Θ. Γαλιατσάτος: "Συνελήφθη "κλεπτών οπώρας" ο κ. Σπύρου"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 12:59

Συνεληφθη «κλέπτων οπώρας» ο κ. Σπύρου! Για τα αρχαία της Ιθάκης,Ψευδόμενος Παραπληροφορεί και λασπολογών επιτίθεται!Η διοίκηση Σπύρου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν) βρίσκεται μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα με την αποδοτικότητα της για την εξυπηρέτηση των πολιτών να προσεγγίζει το μηδέν και με την συνοχή της να κλυδωνίζεται επικίνδυνα μετά και τα εκφυλιστικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα, μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας, στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ (30/9/2012).


Έχοντας αυτήν την εικόνα και προσπαθώντας να θολώσει τα νερά ο κ. Σπύρου απαντώντας σε επερώτηση της παράταξης μας σχετικά με την καθυστέρηση της χρηματοδότησης των αρχαιολογικών ανασκαφών της Ιθάκης, προτίμησε, αντί να δει τις επί 21 μήνες ευθύνες της απραξίας του, να επιτεθεί στον επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α ότι δήθεν αυτός έχει την ευθύνη ...από την εποχή που ήταν αντινομάρχης το 2009!
Ο κ. Σπύρου μάλιστα με νεώτερη χθεσινή (2/10/2012) ανακοίνωση του επανέρχεται στο θέμα και συνεχίζει να επιτίθεται ,εντελώς ανοίκεια αυτή την φορά, στον επικεφαλής της παράταξης μας:
 1ο Ψέμα του κ. Σπύρου. Γράφει για τον επικεφαλής μας: «..ενω υπήρξε αρμόδιος ....γιατί από το 2009 έως το 2010 που διατέλεσε αντινομάρχης δεν έπραξε τα δέοντα για την ενταλματοποίηση και πληρωμή των εργασιών της ανασκαφής..»
Και η αλήθεια: α) η Προγραμματική Σύμβαση για τις ανασκαφές στην Ιθάκη, και η οποία δεν έχει χρηματοδοτηθεί ακόμη, υπεγράφη την 19/10/2010 (Προγραμματική Σύμβαση 7105) από τον τότε νομάρχη.
β) ο επικεφαλής μας είχε απλά και μόνον την ιδιότητα που αναφέρεται στην σύμβαση ,να εκπροσωπεί δηλαδή την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση στην τριμελή επιτροπή για την «..τήρηση των όρων και την επίλυση τυχόν διαφορών»
κατά συνέπεια , ούτε αρμόδιος για όσα λέει και γράφει ο κ. Σπύρου ήταν ,ούτε η επιτροπή αυτή λειτούργησε ποτέ γιατί στους δύο μήνες που μεσολάβησαν μέχρι να αναλάβει η νέα περιφερειακή αρχή την 1/1/2011 , δεν έγινε έναρξη εργασιών!
Γιατί ψεύδεται τόσο προκλητικά ο περιφερειάρχης;
Μα για να καλύψει την πολιτική και διοικητική του ανικανότητα όταν επί δύο σχεδόν χρόνια δεν έχει καταφέρει να πράξει το ελάχιστο για την προώθηση ενός τόσο σημαντικού έργου για την Ιθάκη, την ιστορία της ,τον πολιτισμό της και τον λαό της.
Για να κρύψει ότι όπως προκύπτει από τα έγγραφα της αλληλογραφίας του με την ΥΔΕ( έγγραφο με ΑΠ 1245/22-6-12) οκτώ ολόκληρους μήνες ,από 16/11/2011 έως 5/6/2012, πέρασαν χωρίς να δίνει συμπληρωματικά στοιχεία που του ζητήθηκαν , κι όταν απήντησε δεν προσκόμισε κανένα νέο στοιχείο!
Όχι απλά λοιπόν συνυπεύθυνος για την καθυστέρηση των ανασκαφών ο κ. Σπύρου, μα ο κύριος υπεύθυνος για την μηδενική πρόοδο!
 2ο Ψέμα και Αθλιότητα του κ. Σπύρου. Γράφει στην ανακοίνωση του «..μήπως η συγκεκριμένη περίπτωση (σ.σ :η μη χρηματοδότηση της προγραμματικής σύμβασης) ...συνδέεται άμεσα με την αταξία στην τέως δ/νση οικονομικών και στον δ/ντη της;..» κι αμέσως παρακάτω αναφερόμενος στον επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α «..ας μην προτρέχει επιρρίπτοντας σε άλλους τις δικές του ευθύνες».
Και η αλήθεια: είναι φανερό γιατί δεν προχώρησε η εκτέλεση και η χρηματοδότηση του έργου από όσα αναφέρθηκαν προηγουμένως. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα έργο που δεν ξεκίνησε και που οι πιστώσεις του υπάρχουν με την οικονομική αταξία που είχε επιδοθεί σε υπεξαιρέσεις; Καμία ασφαλώς.
Που αποσκοπεί αυτή η άθλια συσχέτιση της υπόθεσης αυτής με την οικονομική αταξία;
Γιατί έτσι πιστεύει ο κ. Σπύρου ότι μπορεί να αποφύγει την κριτική για
τα θέματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, προσπαθώντας χωρίς ηθικό φραγμό να συσχετίσει και τον επικεφαλής της παράταξης μας υπονοώντας ευθύνες και εμπλοκές. Και δυστυχώς γι αυτόν και για την περιφέρεια που διοικεί, δεν είναι η πρώτη φορά που αντί για επιχειρήματα και απαντήσεις ..πετάει λάσπη και εκφωνεί αθλιότητες.
 Η ΑΝ.Α.Σ.Α επιθυμεί να δηλώσει ότι: 1)η υλοποίηση του ανασκαφικού έργου στην Ιθάκη θα συνεχίσει να είναι στην προσοχή της και θα πράξει ό,τι μπορεί και πρέπει για την αφύπνιση και την ενεργοποίηση της διοίκησης Σπύρου.
2)ο κ. Σπύρου ας καταλάβει μια και καλή ότι η παράταξη μας και ο επικεφαλής της θα συνεχίσουν να δουλεύουν εντατικά για τα συμφέροντα των νησιωτών του Ιονίου.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α οφείλει με την παρουσία της και την δράση της μέσα κι έξω από το Π.Σ να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις από την παρουσία στην Π.Ι.Ν μιας πολιτικά ανίκανης και αναποτελεσματικής διοίκησης που πολιτεύεται χωρίς αιδώ στηριζόμενη στην παραπληροφόρηση και στην λασπολογία απέναντι στην αντιπολίτευση.
3)δυστυχώς για τον κ. Σπύρου και ευτυχώς για τους συμπολίτες μας στα Ιόνια ,ο χρόνος κυλά γρήγορα.
Οι νέες δυνάμεις που εκπροσωπεί η ΑΝ.Α.Σ.Α θα μπορέσουν με την στήριξη του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας μας να καταστήσουν την θητεία Σπύρου μια μακρινή ανάμνηση κατάλληλη για ...ανέκδοτα!
Αργοστόλι, 3/10/2012 Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250