«Μας ανάβετε μεγάλη φωτιά» - Δυσαρεστημένοι οι επαγγελματίες της πλατείας με την επιμονή της Δημοτικής Αρχής (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 11:21

«Μας ανάβετε μεγάλη φωτιά» - Δυσαρεστημένοι οι επαγγελματίες της πλατείας με την επιμονή της Δημοτικής Αρχής (video)

Για την δημοπράτηση των αδιάθετων τραπεζοκαθισμάτων – Αναβολή και διαβούλευση μεταξύ των επαγγελματιών ζήτησε η αντιπολίτευση

 Για απόφαση που «βάζει φωτιά» στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, έκαναν λόγο οι επαγγελματίες της πλατείας που βρέθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όσον αφορά την συζήτηση του θέματος «Λήψη απόφασης για δημοπράτηση αδιάθετων τμημάτων επί των καθορισμένων χώρων στην πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων». 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και ενώ έπεσαν προτάσεις από την αντιπολίτευση για να δοθεί χρόνος για διαβούλευση μεταξύ των επαγγελματιών της πλατείας και να αποσυρθεί προσωρινά το θέμα, η Δημοτική Αρχή επέμεινε στην αρχική της απόφαση και πέρασε την εισήγηση που θέλει την δημοπράτηση των αδιάθετων χώρων στην πλατεία Αργοστολίου.

Οι επαγγελματίες που ήταν εκεί είπαν πολλά: "Είναι ανήθικο αυτό που κάνετε και ανοίγετε τους ασκούς. Θα μπορεί επιχείρηση που δεν βρίσκεται στην πλατεία να πάρει χώρο πάνω στην πλατεία. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι μία “φωτιά” για τους επαγγελματίες. Θα μπορεί να έρθει ο άλλος να σερβίρει και το μαγαζί του δεν θα βρίσκεται πάνω στην πλατεία. Θα σηκωθώ να φύγω και πάρτε τα κλειδιά. Πάρτε το θέμα πίσω και μελετήστε το… Πρέπει να ζήσουμε όλοι και δεν μπορεί να έρχεται μία απόφαση που να ανατρέπει τα πάντα… Μοχθούμε για να βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας…» είπε ένας εκ των επαγγελματιών της πλατείας.

«Αυτός που είπε πέρσι “αν πάρει κάποιος παραπάνω χώρο πάνω στην πλατεία να έρθετε να με φτύσετε”… σήμερα δεν είναι καν εδώ στην συζήτηση…» είπε ένας άλλος επαγγελματίας «φωτογραφίζοντας» τον αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη, «θα θέλαμε να εφαρμοστεί ένας νόμος που να τηρείται κάθε καλοκαίρι» είπε ένας άλλος.

Άπαντες ωστόσο έδειξαν ότι οι τριβές για την κατανομή είναι έντονες, με την Δημοτική Αρχή να… κωφεύει και να κάνει πως δεν «ακούει τις ανάγκες» αυτών των ανθρώπων.

Θεόφιλος: «Ως δια μαγείας αυτή η Δημοτική Αρχή χωρίς να κάνει τίποτα, μας παρουσιάζει ότι κάνει τα πάντα…»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε πως: "Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να αποσύρει το θέμα και να αφήσει τους επαγγελματίες να τα βρουν μεταξύ τους: « Πρέπει να υπάρχει συνοχή και όλοι οι επαγγελματίες να είναι ευχαριστημένοι και να έχουν δουλειά. Εμείς δεν είχαμε ψηφίσει πέρσι τους χώρους, γιατί είχαμε πει ότι αυτή η κατανομή δημιουργεί τεράστια ζητήματα. Όμως ο δήμος έκανε ένα έργο, η πλατεία έχει πληγεί και πρέπει να βοηθήσουμε να επανέλθει στο αρχικό στάδιο και να έχουν όλοι δουλειές. Θα πρέπει λοιπόν να αναβληθεί η κουβέντα. Γιατί το ζητούμενο είναι να έχουν δουλειά οι επάγγελματίες και να είναι αγαπημένοι μεταξύ τους. Βλέπουμε ότι χουν δημιουργηθεί προβλήματα και υπάρχουν τριβές μεταξύ τους. Η δημοτική Αρχή είναι για να λύνει προβλήματα και όχι να δημιουργεί προβλήματα και όχι να βάζει τους επαγγελματίες να χτυπιούνται μεταξύ τους και να γίνεται ζούγκλα» ήταν τα λόγια του και στην δευτερολογία του υποστήριξε: «Τα βλέπω όλα όταν μιλάει ο Ανουσάκης… Είναι σαν να μιλάει ο αναπληρωτής, λέγοντας ότι έφτιαξε η Δημοτική Αρχή την Πλατεία Καμπάνας, την παραλία, την κεντρική πλατεία … Ως δια μαγείας αυτή η δημοτική αρχή χωρίς να κάνει τίποτα κάνει τα πάντα… Στηρίζουμε την δυνατότητα να αποκτήσει το κατάστημα του κ. Μαρκαντωνάτου χώρο πάνω στην πλατεία… Θεωρώ ότι όλα τα μαγαζιά στην πλατεία θα πρέπει να έχουν πρόσβαση… Η Δημοτική Αρχή πρέπει να βρει λύση … και να δώσει χρόνο στους επαγγελματίες να τα βρουν… άρα εμείς προτείνουμε να αναβληθεί το θέμα…».

https://www.youtube.com/watch?v=MplHIu3q2V4

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Τετράπολη» Βασίλης Ρουχωτάς τόνισε πως : «Πρέπει να είμαστε πιο κοντά στην νομιμότητα. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αδιάθετοι χώροι . Η Δημοτική Αρχή είναι υπόλογη γι αυτό που γίνεται… Να δοθεί χρόνος στους επαγγελματίες να τα βρουν…».

Ο Σπύρος Σαμούρης τονισε πως : «Θα ψηφίσουμε κατά για την απαράδεκτη εισήγηση που φέρνει η δημοτική αρχή…»

«Λευκό» ψήφισε ο Μάκης Δημητράτος από τους «Ριζοσπάστες Ξανά» λέγοντας πως πρέπει να επανέλθει το θέμα όχι με αυτή την μορφή.

Ο Διονύσης Αραβαντινός από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» τόνισε πως … «Πρέπει να ξέρετε ως Δημοτική Αρχή να βάζετε κανόνες και τάξη και αυτό δεν το κάνετε. Όταν δεν παίζεις με λογική και κανόνες ισονομίας και παίζεις για δύο μέτρα και δύο σταθμά σαφώς και θα έχεις πρόβλημα… Πριν προχωρήσετε στην δημοπράτηση θα έπρεπε να έχετε καλέσει τους επαγγελματίες σε μία διαβούλευση. Σας καλούμε να μην προβείτε σε καμία διαδικασία και να συζητήσετε με τους επαγγελματίες».

Ο Γιώργος Τζωρτζάτος προέτρεψε την Δημοτική αρχή λέγοντας : «Αφήστε τις δημοπρασίες, βρείτε την χρυσή τομή και δώστε λύση. Όλοι πρέπει να ζήσουν. Το γεγονός ότι κλείνουν καταστήματα και δεν ξανανοίγουν, δείχνει ότι καταρρέει ο ιστός της πλατείας».

Κατά την ψηφοφορία πέρασε κατά πλειοψηφία η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για δημοπράτηση των αδιάθετων χώρων.

Παρακάτω μπορείτε απο το 2.24.00 να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συζήτηση επί του θέματος 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=CigcpmPZP2g

DSC 0005DSC 0006DSC 0008DSC 0010DSC 0011DSC 0013DSC 0016DSC 0018DSC 0020DSC 0022DSC 0023DSC 0024DSC 0028DSC 0029DSC 0034DSC 0038