Ο Δήμος Κεφαλονιάς αναφορικά με δημοσιεύματα για το «ξενοδοχείο Τυπάλδου» στο Ξυλόκαστρο

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 23:12

Ο Δήμος Κεφαλονιάς αναφορικά με δημοσιεύματα για το «ξενοδοχείο Τυπάλδου» στο Ξυλόκαστρο

Τι ισχυρίζεται η Δημοτικη Αρχη σχετικά με την υπόθεση

 Σε σχέση με απροκάλυπτη προσπάθεια ορισμένων δημοσιευμάτων να διαχυθούν παραπλανητικά οι ευθύνες που ανήκουν αποκλειστικά στον πρώην Δήμο Παλικής και στο διάδοχό του Δήμο Κεφαλονιάς, σημειώνουμε τα εξής:


1. Ουδέποτε ο Δήμος Κεφαλλονιάς ως διάδοχος του πρώην Δήμου Παλικής, αποδέχθηκε τον περιορισμό των δικαιωμάτων του στο λεγόμενο «ξενοδοχείο Τυπάλδου» ή κατά το ορθότερο «Σικυών μπητς Α.Ε.» και οποιοσδήποτε ισχυρίζεται το αντίθετο ψεύδεται συνειδητά και συκοφαντεί το Δήμο Κεφαλλονιάς.

Όσον αφορά το αριθμ.11316/21-4-2017 έγγραφο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Κεφαλλονιάς, όποιος γνωρίζει ελληνικά αντιλαμβάνεται ότι απλά ερωτά την ιεραρχικά προϊστάμενη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και το Υπουργείο Οικονομικών εάν είναι δυνατόν να κατοχυρωθεί άμεσα τουλάχιστον το 25%, ώστε αυτό να παγιωθεί πέρα πάσης αμφιβολίας, και εν συνεχεία να εξελιχθεί κανονικά η αντιδικία για το υπόλοιπο 50% το οποίο αμφισβητούν οι αντίδικοι του Δήμου Κεφαλλονιάς. Δηλαδή η επιδίωξη του Δήμου ήταν, δεδομένης της μακροχρόνιας αδράνειας του πρώην Δήμου Παλικής, να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον το 25% διατηρούμενης στο ακέραιο της αντιδικίας για το υπόλοιπο ποσοστό που αμφισβητείται.

Τονίζουμε ότι μέχρι και σήμερα η αντιδικία του Δήμου Κεφαλλονιάς με τους ιδιώτες είναι σε πλήρη εξέλιξη στο σύνολό της και ουδέποτε ο Δήμος Κεφαλλονιάς ως διάδοχος του πρώην Δήμου Παλικής αποδέχθηκε οποιονδήποτε περιορισμό των δικαιωμάτων του στο 25%.

2. Το Κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Κληροδότημα Αφων Σ. Τυπάλδου» ουδεμία σχέση έχει με το λεγόμενο «ξενοδοχείο Τυπάλδου» (Σικυών μπητς Α.Ε.) καθώς οι μετοχές του ανωτέρω ξενοδοχείου δεν συμπεριλαμβάνονται σε οτιδήποτε αφορά στο «Κληροδότημα Αφων Σ. Τυπάλδου». Είναι αστεία αλλά και θρασύτατα παραπλανητική η προσπάθεια σύνδεσης δύο άσχετων ζητημάτων και κληρονομιών μόνο και μόνο για να δοθεί η ψευδής εντύπωση πως τάχα ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Α. Παρίσης... «ήξερε» για το «Σικυών μπητς Α.Ε.» επειδή ήταν στο Δ.Σ. του «Κληροδοτήματος Αφων Σ. Τυπάλδου»!!! Δηλαδή σε αυτό το σημείο η σκόπιμη αλλοίωση των γεγονότων ξεπερνά κάθε μέτρο και κάθε όριο.

3. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς από τη στιγμή που ενημερώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, έκανε μέσα σε 1,5 περίπου χρόνου όσα δεν είχαν κάνει, αν και όφειλαν, επί μακρά σειρά ετών οι ιθύνοντες του πρώην Δήμου Παλικής. Άρα είναι πραγματικά εκτός λογικής να εγκαλείται για δήθεν αδράνεια και αδιαφορία η παρούσα Δημοτική Αρχή από ορισμένα δημοσιεύματα τα οποία εξόφθαλμα επιδιώκουν το «ξέπλυμα» των παραλείψεων του πρώην Δήμου Παλικής.

Η συνέχιση της αναπαραγωγής κακόπιστων, κακόβουλων, ανακριβών και στρεβλών πληροφοριών είναι μόνο προς ζημιά των συμφερόντων του Δήμου Κεφαλονιάς. Τόσο, όσοι αισθάνονται ένοχοι αλλά και όσοι βρίσκονται σε δημοσιογραφικά «διατεταγμένη» υπηρεσία θα αναλάβουν το βάρος της ευθύνης και θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον των αρμοδίων αρχών για οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκληθεί στα συμφέροντα του Δήμου από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας




00 inkefalonia general ad 300X250