Ληξούρι: Κίνδυνος κατάργησης του ΤΕΙ της περιοχής - Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 08:46

Ληξούρι: Κίνδυνος κατάργησης του ΤΕΙ της περιοχής - Τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (VIDEO)

Διονύσης Αραβαντινός : «Όλα κάθε φορά βλέπουν Ληξούρι»

To ζήτημα της «συνεργασίας» μεταξύ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Ιονίου Πανεπιστημίου , η οποία θα επηρεάσει και τα τμήματα της Κεφαλονιάς, συζητήθηκε χθες, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ : Χρήστος Λαμπράκης

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς αναφέρθηκε στο θέμα, μετά από προτροπή του κ. Βασίλη Ρουχωτά, υποστηρίζοντας ότι αναμένει τις θέσεις όλων των τμημάτων επί του θέματος.

Παράλληλα, όπως τόνισε, σε συνομιλία του με τον Υπουργό Παιδείας, έκανε γνωστή την πρόθεσή των τοπικών αρχών να υπάρξει διαβούλευση ώστε να καταλήξουμε σε κοινή συμφωνία , κάτι που αποδέχθηκε ο κ. Γαβρόγλου.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά Παρίση ότι οι προθέσεις των διοικούντων και του Υπουργού κουνούνταν στη λογική «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ο Δήμαρχος πρότεινε τη διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα και τον ορισμό επιτροπής που θα συναντηθεί με τον Υπουργό.

Πρόβλημα με το τμήμα Τεχνολογίας Ήχου στο Ληξούρι

Οι ενστάσεις από τις προτάσεις της επιτροπής σοφών επικεντρώνονται στο τμήμα του ΤΕΙ που λειτουργεί στο Ληξούρι το οποίο ενσωματώνεται στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών του Ι.Π με έδρα την Κέρκυρα ενώ την ίδια ώρα δημιουργούνται Διετή Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης επιπέδου 5 στην περιοχή.

Διονύσης Αραβαντινός , Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά. : «Όλα κάθε φορά βλέπουν Ληξούρι»

«Μας κοροϊδεύουν όλοι. Αυτό που επίκειται μέσα από τις συγχωνεύσεις και τα λεγόμενα για σεβασμό της τοπικότητας και ακαδημαϊκότητας και άλλες παρλαπίπες, είναι ότι επιδιώκουν να καταργηθεί τμήμα» τόνισε ο κ. Αραβαντινός.

Παράλληλα υποστήριξε ότι «Δεν επιδιώκουν να καταργηθεί το Τεχνολογίας Τροφίμων ή το Δημοσίων Σχέσεων. Όλα κάθε φορά βλέπουν Ληξούρι» ενώ υποστήριξε ότι «όλα αυτά περί αναβαθμίσεων και άλλων βαρύγδουπων εκφράσεων που έχουν ακουστεί, κατατείνουν πως θα καταργηθεί το Τεχνολογίας Ήχου και θα συγχωνευθεί με το τμήμα της Κέρκυρας»

  • Βολές κατά της Δημοτικής Αρχής

Ο Δημοτικός Σύμβουλος έψεξε τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό δεν πήρε την πρωτοβουλία για να υπήρξε ενιαίος συντονισμός με την εκπαιδευτική κοινότητα  ώστε να υπάρχει κοινή  άποψη. 

https://youtu.be/gLm1C2zQxh4

Βασίλης Ρουχωτάς, Ενωμένη Τετράπολη

 «Το κυβερνητικό στρατόπεδο πάει να εφαρμόσει μια Πολιτική

Εργαλείο σε αυτή την Πολιτική είναι ο διορισμένος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ , υποστήριξε ο κ. Ρουχωτάς κατηγορώντας τους Διοικούντες του Ιδρύματος ότι «είναι επικίνδυνοι» καθώς υπηρετούν τη θέση τους και όχι το ΤΕΙ. «Είναι δρομολογημένο το Μουσικών οργάνων να το πάνε στην Κέρκυρα, μαζί με τον σημαντικό εξοπλισμό του», τόνισε.

Επιπρόσθετα, υποστήριξε ότι εντός του διδακτικού προσωπικού άλλοι δεν αισθάνονται φόβο λόγω της εκπαιδευτικής τους σταδιοδρομίας, ενώ άλλοι φοβούνται.

«Θα πρέπει να μας πουν γιατί στέκει ένα τμήμα να μεταφερθεί από το Ληξούρι στην Κέρκυρα, και όχι το ανάποδο», πρόσθεσε.

Σπύρος Σαμούρης, Ενωμένη Τετράπολη

«Δεν ξέρουμε ότι τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα», διερωτήθηκε ο κ Σαμούρης συμπληρώνοντας ότι το τμήμα της Κέρκυρας έχει 10 καθηγητές ενώ το τοπικό μόλις 1. «Θα δεχθούν οι καθηγητές της Κέρκυρας να έρθουν στην Κεφαλονιά».

https://youtu.be/dqTDVaVFUtA

Ηλίας Παρίσης , ΦΙΚΟ

Τις ενστάσεις τους για  το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του τμήματος  από το Ληξούρι εξέφρασε ο κ. Η. Παρίσης, εκπροσωπόντας τους «ΦΙΚΟ».

Ο κ. Παρίσης τόνισε ότι το τμήμα του Ληξουρίου δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο της Κέρκυρας, ενώ το τμήμα της Κεφαλονιάς διαθέτει ιδιόκτητα κτίρια και εγκαταστάσεις, ενώ στην Κέρκυρα δεν υπάρχει επαρκής χώρος φιλοξενίας των φοιτητών.




00 inkefalonia general ad 300X250