Γεώργιος Στασινόπουλος: "Τρία χρόνια με αλλά χωρίς ΑΝΑΣΑ τα Ιόνια Νησιά. Τρία χρόνια μιζέριας . Τρία χρόνια αυταπάτης"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 07:51

Γεώργιος Στασινόπουλος: "Τρία χρόνια με αλλά χωρίς ΑΝΑΣΑ τα Ιόνια Νησιά. Τρία χρόνια μιζέριας . Τρία χρόνια αυταπάτης"

Ανακοίνωση απο τον Αντιπρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ε. Ζακύνθου

 Ομολογούμε πως διαβάζοντας τον μακροσκελή απολογισμό έργων - δράσεων και το ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι πλέον μια αναδυόμενη περιφερειακή δύναμη με στρατηγική και όραμα, δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ιονίων Νησιών, μας δημιουργήθηκε η εντύπωση, ότι δεν ζούμε στα Ιόνια Νησιά, αλλά σε κάποια άλλη περιοχή της Ευρώπης. Σε μια περιφέρεια τυχερή που βιώνει όλα αυτά τα ‘θαυμαστά’ που τόσο ...γλαφυρά παρουσιάστηκαν.

Δυστυχώς όμως για τη Περιφερειακή Αρχή μένουμε εδώ και παρά τις όποιες καλές προθέσεις μας να τα πιστέψουμε, η αφήγηση δεν συμβαδίζει με τα πραγματικά γεγονότα και μόνο ως εικονική πραγματικότητα θα μπορούσε να θεωρηθεί.

Σε μια περιφέρεια, που δεν προχωρεί ελάχιστα έργα μόνο στην Κέρκυρα και που αλλού (;) στην Κεφαλονιά, σε μια περιφέρεια που οι διοικητικές και οι τεχνικές της υπηρεσίες είναι υπό διάλυση, σε μια περιφέρεια, που απένταξε έργα εκατομμυρίων ευρώ, των οποίων τα 7 είναι της Ζακύνθου.

Όσα ειπώθηκαν -δυστυχώς- βρίσκουν απέναντι τους την καθημερινότητα μας. Μια καθημερινότητα που βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με όσα είχαν προεκλογικά υποσχεθεί, αλλά και με όσα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.

Καλά και άγια όλα αυτά τα ωραία λόγια, αλλά ταιριάζουν σε... άλλη περίσταση, σε προεκλογική προετοιμασία ίσως Ά Βαθμού ..... τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δηλώνει υπερήφανος για την απορροφητικότητα της περιφέρειας, για έργα που είχαν δρομολογηθεί και ωριμάσει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Γιατί, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, αυτά που γίνονται είναι όσα είχαν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα από το παρελθόν και κυρίως είχαν συμβασιοποιηθεί και είχε ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Δεν κάνει κουβέντα όμως για έργα που χάθηκαν οριστικά και απεντάχθηκαν για την Ζάκυνθο , Κεφαλονιά ,Λευκάδα, Κέρκυρα, από το ΕΣΠΑ και θα ενταχθούν στο.... Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.........
.. Είναι ορατή λοιπόν η αδυναμία σας και η ανικανότητά σας να υλοποιήσετε το νέο ΕΣΠΑ. Και αυτό, διότι δεν έχετε ώριμες μελέτες, δεν έχετε ούτε την πρόθεση ούτε την ικανότητα να κατασκευάσετε κανένα μεγάλο έργο σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Λεφτά έχουμε .........Το περίφημο πενταετές Στρατηγικό και Επιχειρησιακό σας Σχέδιο που είχατε υποχρέωση να καταθέσετε εντός των πρώτων εννέα μηνών της θητείας σας ,το οποίο υποτίθεται ότι θα υλοποιούσε στην πράξη το «όραμά» σας, ακόμη δεν έχει κατατεθεί.

Να μιλήσουμε για την φτωχοποίηση της περιφέρειας, για ψεύτικα έργα που ισχυρίζεται ότι παραδίδονται και δεν υπάρχουν (νέα γέφυρα Αγίου Χαραλάμπη Ζάκυνθος), για συναντήσεις πολιτιστικών συλλόγων χωρίς συνέχεια και στόχους, για αποφάσεις περιφερειακού συμβουλίου που αναιρούνται και δεν εφαρμόζονται στην πράξη (γνωμοδότηση Π.Ε. προβλήτας κρουαζεροπλοίων Ζάκυνθος),για κλείσιμο αναπτυξιακών εταιρειών αντί για εξυγίανση και δημιουργία καινούργιων στα μέτρα τους, για υδατοδρόμια που ποτέ δεν έγιναν, για ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα, για αντιπυρικές ζώνες που δεν δημιουργήθηκαν, για αποζημιώσεις που θα δίνονταν από την κυβέρνησή σας; Άρα μιλάτε και για μια συνεργασία αυταπάτης με την κυβέρνηση σας σε όλα τα επίπεδα.

Ας αφήσει ο κος Περιφερειάρχης τα πυροτεχνήματα, για τις δήθεν επαφές τους με θεσμικούς παράγοντες οι οποίοι έχουν ανακαλύψει τον επενδυτικό παράδεισο της Περιφέρειας μας. Ας διορθώσουν πρώτα τις υπηρεσίες τους, που μπαίνουν εμπόδιο σε οποιαδήποτε επενδυτική προσπάθεια με καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων.
Πρέπει ωστόσο να παραδεχτούμε, ότι διαχειρίζεται την μιζέρια της περιφέρειας με επικοινωνιακή μαεστρία.

Η Τρίτη χρονιά τελείωσε και το μόνο σίγουρο είναι ότι, όσον αφορά την Περιφερειακή Αρχή, θα φύγει το ίδιο άπραγη και ανούσια , όπως η πρώτη και η δεύτερη.
Κατά δήλωση του Περιφερειάρχη «Σίγουρα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα, σίγουρα χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα» , παραδέχεται την μειωμένη διοικητική τους επάρκεια και καλεί όσους συμφωνούν να τον προστατέψουν από την ανυπαρξία τους ........

Το μόνο καλό είναι ότι το 2019 είναι ακόμα πιο κοντά, και θα απαλλαγούμε από τον διαχειριστικό εφιάλτη που έλαχε στα Ιόνια Νησιά.

Ο χρόνος κυλά εις βάρος της περιφέρειας.
Σε αυτή την πρόκληση η Περιφερειακή Αρχή αδυνατεί να ανταποκριθεί με σωστή ιεράρχηση των έργων που θα υπηρετούν ένα συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξης, μακριά από πελατειακές λογικές και τοπικισμούς.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους πολίτες ότι η κριτική μας στο απολογισμό του Περιφερειάρχη είναι ειλικρινής, αντικειμενική και μακριά από κάθε υστεροβουλία.
Φεύγοντας ας αφήσουν πίσω τουλάχιστον την κατασκευή της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη έργο άμεσης προτεραιότητας και τον προβλήτα προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων αφού αδυνατούν την ολοκλήρωση των ήδη υπό κατασκευή έργων.

Είναι καθήκον, που απορρέει από τον θεσμικό μας ρόλο, στον οποίο έχουμε υποχρέωση να ανταποκρινόμαστε με σεμνότητα, υπευθυνότητα, και παρρησία.

Για την Νέα Ιόνιο Πολιτεία

Στασινόπουλος Γεώργιος

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ε. Ζακύνθου