Δημοτικό Συμβούλιο: Επί τάπητος η δημιουργία του Open Mall στο Αργοστόλι - Πέρασε η αίτηση χρηματοδότησης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 14:06

Δημοτικό Συμβούλιο: Επί τάπητος η δημιουργία του Open Mall στο Αργοστόλι - Πέρασε η αίτηση χρηματοδότησης

Το πρόγραμμα θα διεκδικήσουν οι δύο εμπορικοί σύλλογοι του Αργοστολίου 

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα θέμα που συζητήθηκε ήταν η «Λήψη απόφασης για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Κεφαλονιάς στη Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία 2014-2020».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα φέρει στην Κεφαλονιά τα λεγόμενα “Open Mall” και σε αυτά ένας Εμπορικός Σύλλογος της πόλης θα κληθεί να το «τρέξει», βρίσκοντας επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη», Ιάκωβος Νιφοράτος, ο οποίος ανέλυσε τα πλεονεκτήματα του προγράμματος.

«Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα, το οποίο θα φέρει σημαντικά οφέλη στην πόλη του Αργοστολίου. Οι εποχές έχουν ανεβάσει το θέμα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Η προσβασιμότητα στην πόλη, οι υποδομές της και η αισθητική της δεν προσφέρουν στον επισκέπτη για να επιλέγει τις επιχειρήσει του εμπορικού κέντρου της Πόλης. Έχουμε επίσης εικόνες εγκατάλειψης του Λιθοστρώτου, του σημαντικότερου εμπορικού δρόμου στην πόλη. Είναι πρόγραμμα ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα στην πόλη. Θα περιλαμβάνει τους δρόμους Λιθόστρωτο, Σιτεμπόρων, Λεωφόρος Βεργωτή και παραλία.

Ο εμπορικός σύλλογος Κράνη έχει τις προϋποθέσεις και τη ν υποδομή να ανταποκριθεί. Η Καταλυτική ημερομηνία είναι η 5η Νοεμβρίου και πρέπει το συντομότερο δυνατό να παρθεί απόφαση» ήταν τα λόγια του κ. Νιφοράτου.

Το παρών στην συνεδρίαση έδωσε και ο πρόεδρος του Εμπροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης Μιχάλης Μαρκάτος, ο οποίος εξέφρασε και αυτός την επιθυμία ο σύλλογός του να διεκδικήσει το πρόγραμμα.

Το θέμα πέρασε όσον αφορά την εισήγηση χρηματοδότησης, εντούτοις όπως τόνισε η αντιδήμαρχος οικονομικών Σοφία Γαρμπή, το θέμα θα επανέλθει στο συμβούλιο και θα παρουσιάσουν οι δύο Εμπορικοί Σύλλογοι τα κριτήρια τους όσον αφορά το ποιος τελικά θα το υλοποιήσει, βρίσκοντας τους επαγγελματίες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

https://www.youtube.com/watch?v=5B2S_2JcLPw

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250