Η. Μπεριάτος «Υποκρισία & ντροπή η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δρυμού Αίνου»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012 21:42

Η. Μπεριάτος «Υποκρισία & ντροπή η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δρυμού Αίνου»

Η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δρυμού Αίνου στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αποτελεί μνημείο υποκρισίας!. Ταυτόχρονα αποτελεί ντροπή για όσους εισηγήθηκαν την ρύθμιση αυτή. Αλλά και για όσους την ανέχονται και δεν αντιδρούν δημοσίως με ότι μέσο διαθέτουν, ανάλογα με το αξίωμά τους. Είναι εντελώς απαράδεκτο το ότι ο ΑΙΝΟΣ είναι ο μόνος εθνικός δρυμός που καταργείται ! Σε νησί..


Ως εμπνευστής και εισηγητής του άρθρου 15 του νόμου 2742/1999 θέλω να πληροφορήσω κάθε ενδιαφερόμενο ότι τότε, με την εισαγωγή του θεσμού των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, η χώρα μας εξισώθηκε με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα αυτό. Τώρα ξαναγυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω... Η δομή που κάποιοι δημιούργησαν στο παρελθόν, με πολλούς κόπους, αντί να αναβαθμίζεται, καταργείται! Εντελώς αδικαιολόγητα και άσκοπα. Και θα πρόσθετα, εις βάρος όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της οικονομίας για την οποία η κυβέρνηση «κόπτεται». Και μόνο το γεγονός ότι ενώνουν τα Χανιά με την Κάρπαθο(!) και ότι οι συγχωνευόμενοι φορείς παίρνουν τα ονόματα των διοικητικών περιφερειών (Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδος, Νοτίου Αιγαίου κλπ), για όσους γνωρίζουν τα διεθνώς τεκταινόμενα, δείχνει την άγνοια (για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη) του συντάκτη του νομοσχεδίου για το αντικείμενο.
Συμφωνώ απολύτως με τις θέσεις που υποστήριξε η πρόεδρος και το προσωπικό του Φ. Δ. Αίνου στα δελτία τύπου και στις επιστολές τους προς το ΥΠΕΚΑ. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω την ακλόνητη επιχειρηματολογία τους, που σημειωτέον κανένας υπεύθυνος δεν μπόρεσε να αντικρούσει μέχρι σήμερα. Οι εισηγητές του νομοσχεδίου έδειξαν ότι δεν διαθέτουν ούτε την στοιχειώδη λογική. Όπως δεν διαθέτουν κανένα σεβασμό για το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα από τον Φορέα αυτό.
Έχω ήδη εκφράσει τις θέσεις μου αυτές, για το γενικότερο θέμα, πριν από πολύ καιρό – από το 2009 – όταν εμφανίσθηκαν τα πρώτα σημάδια για την κατάργηση των φορέων. Πρόσφατα, εκτός από τις δημόσιες παρεμβάσεις μου στον τύπο, υπέβαλα με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου, επερώτηση στον Περιφερειάρχη για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η περιφέρεια για να αποτρέψει τις δυσμενείς εξελίξεις. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν έγινε καμία πραγματικά άξια λόγου ενέργεια ούτε από την περιφέρεια ούτε από τους άλλους υπεύθυνους παράγοντες του νησιού. Είναι κρίμα..
Οφείλουμε -όλοι εμείς οι πολίτες των νησιών μας αλλά και η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ -να καταγγείλουμε κάθε αρμόδιο που συνεργεί άμεσα ή έμμεσα σε αυτήν την παράλογη και ζημιογόνα ενέργεια. Ακόμα και με συλλογή υπογραφών! Από αύριο θα πρέπει επίσης να υπάρξει δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση ΟΛΩΝ των πολιτικών και κοινωνικών εκπροσώπων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων: Του Περιφερειάρχη, των Βουλευτών, των Αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων, των προέδρων των παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών οργανώσεων. Ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του λαού της Κεφαλονιάς, πρέπει να ηγηθούν της προσπάθειας αυτής, όχι μόνο με ανώδυνες επιστολές, αλλά με δυναμικές παραστάσεις στα υπουργεία ΠΕΚΑ και Δημόσιας Διοίκησης όπως έγινε και με την ιστορική Γέφυρα Αργοστολίου!.. ΟΙ πολιτικοί ταγοί μας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους !!




00 inkefalonia general ad 300X250