Εκδήλωση διαβούλευσης στο Δήμο Κεφαλονιάς, για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος “CLLD (LEADER) 2014-2020

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 09:15

Εκδήλωση διαβούλευσης στο Δήμο Κεφαλονιάς, για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος “CLLD (LEADER) 2014-2020

Δείτε το πρόγραμμα

Εκδήλωση διαβούλευσης στο Δήμο Κεφαλλονιάς, για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος “CLLD (LEADER) 2014-2020 στους Δήμους Κεφαλλονιάς – Ιθάκης”

Το «Δίκτυο Συνεργασίας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ΠΕ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης», οργανώνει εκδήλωση διαβούλευσης, στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος “CLLD (LEADER) 2014-2020 στους Δήμους Κεφαλλονιάς και Ιθάκης”, την Δευτέρα 23/10/2017 και ώρα 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», στην Κεφαλλονιά.

Προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος και η διαμόρφωση της τοπικής
στρατηγικής, είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων των κοινωνικών εταίρων και φορέων των
Δήμων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης. Στο πλαίσιο συμμετοχής στις διαδικασίες της δημόσιας διαβούλευσης, οι φορείς της περιοχής και ο τοπικός πληθυσμός της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις, ιδέες αλλά και μία καταρχήν εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY – LED LOCAL DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014 – 2020.

Οι Δήμοι κεφαλλονιάς και Ιθάκης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έλαβαν την πρωτοβουλία απευθυνόμενοι στους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής να συγκροτήσουν την τοπική εταιρική σχέση και να σχεδιάσουν το τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης στα πλαίσιο του CLLD/ LEADER 2014 – 2020, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αξιοποιώντας καλές πρακτικές άλλων περιοχών της χώρας μεταξύ αυτών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και του Δικτύου Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής.

Κατέχοντας εμπειρία ετών στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος, στελέχη της
Αναπτυξιακής Πάρνωνα και ειδικευμένοι εμπειρογνώμονες θα βρεθούν στο νησί μας, κατόπιν πρόσκλησης του Δικτύου, για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες,κ.λπ.).

Η συνολική έκταση και ο μόνιμος πληθυσμός των Δήμων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, υπολογίζεται σε ~857,7 km2 και 39.032 κατοίκους αντίστοιχα.
Η εκδήλωση έχει στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων,
απόψεων, ιδεών καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD 2014-2020).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία της διαβούλευσης:
Δίκτυο

Δίκτυο Συνεργασίας Περιφέρεια Ιονίων Νήσων –
Π.Ε. Κεφαλλονιάς και Ιθάκης και των Δήμων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης
Δ/νση: Διοικητήριο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Πλατεία Βαλλιάνου Αργοστόλι, Τ.Κ. 28100
Τηλ: 26713 60570
Fax: 26710 28462
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ