Βασίλης Ρουχωτάς: "Κρείττον το σιγάν" κύριε αντιδήμαρχε Ραφήνας -Πικερμίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 07:31

Βασίλης Ρουχωτάς: "Κρείττον το σιγάν" κύριε αντιδήμαρχε Ραφήνας -Πικερμίου

Ανακοίνωση Βασίλη Ρουχωτά 

 Με την αρχή του τριωδίου θα περίμενε κανείς όσοι πολιτεύονται να είναι προσεκτικότεροι.

Πόσο μάλλον όταν έχουν με "πρεμούρα" αυτοανακυρηχθεί ως πολιτευόμενοι και πολιτευτές της ΝΔ στην Κεφαλονιά.

Μέσα στο τριώδιο λοιπόν (συμπτωματικά), είχαμε δηλώσεις του συμπαθέστατου κατά τα άλλα αντιδημάρχου, λέει, Ραφήνας-Πικερμίου, στις οποίες μεταξύ των άλλων συμπεριέλαβε και την προσωπική του άποψη για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και για τη δημιουργία περισσοτέρων του ενός Δήμων στην Κεφαλονια.
Μας είπε μάλιστα την άποψη του για τον τρόπο που έζεψε το αυτοδιοικητικό κάρο ο υπουργός εσωτερικών κ Σκουρλέτης .

Αετομάτης μάλιστα ων, άρπαξε σε "στρίψη ματιού" ότι ο αδαής Σκουρλέτης είχε ζέψει το κάρο μπροστά από το άλογο.
Δεν πρόσεξε βέβαια ότι ο Σκουρλέτης είναι ακόμη πάνω στο κάρο και αν μερικοί πανελληνίως, όπως αυτός στην Κεφαλλονιά, συνεχίζουν να αγνοούν ότι το υποζύγιο που σέρνει το κάρο είναι ο λαός, να λένε ότι τους καπνίσει όπου τους καπνίσει και να τα "βάνουν" με την κοινωνία, τότε κινδυνεύουμε να συνεχίσουμε να κουβαλάμε τον κάθε Σκουρλέτη πάνω στο κάρο για πολύ ακόμα.

Ίσως βέβαια να τους αρέσει και για αυτό είναι αμετροεπείς.
Πριν λοιπόν ο συμπαθέστατος Αντιδήμαρχος Ραφήνας να έθιγε το θέμα των Δήμων στην Κεφαλονια (σε μια συνεντευξη τύπου για την υγεία του βουλευτη της ΝΔ κ Β Οικονόμου) θα όφειλε να είχε αφουγκραστεί την άποψη της κοινωνίας στο Ληξούρι, στην Σάμη, στο Φισκάρδο, στον Ελειό και μετά να ανακατευτεί.

Άλλωστε εμείς είμαστε καμένοι από τα καμώματα του Δήμου και όχι οι κάτοικοι της Ραφήνας.
Θα όφειλε επίσης να ξέρει την εκπεφρασμένη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς στο Θέμα.
Προφανώς "κακές" παρέες δεν τον ενημέρωσαν ότι η ψηφισμένη άποψη του δημοτικού συμβουλίου είναι διαφορετική από όσα υπαινίσσεται.

Ως αυτοδιοικητικός θα όφειλε να ξέρει ότι η ισοπεδωτική λογική με την οποία δημιουργήθηκαν οι καλλικρατικοι Δήμοι, αγνοώντας τις τοπικές συνθήκες, μόνο κακές υπηρεσίες προσέφεραν στις κοινωνίες.
Θα όφειλε να ξέρει ότι το Φισκάρδο από το Αργοστόλι απέχει 45 ορεινά και δύσκολα χιλιόμετρα ενώ η Ραφήνα από το Πικέρμι 6 πεδινά ασφαλτοστρωμένα χιλιόμετρα.
Και αυτή η σύγκριση τα λέει συμπεπυκνωμένα όλα.

Θα όφειλε να συγκρίνει το τέλμα του σημερινού Δήμου σε σχέση με τους πρώην Δόμους της Κεφαλονιάς και μετά να ομιλεί για την Κεφαλλονιά.
Και εν τέλει, για να μην μακρηγορήσω, θα όφειλε να αφήσει τους αρμοδίους και εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους της ΝΔ να μιλήσουν για αυτά τα θέματα.
Με όσα είπε για τους Δήμους στην Κεφαλονιά φέρνει αντίθετη την ΝΔ με την κοινωνία χωρίς να έχει το δικαίωμα.

Για να μην χρησιμοποιήσω τον Σαββόπουλο λέω ότι "κρείττον το σιγάν" κύριε αντιδήμαρχε Ραφήνας -Πικερμίου σε θέματα σοβαρά για τα οποία δεν έχεις καμία εξουσιοδότηση να μιλάς.

Βασίλης Ρουχωτάς
Δημοτικός Σύμβουλος