«Τους πήρε μόλις…επτά χρόνια!» Η Δημοτική Αρχή κατάλαβε ότι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των σπηλαίων της Κεφαλονιάς είναι ο ηλεκτρονικός!

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 15:50

«Τους πήρε μόλις…επτά χρόνια!» Η Δημοτική Αρχή κατάλαβε ότι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των σπηλαίων της Κεφαλονιάς είναι ο ηλεκτρονικός!

Από το 2011 η αντιπολίτευση είχε προτείνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο – Τo θέμα πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο το 2018! 

Χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια, από το 2011 δηλαδή, για να καταλάβει η Δημοτική Αρχή, πως η αντιπολίτευση του δήμου εκτός από κριτική, κάνει και καλές προτάσεις!

Και μία πρόταση της αντιπολίτευσης που τόσο είχε απαξιωθεί όλα αυτά τα χρόνια, χθες ανακοινώθηκε από την Δημοτική Αρχή. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Επτά χρόνια λοιπόν «φώναζε» η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Κεφαλονιάς για τοποθέτηση ηλεκτρονικού τρόπου διαχείρισης στα σπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης και μόλις χθες, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σοφία Γαρμπή, ανακοίνωσε εν χορδαίς και οργάνοις, ότι θα μπει ηλεκτρονικό εισιτήριο από την επόμενη τουριστική σεζόν και ότι επιλέχτηκε εταιρία που έχει βάλει τον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό τρόπο διαχείρισης στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Βέβαια ακόμα και χθες υπήρχε ενδοπαραταξιακή διχογνωμία για την αποτελεσματικότητα, με τον Δήμαρχο να υποστηρίζει ότι θα είναι 60% αποτελεσματικό και την αντιδήμαρχο οικονομικών Σοφία Γαρμπή 100%.

Κάλιο αργά πάρα ποτέ θα πείτε, όμως εδώ φάνηκε ξεκάθαρα πως στις πλείστες των περιπτώσεων, οι προτάσεις που γίνονται από τα … απέναντι έδρανα της πλειοψηφίας πέφτουν στο κενό, έστω και αν αποτελούν «καλές ιδέες» που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία και διαχείριση του δήμου.

Όπως ήταν λογικό, οι τοποθετήσεις τόσο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου, όσο και των υπολοίπων συμβούλων της μειοψηφίας, ήταν «καυστικές» για τον χρόνο και τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η δημοτική Αρχή.

Θεόφιλος: «Φάνηκε η υποκρισία της Δημοτικής Αρχής»

Ο κ. Μιχαλάτος κατά την τοποθέτησή του, ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός τονίζοντας πως έτσι όπως έρχεται το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, είναι άκρως υποκριτικό από την Δημοτική Αρχή.
«Φάνηκε η υποκρισία της Δημοτικής Αρχής με τον ηλεκτρονικό τρόπο διαχείρισης των σπηλαίων . Δεν είναι υποκρισία να το λέμε εμείς επί επτά χρόνια και να έρχεται σήμερα η κα Γαρμπή και να μας λέει ότι επικοινώνησε με το μουσείο της Ακρόπολης, ώστε να μπει ηλεκτρονικός τρόπος διαχείρισης των σπηλαίων της Κεφαλονιάς και ότι θα λειτουργήσει από του χρόνου που θα είναι και η τελευταία χρονιά της δημοτικής αρχής Εμείς το λέγαμε τόσα χρόνια αυτό . Η διαχείριση αυτή που κάνατε ήταν αυτή που δημιουργεί προβλήματα και ενδεχομένως να έχουν χαθεί χρήματα. Αποδείξτε μας ότι δεν συμβαίνει αυτό» ήταν τα λόγια του.

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτησή του.

https://www.youtube.com/watch?v=o0CW7zBk1Qc

Αραβαντινός: «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα»

Ο Διονύσης Αραβαντινός τόνισε πως η Δημοτική Αρχή δεν θα πρέπει να απαξιώνει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά να τις ακούει και να τις αξιολογεί καταλλήλως : «Θα σταθώ στο θέμα της τοποθέτησης του Ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα σπήλαια. Εμείς σας το λέγαμε επτά συναπτά έτη και εσείς χρειαστήκατε άφθονο χρόνο για να το επεξεργαστείτε… και υπάρχει και μεταξύ σας διαφωνία για το ποσοστό στο οποίο αυτό θα βοηθήσει… Αυτό και μόνο είναι η αποθέωση του φαρισαϊσμού σας… Επιμένουμε να λέμε ότι πρέπει να ακούτε την αντιπολίτευση στις γόνιμες προτάσεις που σας κάνει και όχι να την απαξιώνετε.
Ειδικά γι’ αυτό το θέμα θα έπρεπε να πείτε… Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Και ελπίζω να μην φτάσουμε όπως μας δώσατε τα στοιχεία των χορηγιών την περίοδο των σεισμών (που δεν μας τα δώσατε ποτέ), ελπίζουμε να μας δώσετε αναλυτική εικόνα των εισπράξεων των τελευταίων 10 χρόνων».

Μινέτος: «Τα Μαθηματικά του δημάρχου είναι … ασαφούς λογικής»

Ο Διονύσης Μινέτος στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στα… μαθηματικά του δημάρχου!

«Τα μαθηματικά του Δημάρχου ανήκουν σε αυτά που βρίσκονται στο πεδίο της …ασαφούς λογικής. Μας είπε να κοιτάξουμε τι γινόταν το 2007 και να το συγκρίνουμε με το 2017. Τότε όμως δεν υπήρχαν Κρουαζιερόπλοια, οι αφίξεις κορυφώθηκαν από το 2011 και μετά και πλέον έχουν αυξηθεί οι κλίνες και μαζί και οι τουρίστες. Αν είστε ευχαριστημένος κε Δήμαρχε που τα έσοδα του 2007 είναι ίδια με του 2017, τότε τι να πω σηκώνω τα χέρια ψηλά» ήταν τα λόγια του.

Ακούστε τις τοποθετήσεις του Διονύση Αραβαντινού, του Διονύση Μινέτου και του Σπύρου Σαμούρη.

https://www.youtube.com/watch?v=b3SQYo5Uq1E

DSC 0004

DSC 0003

DSC 0007DSC 0014

 

vvv

DSC 0015DSC 0017




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ