Θεόφιλος: «Υπάρχει ανάγκη για περισσότερες προσλήψεις στην καθαριότητα – Για μία ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή παρακάμπτει τον ΑΣΕΠ» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 16:11

Θεόφιλος: «Υπάρχει ανάγκη για περισσότερες προσλήψεις στην καθαριότητα – Για μία ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή παρακάμπτει τον ΑΣΕΠ» (video)

"Απ’ ό,τι φαίνεται μόνο εμείς, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες τα βλέπουμε αυτά, εσείς δεν τα βλέπετε..." ήταν τα λόγια του 

Οι ανάγκες του δήμου για το καλοκαίρι στην καθαριότητα είναι πολύ μεγάλες, πλην όμως κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προσλάβει 18 άτομα με πεντάμηνη και οκτάμηνη σύμβαση, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του καλοκαιριού. 

Το γεγονός αυτό δεν το άφησε ασχολίαστο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» κ Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος τόνισε πως οι ανάγκες της Κεφαλονιάς για καθαριότητα σε τουριστικές περιοχές, όπως στην Σκάλα στην Λειβαθώ και στην Πύλαρο είναι πολύ μεγαλύτερες και η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να έχει διαγνώσει το πρόβλημα, ώστε να προσλάβει περισσότερα άτομα.

«Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος ατόμων να καθαρίζουν το νησί. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται μόνο εμείς, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες τα βλέπουμε αυτά, εσείς δεν τα βλέπετε. Έπρεπε να είχαμε ενισχύσει την καθαριότητα και οι 18 που θα προσληφθούν θα έπρεπε να ήταν 28 ή 38. Όμως εκεί που κάνετε προσλήψεις μέσω άλλων διαδικασιών, εκεί δεν τσιγκουνεύεστε τα άτομα…» ήταν τα λόγια του και συνέχισε: « Θα πρέπει να ενισχυθεί με τουλάχιστον άλλους 10 εργάτες η καθαριότητα για τις περιοχές που το καλοκαίρι μένουν πίσω όπως η Σκάλα, η Λειβαθώς και η Πύλαρος».

Η δημοτική αρχή , πάντως, δεν άκουσε την πρόταση του κ. Μιχαλάτου για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην καθαριότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=Jk7i4yRBo_A

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλάτος καυτηρίασε για άλλη μία φορά τον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις στον Δήμο, στο θέμα Νο 8 «Έγκριση μελέτης υπηρεσιών και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης αυτής με τίτλο: «Υπηρεσίες λειτουργίας – υποδοχής κυλικείου και παραλίας Πλατύ Γιαλού Δ.Ε. Αργοστολίου, τονίζοντας πως για μία ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή κάνει προσλήψεις παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ.
«Για μία ακόμη φορά το ίδιο σενάριο, καθώς η Δημοτική Αρχή προσπαθεί χωρίς την διαδικασία ΑΣΕΠ να προσλάβει άτομα. Καταγγέλλουμε την διαδικασία αυτή. Η Δημοτική Αρχή αδικεί άτομα που μπορεί να έχουν ανάγκη και παράλληλα τα προσόντα για να προσληφθούν . Οι πολίτες ακούνε και βλέπουμε και θα ανταμείψουν την δημοτική αρχή με αυτό που της αξίζει" ήταν τα λόγια του.

https://www.youtube.com/watch?v=CmjJMwjC_X4

Γιώργος Χαλαβαζής

 




00 inkefalonia general ad 300X250