Τάσος Τζωρτζάτος: "Ας παραδειγματιστεί η δημοτική αρχή από την κυβέρνηση εφαρμόζοντας το νόμο για τα ανταποδοτικά που μας οφείλει"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 02:01

Τάσος Τζωρτζάτος: "Ας παραδειγματιστεί η δημοτική αρχή από την κυβέρνηση εφαρμόζοντας το νόμο για τα ανταποδοτικά που μας οφείλει"

 Ανακοίνωση για τα ανταποδοτικά τέλη απο τις ΑΠΕ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι ένα δωράκι μας επιφύλασσε ο φετινός Αύγουστος, αφού όλοι είδαμε στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς μας ,(ΔΕΗ) επιτέλους να πιστώνεται το 1% του ανταποδοτικού τέλους από τις ΑΠΕ, στα χωριά όπου στα διοικητικά τους όρια λειτουργούν αιολικά πάρκα.

Κάτι το όποιο φυσικά δε συνέβη μόνο στις 7 κοινότητες που εδρεύουν αιολικά πάρκα στο δήμο Κεφαλονιάς αλλά συνολικά ανά την επικράτεια σε 272 κοινότητες, μοιράζοντας συνολικά το ποσό των 20.000.000 Ε και άνω για την περίοδο λειτουργίας τους από το 2010-2014.

Στις 7 κοινότητες (Διλινάτων, Μακρυωτίκων, Νυφίου, Αγκώνος, Κουρουκλάτων και Διβαράτων) του δήμου μας μοιράστηκε το ποσό των 700.000 Ε και άνω, κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεχείς αγώνες των τοπικών κοινωνιών, κοινωνικών φορέων αλλά και μεμονωμένων προσπαθειών από άτομα της τοπικής αυτοδιοίκησης, υλοποιόντας επιτέλους η κυβέρνηση το δίκαιο αίτημα μας.

Στην προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν και η συμβολή κάποιων βουλευτών οι οποίοι έφερναν το θέμα συνεχώς στη βουλή, μια εξ’ αυτών ήταν και η βουλευτής του νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου καταθέτοντας επανειλημμένως επερωτήσεις στη βουλή, στους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Ενέργειας, όχι μόνο για το 1% το οποίο αφορά στη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και για το 1,7% του ανταποδοτικού τέλους που εισπράττει ο δήμος αλλά παρανόμως δεν αποδίδει τα χρήματα στις τοπικές κοινωνίες για έργα υποδομών, περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων , αναπτυξιακά αλλά και κοινωνικής υποστήριξης, στις τοπικές κοινότητες που εδρεύουν τα αιολικά πάρκα.

Με υπογραφή Σκουρλέτη πιστώθηκαν επιτέλους τα χρήματα στους δικαιούχους. Το ποσό που πιστώθηκε στο χωριό μας τα Διλινάτα από τα αιολικά πάρκα (Ευμορφίας, Μανολάτι-Ξερόλιμπα) ανέρχεται στις 158.864,30Ε.

Αν ο πρόεδρος της κοινότητας μας και η δημοτική αρχή με είχαν ακούσει και είχαν προβεί σε ενέργειες διόρθωσης των διοικητικών ορίων της κοινότητας μας, όπως τους το έχω γνωστοποιήσει και γραπτώς επανειλημμένως θα είχαμε επωφεληθεί άλλες 70.584 Ε, αγαπητοί συγχωριανοί από τα αιολικά πάρκα (Δάφνης και Αγίας Δυνατής).

Καλώ τους πρόεδρους και εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, τους δημοτικούς συμβούλους, τους φορείς και τους κατοίκους που προέρχονται από τις περιοχές που εδρεύουν αιολικά πάρκα, να διεκδικήσουμε από κοινού και να πάρουμε το 1.800.000 Ε που έχει εισπράξει η δημοτική αρχή και παρανόμως έχει καταχραστεί για άλλους σκοπούς.

Δεν είναι δυνατόν κύριοι της δημοτικής αρχής η κακή κυβέρνηση όπως την αποκαλείται εσείς κάθε φορά, να αναγνωρίζει το λάθος και τη μη τήρηση του νόμου και να αποδίδει πάνω από 700.000Ε στους οικιακούς καταναλωτές κι εσείς που έχετε εισπράξει από τον Λ.ΑΓ.Η.Ε (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) όπως έχετε ομολογήσει το ποσό των 1.800.000 Ε από το 2010 έως το 2016 (μαζί με τα φετινά έσοδα θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ) να τα έχετε διαθέσει παράνομα άγνωστο που και μόνο 9.800 Ε να έχουν διατεθεί για μία παιδική χαρά στο δημοτικό σχολείο Διλινάτων και ακόμη 12.000 Ε για μια παιδική χαρά στα Μακρυώτικα!

Δεν είναι δυνατόν με διάφορες προφάσεις κάθε χρόνο να αποφεύγετε να μας πείτε που πάνε τα έσοδα από τις ΑΠΕ και τα τελευταία χρόνια που υποχρεωθήκατε από την δικιά μας πίεση να συνεχίζετε την κοροϊδία πιο προκλητικά αφού γράφεται μεν στον προϋπολογισμό διάφορα έργα που στο τέλος.... δεν κάνετε και μόνο εφέτος φτιάξατε τις δύο παιδικές χαρές αξίας ....21.800 Ε που ούτε δεν αντιστοιχούν ούτε στο 1% από αυτά που έχετε εισπράξει !

Γιαυτό το πρωτοφανές και συνεχές όργιο υπεξαίρεσης δημοσίων εσόδων που ενώ προορίζονται για συγκεκριμένο σκοπό σύμφωνα με το νόμο η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεφαλονιάς τα έχει ιδιοποιηθεί πηγαίνοντας τα σε άγνωστους προορισμούς, καλούμε για άλλη μία φορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας να παρέμβουν και να διαλευκάνουν την υπόθεση απαντώντας στο εύλογο ερώτημα: «Που έχουν πάει τα εκατομμύρια των εσόδων από τις ΑΠΕ;».

Η Δημοτική Αρχή ας παραδειγματιστεί από την κυβέρνηση και ας τηρήσει επιτέλους το νόμο 3846/2006 αρ. 25 καταβάλλοντας τα χρήματα που δικαιούμαστε και τα οποία έχει εισπράξει.

Αναστάσιος Π. Τζωρτζάτος

Τοπικός σύμβουλος κοινότητας

Διλινάτων

Πηγή: dilinata.gr




00 inkefalonia general ad 300X250