα το αρχαιότερο !!) χάνει το διαχειριστικό του όργανο που με τόσους κόπους συγκροτήθηκε, αναπτύχθηκε και λειτούργησε μέχρι σήμερα, δημιουργώντας μια πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία στα θέματα προστασίας φυσικού περιβάλλοντος των νησιών μας .

Ο πρόεδρος και το προσωπικό του φορέα έκαναν και κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες, σχεδόν μόνοι τους, για να πείσουν με ακλόνητα επιχειρήματα για το παράλογο της υποβάθμισης του εθνικού πάρκου του Αίνου. Θα έπρεπε να είχαν ξεσηκωθεί όλοι οι νυν και πρώην πολιτικοί καθώς και άλλοι δημόσιοι παράγοντες της Κεφαλονιάς .. Αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις (γνωρίζω μόνο την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης).

Θεωρώ ότι μια δυναμική παράσταση δική σας, κυρίως στο αρμόδιο υπουργείο δημόσιας διοίκησης, αλλά και στο υπουργείο περιβάλλοντος μαζί με όσους περιφερειακούς συμβούλους ή άλλους ενδιαφερόμενους επιθυμούν, είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουμε ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Πιστεύω ότι όλοι οι σύμβουλοι θα σας εξουσιοδοτήσουν γι' αυτό.

Επίσης η ΠΕΔ-ΙΝ μέσω του προέδρου της και οι δήμαρχοι θα μπορούσαν να κάνουν συνδυασμένη ή ανεξάρτητη παρέμβαση για το θέμα αυτό που υποβαθμίζει τις δομές της περιφέρειάς μας κατά τρόπο αδικαιολόγητο και προκλητικό. Αυτό που συμβαίνει στην Κεφαλονιά για ένα σημαντικό φορέα μπορεί να συμβεί αύριο σε κάποιο άλλο νησί της ΠΙΝ για κάποια άλλη διοικητική ή οργανωτική δομή.

Ιδιαίτερα ο Δήμος Κεφαλονιάς που είναι ό άμεσα θιγόμενος θα πρέπει να ηγηθεί στην προσπάθεια αυτή μαζί με σας και τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΙΝ. Επιπλέον ο δήμος θα έπρεπε να συγκεντρώσει υπογραφές από κάθε τοπικό φορέα και ενεργό πολίτη. Έχει τον τρόπο και τα μέσα να το κάνει αρκεί να το θελήσει διότι όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και τρόπος.

Ελπίζω σε ταχεία ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της ΠΙΝ και εσάς προσωπικά καθώς και εκ μέρους του Δήμου Κεφαλονιάς
Με εκτίμηση

Ηλίας Μπεριάτος
Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
πρ. ΓΓ Χωροταξίας Περιβάλλοντος