Συνάντηση Σπύρου – Κουρή με τον Διοικητή της 8ης Μεραρχίας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 12:39

Συνάντηση Σπύρου – Κουρή με τον Διοικητή της 8ης Μεραρχίας

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του το νέο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Τσαγγαρά, τον οποίο συνόδευε ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Κέρκυρας, Αντισυναγματάρχης Πεζικού, Σταμάτης Τσαγκαρόπουλος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής.

Ο Ταξίαρχος, Κ. Τσαγγαράς, κερκυραϊκής καταγωγής, επισκέπτεται την Κέρκυρα με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του ως Διοικητής στην ιστορική 8η Μεραρχία, όπου αντικατέστησε τον επίσης κερκυραϊκής καταγωγής Συνταγματάρχη, Σπυρίδωνα Γκίζα.

Σπ. Σπύρου: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν σημείο αναφοράς και εμπιστοσύνης για τους πολίτες»

Ο Περιφερειάρχης, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε, τόνισε τα εξής:
«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που σήμερα υποδεχόμαστε στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων το νέο Διοικητή της 8ης Μεραρχίας, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Τσαγγαρά και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως χώρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν σημείο αναφοράς και εμπιστοσύνης για τους πολίτες, γιατί προασπίζουν τα ιδανικά της πατρίδας μας και εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Είναι μια περίοδος που οφείλουμε να στηρίξουμε την κοινωνία, να προασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και να διαχυθούν τα μηνύματα της ασφάλειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δύσκολες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Οι ένοπλες δυνάμεις είναι θεματοφύλακας των συνόρων, της ιστορίας μας και της ασφάλειας του τόπου μας, μας δημιουργούν την υποχρέωση να έχουμε αγαστή συνεργασία μαζί τους και σχέσεις αλληλοϋποστήριξης, για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Κων. Τσαγγαράς: «Να επιβιώσουμε και να σταθούμε όρθιοι»

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, Ταξίαρχος Κ. Τσαγγαράς, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή και τα καλά λόγια που εξέφρασε και τόνισε χαρακτηριστικά .
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο στρατός πάντοτε έκανε και θα κάνει το καθήκον και αυτό θα πράξει και σήμερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη πατρίδα μας.


Οφείλουμε, σε αυτόν οικονομικό πόλεμο, όπως συνέβη με τους Έλληνες σε όλους τους πολέμους, να επιβιώσουμε, να σταθούμε όρθιοι και να αισιοδοξούμε ότι η δύσκολη περίοδος θα τελειώσει».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250