Ανύπαρκτο το Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Κεφαλονιάς για το 2018!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 13:10

Ανύπαρκτο το Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Κεφαλονιάς για το 2018!

Υποβαθμισμένο από την Δημοτική Αρχή και με τραγικά τα κενά σε έργα– Από τα χρήματα των ΑΠΕ θα φτιαχτεί η καντίνα στον Μύρτο! 

 Δεν φτάνει που ένα κορυφαίο θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο από την Δημοτική Αρχή υποβαθμισμένο και με ώρα έναρξης της συζήτησης μετά τα μεσάνυχτα (!), φαίνεται πως στην ουσία του είναι και το ίδιο το τεχνικό πρόγραμμα… ανύπαρκτο και εντελώς υποβαθμισμένο! 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Από τα χρήματα των ΑΠΕ θα φτιαχτεί η καντίνα στον Μύρτο!

Η Δημοτική Αρχή, χωρίς να ακούσει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών έφερε για ψήφιση ένα τεχνικό πρόγραμμα με πολλές παραλείψεις. Και το κορυφαίο, με χρήματα των ΑΠΕ θα φτιαχτεί η καντίνα στον Μύρτο!

Αντί οι διοικούντες τον Δήμο Κεφαλονιάς να διαθέσουν τα χρήματα των ΑΠΕ για αντιπλημμυρικά στην Πύλαρο, διαθέτουν τα λεφτά για την καντίνα στον Μύρτο… Ανάγκη μεν άμεση για να φύγει η… παράγκα του Καραγκιόζη που έχει στηθεί, αλλά έπρεπε να γίνει με χρήματα που προέρχονται από την ίδια την καντίνα και την εκμετάλλευση της παραλίας του Μύρτου. 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι Πυλάρου (Γάκης και Αλυσανδράτος) δέχθηκαν χάσουν χρήματα από τις ΑΠΕ για έργα υποδομής στην Πύλαρο.

Νίκος Γκισγκίνης: «Τεχνικό πρόγραμμα της ντροπής»

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισκίνης, αναφερόμενος στο τεχνικό πρόγραμμα, το χαρακτήρισε ως «το τεχνικό πρόγραμμα της ντροπής».

«Τα νέα έργα για το 2018 είναι 194.507 ευρώ για τις 8 δημοτικές κοινότητες … σε κάθε δημότη ενότητα λοιπόν αντιστοιχεί ένα ποσό της τάξεως των 5 ευρώ και 41 λεπτών… πραγματικά είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα ντροπής» ήταν τα πρώτα λόγια του και συνέχισε: «Θα έπρεπε τουλάχιστον να απολογείστε. Γιατί είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει δίνετε τον μισό προϋπολογισμό για νέα έργα στην παραλιακή του Αργοστολίου….

Αυτό το τεχνικό πρόγραμμα θα έπρεπε να είναι μίας κοινότητας,… και δεν βλέπουμε βασικά ζητήματα που δεν τα έχετε προγραμματίσει , όπως αντιπλημμυρικά έργα και έργα για τα σχολεία… Και τους ΑΠΕ τους βάζετε για την καντίνα στον Μύρτο… Αυτό το τεχνικό πρόγραμμα είναι κενό γράμμα και το καταψηφίζουμε…»

DSC 0105

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ Ηλίας Παρίσης:: «Το δημαρχείο και το θέατρο στο Ληξούρι παραμένουν όπως έμειναν μετά τους σεισμούς. Με βάση την εμπειρία που έχω αποκομίσει από την αναποτελεσματικότητά σας δεν περιμένω και μέσα στο 2018 να τελειώσει το έργο του θεάτρου στο Ληξούρι»

Ο Διονύσης Μινέτος από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα έργα για τα σχολεία και τόνισε πως : «Το κτίριο στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου είναι κτίριο του 1957 που ότι είχε να δώσει έδωσε στην εκπαίδευση. Καλό είναι να το επισκευάσουμε αλλά δεν κάνει για σχολείο… λείπουν έργα από το τεχνικό πρόγραμμα . Πρέπει να βρούμε 2-3 κτίρια και στο Αργοστόλι και σε άλλα σημεία της Κεφαλονιά και να κάνουμε πράγματα για τον πολιτισμό και τον τουρισμό του νησιού …».

DSC 0063

Από την Λαϊκή Συσπείρωση ο Γιάννης Κουρούκλης τόνισε : «Είναι υποβαθμισμένη η συζήτηση και την ώρα που γίνεται και με τον τρόπο που γίνεται, αλλά είναι χαρακτηριστικό της υποβάθμισης του ίδιου του τεχνικού προγράμματος. Είναι πλασματικό να λέει κάτι ότι έχω ένα τεχνικό 10 εκατομμύρια ευρώ, όταν τα 4,5 εκατομμύρια προέρχονται από το ΕΣΠΑ… Είναι τεχνικό πρόγραμμα που απουσιάζουν εντελώς έργα αντιπλημμυρικά έργα , αντισεισμικά έργα», ενώ ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος κατά την τοποθέτησή του είπε: «Είναι τεχνικό πρόγραμμα για να πούμε ότι καταθέσαμε ένα τεχνικό πρόγραμμα» .

 

 DSC 0046