Λογιστικές «αλχημείες» στα ανταποδοτικά τέλη του 2018 αποκάλυψε ο Θεόφιλος! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 15:30

Λογιστικές «αλχημείες» στα ανταποδοτικά τέλη του 2018 αποκάλυψε ο Θεόφιλος! (video)

«Μαϊμού» εισήγηση από την Δημοτική Αρχή για να μην μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη!

 Σε τρικ και …λογιστικές αλχημείες έχει καταφύγει η Δημοτική Αρχή ώστε να γλυτώσει την μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 20% και να απαλλάξει τις εποχικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα) από τα τέλη τον χειμώνα… 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς.

Μιλώντας με στοιχεία και αριθμούς ο κ. Μιχαλάτος αποκάλυψε πως η Δημοτική Αρχή με Κωδικούς «Αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος» αύξησε το ποσό από τις 400.000 ευρώ το 2017 στις 950.000 ευρώ το 2018 και στον κωδικό «προβλέψεις μη είσπραξης εισπραχθέντων» υπολοίπων αύξηση από τις 107.213 ευρώ το 2017 σε 421.863 ευρώ το 2018.

Με λίγα λόγια εμφάνισε ένα εκατομμύριο ευρώ έξοδα, για να ισοσκελίσει το ένα εκατομμύριο ευρώ έσοδα και να μην αναγκαστεί να κάνει μείωση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

Φουσκώνει δηλαδή το κόστος λειτουργίας για να μην κάνει μειώσεις στα ανταποδοτικά.

«Δεν ξέρω γιατί η δημοτική αρχή έχασε έναν μήνα και θα κάνει τα σημαντικά συμβούλια προϋπολογισμού και ανταποδοτικών τελών μέσα στις γιορτές. Έρχεται σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών να κάνει λογιστική “αλχημεία” για να παραμείνουν τα τέλη όπως είναι» ηταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου και συνέχισε: « Όλα τα επτά χρόνια που έχουν περάσει δημοτικής θητείας Παρίση τα έσοδα από τα τέλη έχουν σίγουρα ανέβει, αυξηθεί τα τετραγωνικά μέτρα των επιχειρήσεων , τα λειτουργικά δηλαδή η μισθοδοσία όμως έχει πέσει στη μέση κατά 50%. Το προσωπικό από τα χρήματα που παίρνει, παίρνει τα μισά. Δεν εφαρμόζουμε την μείωση των τελών καθαριότητας στις εποχικές επιχειρήσεις και βλέπουμε φέτος ότι η ΔΕΗ χωρίς να πάρουμε πιστωτικές απαντήσεις από την κα Γαρμπή να πηγαίνει και να εγγράφεται από 450.000 το 2017  σε 950.000 ευρώ το 2018, 500.000 χιλιάδες ευρώ πάνω… Ανέβασε  τα έξοδα ένα εκατομμύριο γιατί ήταν ένα εκατομμύριο παραπάνω τα έσοδα! Για να πούμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε μείωση στα ανταποδοτικά… 

Έσοδα - έξοδα, ώστα να παραμείνουν  ταδημοτικά τέλη σταθερά… αυτό είναι μία αλχημεία" ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου και συνέχισε λέγοντας πως: "Η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να μειώσει τα δημοτικά τέλη προς όλες τις εποχικές επιχειρήσεις και να κάνει και μείωση σε όλα τα δημοτικά τέλη».

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτησή του  

https://www.youtube.com/watch?v=2Zzz5t19-lI