Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για μη μειωθούν οι μισθοί αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 13:17

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για μη μειωθούν οι μισθοί αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε -κατά πλειοψηφία - ψήφισμα που κατέθεσε η πλειοψηφία του Π.Σ, υποστηρίζοντας το αίτημα των ένστολων για να μη μειωθούν οι μισθοί τους. ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, αφουγκραζόμενο την ανησυχία και τις αντιδράσεις των ένστολων υπαλλήλων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, για τις οριζόντιες περικοπές των μισθών τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην οικονομική εξαθλίωση και στην απαξίωση του ρόλου τους και της αποστολής τους, ζητά:

1ον. Να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση των τριών κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, για τα ισοδύναμα μέτρα. Οι μισθολογικές απώλειες που έχουν υποστεί τα δύο τελευταία χρόνια, ανάλογα τα χρόνια υπηρεσίας και το βαθμό, αγγίζουν το 45.00%
2ον. Να διαχωριστούν οι ένστολοι από τα ειδικά μισθολόγια. Ειδική αποστολή εκτελούν, ειδικά μισθολόγια δεν λαμβάνουν, αφού η πλειοψηφία τους αμείβεται με βασικό μισθό τα 630 ευρώ.
3ον. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί το λειτούργημα που επιτελούν και να ενισχυθεί ο ρόλος τους, που είναι η προστασία του υπέρτατου αγαθού της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και όσοι επαγγελματικά τις υπηρετούν δικαιούνται, όπως όλοι εργαζόμενοι, να μπορούν να ζουν από τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια.
Η επίθεση στα εισοδήματα, που, αν και ειδικά στην πλειονότητά τους, αφορούν χαμηλότατους και εξευτελιστικούς μισθούς, συμβαδίζει με τη συνολικότερη επίθεση στους μισθούς όλων των εργαζομένων, την οποία και σύσσωμο το Π.Σ καταδικάζει.