Περιφέρεια: 3 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 11:27

Περιφέρεια: 3 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα

1 εκατομμύριο ευρώ στην Κεφαλονιά για έργα αποκατάστασης και συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου

 Έργα συντήρησης και αποκατάστασης του δημοτικού οδικού δικτύου των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς ενέταξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 3εκ ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο “Συντήρηση και αποκατάσταση Δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Κέρκυρας” με κωδικό 2017ΕΠ52200001 και προϋπολογισμό 2εκ. ευρώ και το αντίστοιχο έργο για το Δήμο Κεφαλονιάς με κωδικό 2017ΕΠ52200004 και προϋπολογισμό 1εκ. ευρώ.

“Η ΠΙΝ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα υποδομών, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών στα Ιόνια Νησιά, ικανοποιώντας τα αιτήματα των Δήμων. Γνωρίζουμε ότι τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου είναι άκρως απαραίτητα έργα για την καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών στα Ιόνια Νησιά.

Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά τα προβλήματα των οδικών δικτύων, αλλά διαπιστώσαμε την χρόνια εγκατάλειψη που παραλάβαμε και τις κακοτεχνίες που σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν χειρότερες της εγκατάλειψης.

Προσπαθούμε στο πλαίσιο της οικονομικής δυνατότητας που έχουμε αφενός να σχεδιάζουμε και να δημιουργούμε νέες υποδομές και αφετέρου να μην εγκαταλείπουμε τις υπάρχουσες με έργα συντήρησης και αποκατάστασης” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

 Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Κεφαλονιάς επί του θέματος 

Για μία ακόμη φορά Δήμος Κεφαλλονιάς και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιβεβαίωσαν την δημιουργική συνεργασία τους αυτή την αυτοδιοικητική περίοδο δίνοντας λύση σε ένα ζήτημα που έχει άμεση σχέση με την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Το πρόβλημα της αποκατάστασης του δημοτικού οδικού δικτύου αποτελεί ένα από τα θέματα που δίνει άμεση προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης κατέθεσε εμπεριστατωμένο αίτημα χρηματοδότησης προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, το οποίο προετοιμάστηκε από το γραφείο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δ. Λυκούδη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου σε χρόνο-ρεκόρ!

Η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη ήταν άμεση και εγκρίθηκε το ποσό του 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου που αφορά στις εργασίες αποκατάστασης-συντήρησης τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Κεφαλλονιάς το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές (αστοχίες πρανών, αποκολλήσεις, ρηγματώσεις, ανισοσταθμίες κτλ), ιδιαίτερα μετά τους σεισμούς του 2014

Οι εργασίες περιλαμβάνουν , «φρεζάρισμα» οδών, όπου απαιτείται, τοπικές εξυγιάνσεις, ασφαλτοστρώσεις νέου τάπητα, διαγραμμίσεις, άρση καταπτώσεων, αντιστηρίξεις με κατασκευή συρματοκιβωτίων (σαρζανέτ) , κατασκευή τεχνικών έργων (σωληνωτών) κλπ.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθούν σε ασφαλή χρήση τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου Κεφαλλονιάς τα οποία παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα βατότητας

Για μία ακόμη φορά θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την ακλόνητη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια και να επισημάνουμε ότι, όταν οι θεσμικοί φορείς του τόπου μας αποφασίζουν να συνεργαστούν μόνο θετικές εξελίξεις θα υπάρχουν για τα συμφέροντα της Κεφαλονιάς

Από το Γραφείο Επικοινωνίας

 


Ετικέτες:

Φόρτωση…

Φόρτωση…