Αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ιθάκη – Σπ. Σπύρου: «Πρόθεσή μου είναι να υλοποιηθεί η Προγραμματική Σύμβαση»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 12:58

Αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ιθάκη – Σπ. Σπύρου: «Πρόθεσή μου είναι να υλοποιηθεί η Προγραμματική Σύμβαση»

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, απαντώντας στον επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θόδωρο Γαλιατσάτο, που, σύμφωνα με γραπτή δήλωσή του στα Μ.Μ.Ε. «τον θεωρεί ως βασικό υπεύθυνο για την περαιτέρω καθυστέρηση και την ενδεχόμενη οριστική ματαίωση των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ιθάκη», δήλωσε: Αποποιείται τις δικές του ευθύνες ο Θ. Γαλιατσάτος

«Αμέσως μετά την απάντησή μου, στην επερώτηση του κ. Γαλιατσάτου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί – κι ενώ η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη – με τη σύνταξη και διακίνηση στα Μ.Μ.Ε. ανταπάντησής του για το θέμα!
Η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στην αποποίηση των δικών του ευθυνών στη σύνταξη και υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης, που αφορά στις ανασκαφές στη Ιθάκη για την πληρωμή των δικαιούχων, μεταθέτοντάς αβίαστα τις ευθύνες αυτές στο δικό μου πρόσωπο ή στην Υπηρεσία εντελλομένων εξόδων.
Ενώ υπήρξε αρμόδιος και τελεί σε άριστη γνώση της υπόθεσης που αναφέρεται, στο ερώτημα, γιατί από το 2009 έως το 2010 που διετέλεσε αντινομάρχης δεν έπραξε τα δέοντα για την ενταλματοποίηση και πληρωμή των εργασιών της ανασκαφής, κωφεύει. Μήπως και η συγκεκριμένη περίπτωση εντάσσεται στη σωρεία των πολλών ανεξόφλητων υποχρεώσεων της τέως Νομαρχίας και η οποία συνδέεται άμεσα με την αταξία στην τέως Δ/νση Οικονομικών και στο Δ/ντής της;
Ο κ. Γαλιατσάτος, λοιπόν, ας μην προτρέχει επιρρίπτοντας σε άλλους τις δικές του ευθύνες.
Από πλευράς μας, σας ενημερώνουμε ότι η συνεργασία των εμπλεκομένων υπηρεσιών με το Υπουργείο Πολιτισμού, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Άλλωστε η πρόθεσή μου είναι να υλοποιηθεί η Προγραμματική Σύμβαση και αυτό αποδεικνύεται από την ενδελεχή παρακολούθηση των ενεργειών των υπηρεσιών της ΠΙΝ, αλλά και από τη διασφάλιση της σχετικής πίστωσης των 115000€ η οποία είναι εγγεγραμμένη στο τεχνικό πρόγραμμα της ΠΙΝ».