HELPE ENERGEIES GIF BANNER 728x90

 

24ωρη απεργία στους Δήμους σήμερα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 10:09

24ωρη απεργία στους Δήμους σήμερα

Το πλαίσιο διεκδηκήσεων της ΔΑΣ ΟΤΑ

Μήνυμα προς την κυβέρνηση για… περισσότερες παροχές αποτελεί η αυριανή 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η ομοσπονδία ήταν και παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά συνδικαλιστικά σωματεία με κύριο μοχλό πίεσης τη συσσώρευση των σκουπιδιών για εβδομάδες στους δρόμους των πόλεων.

Χαρακτηριστικά φέτος στην αρχή του καλοκαιριού μετά την αποχή πολλών εβδομάδων (και όχι απεργία έτσι ώστε να καταβάλλονται τα μεροκάματα των εργαζομένων) από την αποκομιδή των απορριμμάτων, το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα μονιμοποιήσει μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ πολλές χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα στους δήμους.

Μόλις στην αρχή του φθινοπώρου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στην οποία προβλέπονται λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες ημέρες άδειας.

Στην ίδια γραμμή της ασφυκτικής πίεσης προς την κυβέρνηση, η η ΠΟΕ- ΟΤΑ πραγματοποιεί αύριο, 22 Νοεμβρίου, 24ωρη απεργία διεκδικώντας μεταξύ άλλων, την ανάκληση των εξαγγελιών του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την ένταξη και του προνήπιου στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αμεσες προσλήψεις και την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. και για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.  

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις. Γι΄ αυτό λένε φτάνει πια. Θέλουν πλέον η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να κάνει πράξη τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της. Σε διαφορετική περίπτωση είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν το δρόμο των κινητοποιήσεων και της αγωνιστικής-ενωτικής παρέμβασης του κλάδου. Οι εργαζόμενοι ότι κέρδισαν το κέρδισαν με διαρκείς και ανυποχώρητους αγώνες ακόμη και τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση. 

Κατά τη διάρκεια της απεργίας οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας: η 1η στις 9:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας (Α. Παπανδρέου 37-Μαρούσι) και η 2η στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα). 

  • H ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ 

Απαιτούμε

 

-       Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, υπογραφή νέας ΣΣΕ και για τους αορίστου χρόνου.  

-       Επέκταση των ΒΑΕ και του επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες.

-       Αναβάθμιση των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, κατοχύρωση κι επέκταση των εργασιακών δικαιωμάτων των βρεφονηπιοκόμων.

-       Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς χωρίς κουπόνια και voucher. Να ενταχθούν στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς τα 57.000 παιδιά που άφησαν απ’ έξω.

-       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

-       Να δοθεί τώρα λύση για τους εργαζόμενους από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, να τελειώσει η ανασφάλεια και η ομηρία τους.

-       Άμεση πληρωμή των συμβασιούχων στα νομικά πρόσωπα, καμία απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.  

-       Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το προηγούμενο διάστημα, μέσα από τους αγώνες μας, είχαμε μια σημαντική κατάκτηση, την υπογραφή της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε κάποιες κατηγορίες των εργαζομένων στους Δήμους.

Όλοι και όλες στην απεργία για να επεκταθούν οι κατακτήσεις μας σε όλες τις κατηγορίες των εργαζομένωνΤο ζήτημα των ΒΑΕ είναι κρίσιμο, ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει.

Όλοι και όλες στην απεργία για να βροντοφωνάξουμε: κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τα Συνδικάτα.  

Όλοι στον αγώνα, σε κάθε Δήμο, σε κάθε γειτονιά, ενάντια στο πάγωμα των προσλήψεων, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, στην επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, στην αντιδραστική αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη στους ιδιώτες, για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος, για νομοθετική ρύθμιση τώρα για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή – ΔΑΚΕ) έβγαλε ανακοίνωση (15/11/2017), στην οποία προβάλλει ως αίτημα την κατάργηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Πρόκειται για ένα αίτημα που υπονομεύει το σύνολο των δικαιωμάτων όλων των παιδιών, των γονέων και των εργαζόμενων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς. Είναι ένα αίτημα αντιεπιστημονικό, οπισθοδρομικό και αντιδραστικό. Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) με μοιρασμένους ρόλους καλλιεργούν την ανθρωποφαγία και βάζουν τους βρεφονηπιοκόμους να τσακώνονται με τους νηπιαγωγούς βγάζοντας έτσι λάδι την κυβέρνηση. Αντί να διεκδικούν από κοινού και όλοι ενωμένοι την αναβάθμιση, τόσο των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, όσο και των Νηπιαγωγείων, την υψηλού επιπέδου παροχή αγωγής και πρόνοιας για όλα τα παιδιά, προβάλλουν αποπροσανατολιστικά, διχαστικά αιτήματα. Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπως και της ΔΟΕ, αντί να προβάλλουν ως αίτημα την εδώ και τώρα ένταξη των 57.000 παιδιών στις δημόσιες και κρατικές δομές των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, το θάβουν και βάζουν τους βρεφονηπιοκόμους και τους νηπιαγωγούς να “τρώγονται” μεταξύ τους! Το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή ικανοποιεί τόσο τους βρεφονηπιοκόμους, όσο και τους νηπιαγωγούς, αποτελεί αίτημα όλων των γονεϊκών ενώσεων, όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εδώ και δεκαετίες, αποτελεί διαχρονική παλλαϊκή απαίτηση.

Αυτό που είναι επιζήμιο και αποτελεί απειλή για τα παιδιά και τους βρεφονηπιοκόμους δεν είναι η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, αλλά η αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, αντί για μόνιμη και σταθερή εργασία. Εδώ χρειάζεται όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε από κοινού. Εδώ πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και να προετοιμαστούμε για γενική πανεργατική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Ετικέτες: