Μήνυμα Σωτήρη Κουρή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 13:27

Μήνυμα Σωτήρη Κουρή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων Εύχομαι σε όλους, ανάλογα με τον ρόλο, την θέση, την προσπάθεια και τις προσδοκίες σας, υγεία, κουράγιο, υπομονή, αντοχή και επιτυχία στην πραγμάτωση των στόχων σας. Η εποχή που διανύουμε, τείνει δυστυχώς, να εξαντλήσει τις δυνάμεις μας, το θάρρος τα ψυχικά και σωματικά μας αποθέματα και το χειρότερο να καταργήσει τη ελπίδα την αισιοδοξία, για το μέλλον. Ωστόσο, δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι η παιδεία και η γνώση παραμένουν πάντα ένα ισχυρό όπλο, σε κάθε βήμα, σε κάθε, ηλικία, σε κάθε εποχή, για κάθε περίπτωση, για κάθε σκοπό, για όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Κατανοούμε το άγχος και το χτυποκάρδι των λιλιπούτειων μαθητών στην πρώτη επαφή τους με το σχολικό περιβάλλον, την συγκίνηση και την αγωνία σας ως γονείς, που στέκεστε εκεί, υπομονετικά, με αγάπη, αγκαλιάζοντας τα παιδιά σας στα πρώτα τους βήματα, στην απαρχή μιας εποχής που σηματοδοτεί την πορεία τους προς μάθηση, την ενηλικίωση και ανεξαρτητοποίησή τους.

Αγαπητοί μαθητές

Η σημερινή μέρα αποτελεί για σας την έναρξη μιας περιόδου γεμάτης θυσίες, κόπους αλλά και δημιουργία. Μια χρονιά που θα σας ενδυναμώσει προσθέτοντας εφόδια για την πορεία της ζωής σας. Καλείστε να δώσετε έναν δημιουργικό αγώνα, ίσως δυσκολότερο από άλλες φορές, που όμως θα σας προσφέρει νέες εμπειρίες . Είναι ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση των στόχων σας και για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας ώστε να έχετε τις προϋποθέτεις να αναγνωρίσετε και αξιοποιήσετε τις όποιες ευκαιρίες σας δοθούν, να κατακτήσετε τη ζωή.
Ιδιαίτερο καλωσόρισμα αξίζει στους μαθητές των πρώτων τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, οι οποίοι με τη βοήθεια των δασκάλων και καθηγητών τους εισάγονται σε μια καινούρια φάση της εκπαιδευτικής τους ζωής.

Αγαπητοί σπουδαστές και φοιτητές
Έχετε μόλις διαβεί την πύλη ή διανύετε ήδη τα μονοπάτια της ανώτατης εκπαίδευσης. Πολλές φορές όμως, την χαρά της επιτυχίας σας η του οράματος σας για την κατάκτηση της γνώσης την συνέχιση ή ολοκλήρωση των σπουδών σας, σκιάζει η αμφιβολία του επαγγελματικού αντικρίσματός της, της χρηστικότητάς της στην εργασιακή σας αποκατάσταση. Ειδικά τώρα που όλα μοιάζουν σαθρά τα ερωτήματα πληθαίνουν και η προσπάθειά σας μοιάζει μάταια. Δεν είναι όμως έτσι. Η παιδεία παραμένει αξία που δεν εκπίπτει. Η χρηστικότητά της, η επί της ουσίας προσφορά της στην ζωή μας αποδεικνύεται παντού σε όλες μας τις δραστηριότητες και ενασχολήσεις, στον τρόπο του σκέπτεσθαι, στις επιλογές, την κρίση, τις αποφάσεις μας, σε όλα τα επαγγέλματα, είτε είναι συναφή είτε όχι με το αντικείμενο των σπουδών μας.
Εξάλλου ελπίζουμε για το καλύτερο , ελπίζουμε ότι όλα θα αλλάξουν, θα βελτιωθεί η ζωή μας και θα δοθούν ισότιμα ευκαιρίες σε όλους.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί όλων των μονάδων,
Σας παρακαλούμε θερμά να παραμείνετε προσηλωμένοι στους υψηλούς στόχους της γνώσης και της αρετής, συνεχίσετε να προσφέρετε με τον ίδιο ζήλο και επιτυχία, για την επίτευξη του ευαίσθητου αλλά και συνάμα τόσο ευγενικού και τόσο σημαντικού έργου σας. Κατανοούμε την δυσκολία των καιρών. Πάντα υπήρχαν προβλήματα, τώρα ενδεχομένως να πολλαπλασιαστούν καθώς τα οικονομικά δεδομένα στον τόπο μας, έχουν αλλάξει. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε, με αλληλέγγυα διάθεση, με περισσότερο, κόπο και επιμονή να επιτελέσουμε σωστά, με ήθος συνέπεια και στόχευση την υγιή και αποτελεσματική εκπαίδευση των παιδιών μας.
Η διαμόρφωση των πολιτών του μέλλοντος, η προοπτική μιας χώρας, έχει να κάνει με τη νοοτροπία που αποκτά ο λαός μας, έχει να κάνει με την εκπαίδευση. Μια ευνομούμενη και προοδευτική πολιτεία, η αναμόρφωση και η προοπτική ενός τόπου, η ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, βασικού συστατικού στοιχείου για την ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας, ο βαθμός του πολιτισμού μας εξαρτάται από την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Για μας ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και εκ μέρους των Περιφερειακών μας Ενοτήτων η δημιουργία ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και μάθησης αποτελεί προτεραιότητα. Επενδύουμε στην παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον του τόπου μας και της κοινωνίας μας.

Καλή και δημιουργική η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει σήμερα.
Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250