Μαραθώνιο συμβούλιο για την Παλλική και θα βρεθούν και… πάλι εκεί!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 13:50

Μαραθώνιο συμβούλιο για την Παλλική και θα βρεθούν και… πάλι εκεί!

Χρειάστηκαν 10 ολόκληρες ώρες για να αναλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παλλική, ωστόσο η ουσία ήρθε στις 3.45 τα ξημερώματα όταν το σώμα ομόφωνα πέρασε στην ψηφοφορία το ψήφισμα για παραμονή και αυτόνομη λειτουργία του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου! Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και ναι μεν η 39η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία παρακολουθήσατε ζωντανά μέσα απο το inkefalonia.gr και πρώτη που γίνεται στο Ληξούρι είχε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία με εύστοχες τοποθετήσεις και γνώμες που μπορούν, αν εκτιμηθούν σωστά, να προσφέρουν λύσεις στην περιοχή, είχε όμως και αρκετά πλατιάσματα που κούρασε και εκνεύρισε ακόμα και τους ίδιους τους συμβούλους.

Στα συν της χθεσινής υπόθεσης είναι πως ο κόσμος (που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και μέχρι τα ξημερώματα έδινε δυναμικό παρών), έδειξε να ανταποκρίνεται θετικά και στο κάλεσμα και μάλιστα το σώμα αποφάσισε μέσα στον Νοέμβριο να γίνει και νέο συμβούλιο στο Ληξούρι.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η αίθουσα στο πρώην δημαρχείο Ληξουρίου γέμισε από νωρίς με απλούς πολίτες. Ο κόσμος άλλωστε που μαζεύτηκε εκεί ήθελε και να ακούσει, αλλά και να μιλήσει για τα προβλήματα που έχουν επηρεάσει την καθημερινότητά του.

Η αρχική εισήγηση, πάντως του αντιδημάρχου Παλλικής κ. Βαγγέλη Θεοφιλάτου, προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις από τον κόσμο που παρακολουθούσε και ακούστηκαν και κάποιες ακραίες κουβέντες που σύντομα όμως κόπασαν.

Κάπου εκεί φάνηκε η ανάγκη του κόσμου να μιλήσει. Πήραν το λόγο πολλοί πολίτες και τα είπαν έξω από τα δόντια. «Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Φιλιππάτος, «να μπει και η Παλλική στο παιχνίδι» πρότεινε ο κ. Στρίντζης, «ανασύσταση του Δήμου Παλλικής» ζήτησε η κ. Ατσάρου, «θέλουμε εφικτά πράγματα και ας είναι και λίγα», «θέλουμε να ξαναγίνουν τρεις δήμοι στην Κεφαλονιά» «μη μας εγκαταλείπετε», ήταν τα λόγια ακούστηκε από πολλούς.

Μίλησε ο απλός κόσμος του Ληξουρίου, μίλησαν και οι φορείς με τον Διονύση Λυκούδη και τον Γαβριήλ Παπαναστασάτο και εν συνεχεία το λόγο πήραν οι δημοτικοί σύμβουλοι, κάποιες από τις τοποθετήσεις των οποίων μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

Η έκκληση διοικητή του Μανταβινάτειου Νοσοκομείου κ. Μαρκάτου για ομόφωνο ψήφισμα ήταν δυνατή. Στο ψήφισμα του κ. Γερουλάνου προστέθηκαν και δύο προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την υγεία και έτσι ψηφίστηκε απ' όλους.

Το παρών στο δημοτικό συμβούλιο, έδωσε και ο παιδίατρος κ. Ευάγγελος Ευαγγελάτος, μέλος του 5μελούς ενοποιημένου διοικητικού συμβουλίου των Νοσοκομείων Αργοστολίου και Ληξουρίου, ο οποίος φυσικά και θεωρεί ότι το Μαντζαβινάτειο, πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του να παίζει τον αυτόνομο ρόλο του για την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής που τόσο το έχει ανάγκη και έχει αποδειχθεί ιστορικά και στην πράξη, αλλά και ο γιατρός κ. Γιώργος Κουρής. Η υγεία άλλωστε ήταν το κυρίαρχο θέμα της μαραθώνιας χθεσινής βραδιάς.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

D.S. Lixourii00070

Τοποθέτηση Μάρκου Κοτσιλίνη στο Ληξούρι by inkefalonia.gr3

D.S. Lixourii00084

Toποθέτηση Α. Παρίση στο Ληξούρι by inkefalonia.gr3

D.S. Lixourii00079

Τοποθέτηση Θεόφιλου Μιχαλάτου στο Ληξούρι by inkefalonia.gr3

D.S. Lixourii00065

Τοποθέτηση Νίκου Γκισγκίνη στο Ληξούρι by inkefalonia.gr3

D.S. Lixourii00058

Τοποθέτηση Διονύση Αραβαντινού στο Ληξούρι by inkefalonia.gr3

D.S. Lixourii00071

Τοποθέτηση Γιάννη Κουρούκλη στο Ληξούρι by inkefalonia.gr3

D.S. Lixourii00067

Τοποθέτηση Ελπίδας Κατσαϊτη στο Ληξούρι by inkefalonia.gr3

 D.S. Lixourii00055

Τοποθέτηση Νίκου Ανουσάκη στο Ληξουρι by inkefalonia.gr3

D.S. Lixourii00072

Τοποθέτηση Κατερίνας Κουταλά στο Ληξούρι by inkefalonia.gr3

 {phocagallery view=category|categoryid=224|limitstart=0|limitcount=0}




00 inkefalonia general ad 300X250