Θ. Γαλιατσάτος: "Συνυπεύθυνος ο κ. Σπύρου για το μπλοκάρισμα της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Ιθάκη"

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 13:22

Θ. Γαλιατσάτος: "Συνυπεύθυνος ο κ. Σπύρου για το μπλοκάρισμα της αρχαιολογικής ανασκαφής στην Ιθάκη"

Κατά την διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης που υπέβαλλε η ΑΝ.Α.Σ.Α στο Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την μη χρηματοδότηση της προγραμματικής σύμβασης με αντικείμενο την συνέχιση των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ιθάκη, προέκυψαν τα εξής:

 Ο κ. Σπύρου στην απάντηση του θεώρησε σκόπιμο, αντί να ασχοληθεί με τις ευθύνες της διοίκησης του που επί δυο σχεδόν χρόνια κρατάει το θέμα αυτό στο «ψυγείο», να επιτεθεί στον επικεφαλής της παράταξης μας με το επιχείρημα ότι η σύμβαση πάσχει με ευθύνη της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην οποία υπηρετούσε ως αντινομάρχης Πολιτισμού!

 Ο κ. Σπύρου ανέφερε ,αναληθώς, ότι η καθυστέρηση χρηματοδότησης οφείλεται δήθεν σε αιτιάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ αντιθέτως το υπουργείο αυτό και οι αρμόδιες υπηρεσίες του έχουν συνυπογράψει εξ αρχής την προγραμματική σύμβαση και αναμένουν και αυτοί την έναρξη της χρηματοδότησης.

 Ο κ. Σπύρου ,παρότι μίλησε για δυσλειτουργία της ΥΔΕ, εντούτοις δεν κατήγγειλε την παράνομη και αντιδεοντολογική της στάση στο συγκεκριμένο θέμα να προσθέτει δηλ. κάθε λίγο και λιγάκι νέες «απαιτήσεις» ,αμέσως μόλις ικανοποιηθούν οι προηγούμενες. Στην πραγματικότητα έδωσε ο κ. Σπύρου την εντύπωση ότι «οχυρώνεται» πίσω από την συμπεριφορά της ΥΔΕ και δεν έχει την ειλικρινή και σαφή θέση για την άμεση έναρξη της χρηματοδότησης της συνέχισης των ανασκαφών στην Ιθάκη!

Η ΑΝ.Α.Σ.Α επιμένει στην χρηματοδότηση «εδώ και τώρα» της προγραμματικής σύμβασης για τις ανασκαφές στην Ιθάκη, και θεωρεί μετά και την σημερινή του τοποθέτηση τον κ. Σπύρου ως βασικό υπεύθυνο για την περαιτέρω καθυστέρηση και την ενδεχόμενη οριστική του ματαίωση.

 

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250