Στην Ιθάκη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 23:38

Στην Ιθάκη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Επιτόπιο έλεγχο στο λιμάνι «Πίσω Αετός» και άλλα έργα της Περιφέρειας που είναι σε εξέλιξη

Επιτόπιο έλεγχο στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο λιμάνι του Πισαετού, στην Ιθάκη, πραγματοποίησε σήμερα, το πρωί, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Παναγής Δακουλόγκωνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού (Τουριστικής Προβολής και Νησιωτικής Πολιτικής), Σπύρο Γαλιατσάτο και τον Έπαρχο Ιθάκης, Σπύρο Τσιντήλα. 

Όπως διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης οι εργασίες στο λιμάνι του Πίσω Αετού, διεξάγονται από την ανάδοχο εταιρεία του έργου, με ταχείς ρυθμούς, ενώ προσδοκάτε η εκπόνηση του έργου, προϋπολογισμού δημοπράτησης 6.640.000 ευρώ και τελικού ποσού σύμβασης 3.728.227,19 ευρώ, να ολοκληρωθεί πριν την υπογραφείσα ημερομηνία της συμβάσης, των 700 ημερών, από την ημερομηνία έναρξης του τον περασμένο Φεβρουάριο.
«Κάνουμε πράξη όλα όσα υποσχεθήκαμε. Το λιμάνι της Ιθάκης, ένα έργο που πέρασε κατά το παρελθόν, όλες τις «περιπέτειες του Οδυσσέα» λόγω των αστοχιών και της αδιαφορίας της πρώην Περιφερειακής Αρχής, σήμερα παίρνει σάρκα και οστά και πολύ σύντομα θα αποτελέσει τον οικονομικό πνεύμονα του τόπου», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Στην ημερήσια παραμονή τους στο νησί της Ιθάκης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και οι Αντιπεριφερειάρχες, που τον συνοδεύουν, επισκέφθηκαν τις Φρίκες, το Κιόνι και τον Σταυρό και εξέτασαν τα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου που χρειάζονται συντήρηση και επισκευή ( τοιχία στήριξης, διαγράμμισης, φωτισμός ), ώστε να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα της ΠΙΝ .

Η αντιπροσωπεία της ΠΙΝ συναντήθηκε και με το δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το υδατοδρόμιο Ιθάκης , ο βιολογικός καθαρισμός και το Κέντρο Κοινότητος του νησιού.

ΙΘΑΚΗ 4

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με τους υπαλλήλους του Επαρχείου για τα προβλήματα οργάνωσης της υπηρεσίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα τα έργα που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την Ιθάκη και εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί να εκτελεστούν, αγγίζουν τα 10 εκ. ευρώ, ενώ σύντομα αναμένεται να υλοποιηθεί και η σύνδεση της Ιθάκης μέσω του δικτύου υδατοδρομίων που σχεδίασε και εκτελεί η ΠΙΝ.
«

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αγκαλιάζει όλα της τα νησιά και δίνει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη και την καλυτέρευση της καθημερινότητας της κοινωνίας του Ιονίου. Η Ιθάκη, όπως και τα Διαπόντια Νησιά, που οι προηγούμενες Διοικητικές Αρχές της Περιφέρειας τους είχαν γυρίσει την πλάτη, για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους, αποτελούν για μας αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού μας σχεδιασμού και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και το αναπτυξιακό μέλλον του Ιονίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

 


Ετικέτες: