Ακόμη δύο δράσεις από την ΠΙΝ, ύψους 4.550.000 ευρώ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 19:47

Ακόμη δύο δράσεις από την ΠΙΝ, ύψους 4.550.000 ευρώ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί)

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Θωρακίζουμε με κάθε τρόπο τα νησιά μας, στηρίζουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

 Τις εντάξεις δύο πράξεων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την θωράκιση και καλύτερη αντιμετώπιση των νησιών από τις φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές).

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ένταξη αυτών των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4.550.000 ευρώ, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο.

Πρόκειται για τις πράξεις:

1. “Πυροσβεστικός εξοπλισμός για τη μείωση των επιπτώσεων από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους (σεισμοί) στην ΠΙΝ, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με δικαιούχο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προϋπολογισμό 1.050.000 ευρώ.
Με τα χρήματα αυτά θα πραγματοποιηθεί προμήθεια ειδικών διασωστικών οχημάτων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Ιόνια Νησιά με κύριο έργο τη διάσωση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν εγκλωβιστεί σε ερείπια κτιρίων, ενώ θα παρεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα διάσωσης αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

2. “Προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων”, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με δικαιούχο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ.
Η πράξη αφορά στην προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων και συγκεκριμένα: υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου χωρητικότητας 500 λίτρων νερού, υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού και υδροφόρα οχήματα χωρητικότητας 10.000 λίτρων νερού. Τα οχήματα αυτά θα τεθούν στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων.

 

Περιφερειάρχης: Στηρίζουμε έμπρακτα την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πρόκειται για μια πολύ καλή ημέρα για την Περιφέρεια, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τονίζοντας ότι η ΠΙΝ στηρίζει έμπρακτα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έργο της στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των πλημμυρικών φαινομένων αλλά και στην αντιμετώπιση των σεισμών, καθώς τα Ιόνια Νησιά είναι μια σεισμογενής περιοχή, με πολλά προβλήματα. “Θωρακίζουμε όσο μπορούμε από την πλευρά μας τα νησιά της ΠΙΝ για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχουμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δώσαμε την έγκριση για την προμήθεια οχημάτων και εξοπλισμού, άρτιου και πολύ σύγχρονου. Οι δράσεις αυτές γίνονται μετά από συζητήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα με τον κ. Γεωργακόπουλο για την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών και έρχονται σε συνέχεια της χρηματοδότησης με 500.000 ευρώ, που είχαμε εξασφαλίσει στον τομέα της οδικής ασφάλειας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι με την εξασφάλιση αυτών, θα ενισχυθεί αφενός η Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφετέρου το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας.

Τέλος ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε για την ολοκλήρωση - από την Τεχνική Υπηρεσία της ΠΙΝ - της μελέτης για την αποκατάσταση του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σταθμού και τώρα αναζητούνται οι πόροι για την εφαρμογή της μελέτης, καθώς σύμφωνα με έγγραφο του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος δεν υπάρχουν οι πόροι που απαιτούνται για το σκοπό αυτό. “Κατά συνέπεια έχουμε την υποχρέωση όλο μαζί να αναζητήσουμε τους πόρους κι αυτό κάνουμε από την πλευρά της ΠΙΝ” κατέληξε ο κ. Γαλιατσάτος.

 

Ευθ. Γεωργακόπουλος: Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη γιατί την συμμετοχή μας στην κατάθεση της πρότασης

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειακός Διοικητής Ιονίων Νήσων της Π.Υ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος δηλώνοντας ότι με την προμήθεια αυτών των μέσων και εργαλείων θα εδραιωθεί η ασφάλεια των πυροσβεστών που εργάζονται στην αντιμετώπιση των καταστροφών αλλά και των κατοίκων στα Ιόνια Νησιά και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Περιφερειάρχη προσωπικά για την συνεργασία. “Μας έδωσε το δικαίωμα και συμμετείχαμε στην κατάθεση των προτάσεών μας για την εξασφάλιση του απαιτούμενου εξοπλισμού και θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά”, δήλωσε κάνοντας λόγο για “μεγάλη ημέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Ιόνια Νησιά”.

Ο κ. Γεωργακόπουλος διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία του θωρακίζεται και αυξάνει το αξιόμαχό της και οι άντρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πλήρως έτοιμοι για να συνεχίσουν, με καλύτερες συνθήκες πλέον, το έργο που επιτελούν.

Τέλος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της έλλειψης πόρων για την μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σταθμού, καθώς αποτελεί τον μόνο τρόπο για την υλοποίησή του.

 

 

 

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250