Θεοπεφτάτου στο Δημοτικό Συμβούλιο : Την Δευτέρα υπογράφονται οι φάκελοι αποκατάστασης των έξι σχολείων (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 01:29

Θεοπεφτάτου στο Δημοτικό Συμβούλιο : Την Δευτέρα υπογράφονται οι φάκελοι αποκατάστασης των έξι σχολείων (VIDEO)

Η τοποθέτηση της Βουλευτή στο Δημοτικό Συμβούλιo για τα Σχολεία

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Στις ενέργειες της, από το θεσμικό της ρόλο, για την αποκατάσταση της σχολικής στέγης της Κεφαλονιάς αναφέρθηκε η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Αρχικά αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου, με παρόντες αρμόδιους φορείς, με στόχο την επίλυση του ζητήματος αδειοδότησης των σχολικών κτιρίων της Παλλικής.

Στη συνέχεια μίλησε για τη συνάντηση της, παρουσία του Παναγή Δρακουλόγκωνα, με τον Διεθύνωντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών όπου αποτελεί το φορέα με αντικείμενο τα Δημόσια Κτίρια.

Ένα από τα ζητήματα όπου έπρεπε να ρυθμισθούν ήταν και ο ορισμός του επιβλέποντα από το Δήμο Κεφαλονιάς, κάτι που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης με την ανάθεση στις ΚΤΥΠ της επίβλεψης και κατασκευής του έργου.

Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών , οι φάκελοι έχουν παραλειφθεί από την προϊσταμένη του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και αναμένεται άμεσα να υπογραφούν και να αναρτηθούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τη Δευτέρα.

Η κα Βουλευτής επισήμανε την ανάγκη η παράδοση των σχολείων να μην περιορίζεται στην απλή αποκατάσταση των ζημιών αλλά στην παράδοση τους, αφού προηγουμένως έχουν καταστεί λειτουργικά.

Σχετικά με το σχολείο της Αγίας Θέκλης και το ΕΠΑΛ , υπενθύμισε ότι έχουν ενταχθεί στη δωρεά της Περιφέρειας Αττικής των 5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ σχετικά με την ανέγερση του νέου Λυκείου στον Άγιο Αντώνιο τόνισε ότι  εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα αποσταλεί στον Αντιπεριφερειάρχη το διάγραμμα κάλυψης ώστε στη συνέχεια να ζητηθεί από την Περιφέρεια η έγκριση των όρων δόμησης.

Δείτε το σύνολο της τοποθέτησης της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου

https://youtu.be/-BREXJZb2Og




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250