Υπεγράφη η σύμβαση για το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 10:08

Υπεγράφη η σύμβαση για το νέο εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι (εικόνες)

«Στο τέλος του 2018 θα βγαίνει πόσιμο νερό από τις βρύσες» δήλωσαν Δ. Λυκούδης και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας "Μεσόγειος" 

Υπεγράφη πριν από λίγο στο Δημαρχιακό Μέγαρο η σύμβαση για το έργο του Εργοστασίου Επεξεργασίας Νερού στο Αργοστόλι.

Ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί,  θα δώσει την δυνατότητα στους Αργοστολιώτες να πίνουν νερό από την βρύση του!

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της αναδόχου εταιρίας «Μεσόγειος» ( παρόντας ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Διονύσης Γεωργόπουλος, Χημικός Μηχανικός), του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ανουσάκη. Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, δόθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν λεπτομέρειες σχετικά με το χρονικό διάστημα της ολοκλήρωσής του, αλλά και της ποιότητας του νερού που αυτό θα δίνει.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος έργων Διονύσης Λυκούδης: «Είναι ένα έργο που σχεδιαζόταν εδώ και χρόνια και πλέον βρίσκεται στη φάση υλοποίησης. Από εδώ και στο εξής όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μπορεί να πίνουν οι Αργοστολιώτες νερό από την βρύση τους».

Όπως τονίστηκε ο κ. Γεωργόπουλος «το νερό θα είναι πολύ καλής ποιότητας και θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αντίστροφης όσμωσης. Θα τοποθετηθούν επίσης φωτοβολταϊκά, προκειμένου να εξοικονομηθεί μέρος από το λειτουργικό του κόστος. Η ποιότητα του νερού θα ελέγχεται ανά πάσα στιγμή on line από την ΔΕΥΑΚ και θα είναι πολύ καλή».

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργόπουλος ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου έιναι ο εξής: «Μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο». Βεβαίως όπως τονίστηκε, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, λόγω του ότι ο εξοπλισμός θα έρθει από το εξωτερικό, ενώ και ο Νίκος Ανουσάκης, εξαιτίας όπως τόνισε των… "ανώνυμων καταγγελιών" που όντας σίγουρος ότι θα γίνουν, τοποθέτησε την ολοκλήρωση του έργου λίγους μήνες αργότερα.  

Παράλληλα, τονίστηκε από τον Νίκο Ανουσάκη , ότι το επόμενο σημαντικό έργο θα είναι η αλλαγή των σωλήνων ύδρευσης στο Ληξούρι.

Στην τελετή των … υπογραφών της σύμβασης παρέστη και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της ΔΕΥΑΚ, Νικόλας Παπαδάτος.

Αναφορικά με την χρέωση του νερού ο Διονύσης Λυκούδης δήλωσε πως: «Η νέα χρέωση θα είναι 0.11 λεπτά του ευρώ το κυβικό μέτρο νερού και το νέο εργοστάσιο θα δίνει 16.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως». Τέλος ανακοινώθηκε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης της παραλίας του Αργοστολίου (Κυανή Ακτή). 

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0596DSC 0597DSC 0598DSC 0600DSC 0602DSC 0607DSC 0612DSC 0614DSC 0615DSC 0616


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250