Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς, με κινήσεις τακτικής, οριστικοποίησε την επιλογή της για απόλυση των συμβασιούχων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 07:33

Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς, με κινήσεις τακτικής, οριστικοποίησε την επιλογή της για απόλυση των συμβασιούχων

Ανακοίνωση απο την Δημοτική παράταξη του ΚΚΕ 

Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) στις 31-7-2017, εμπαίζοντας με τον πιο ανάλγητο τρόπο τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, έφερε προς συζήτηση τροποποίηση του ΟΕΥ του Δήμου Κεφαλονιάς για μόλις 5 θέσεις στην καθαριότητα!! Με δικαιολογία ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει όλους τους εργαζόμενους προσπάθησε να διασπάσει τους 21 συμβασιούχους εργαζόμενους μεταξύ τους, παρότι είναι πανθομολογούμενο ότι όλοι τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αφού η προσπάθεια αυτή αποκαλύφθηκε και με δεδομένο πως η πρόταση διαχωρισμού είχε απορριφθεί από τους ίδιους τους συμβασιούχους εργαζόμενους και το τοπικό σωματείο των ΟΤΑ, η Δημοτική Αρχή απέσυρε την πρόταση για τροποποίηση του ΟΕΥ ακόμη και για τις 5 προσλήψεις!!!


Η Λαϊκή Συσπείρωση ενημερώνει ότι η Δημοτική Αρχή οριστικοποίησε με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με συνοπτικές διαδικασίες και κινήσεις τακτικής, την απόλυση των 21 εργαζόμενων του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό υλοποίησε τη θέση της ΝΔ που τη στηρίζει, αξιοποιώντας το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διασφάλισε νομοθετικά το δικαίωμα στη μόνιμη - σταθερή εργασία των συμβασιούχων στους ΟΤΑ.


Η Δημοτική Αρχή βοηθά την προσπάθεια που κάνει η ΝΔ να εμφανιστεί ως πιο ικανός εκφραστής της πολιτικής ΕΕ – κεφαλαίου για κινητικότητα – ελαστική εργασία – χτύπημα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Έτσι, έπαιξε στις πλάτες των εργαζομένων και στην ανάγκη τους για δουλειά, ένα ακόμη επεισόδιο δήθεν «αντιπαράθεσης» με την κυβέρνηση. Απεμπόλησε, σκόπιμα, ακόμη και το ελάχιστο δικαίωμα που της δίνονταν, μέσα από σχετική τροπολογία, να αιτηθεί μέχρι τις 31-7-2017 την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την καθαριότητα, με την τροποποίηση του ΟΕΥ του Δήμου Κεφαλονιάς. Η επιχειρηματολογία που ανάπτυξαν τα στελέχη της, από όταν πρωτοτέθηκε το ζήτημα, περί διαρκούς αξιολόγησης των αναγκών του Δήμου για προσλήψεις προσωπικού, η διατύπωση της θέσης ότι τα συνδικάτα δεν μπορούν να καταθέτουν προτάσεις για υιοθέτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, η απόρριψη κάθε σκέψης για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, βρίσκεται στον πυρήνα των επιταγών του κεφαλαίου ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση. Βοηθούν την κυβέρνηση, που - με τις ευλογίες των εταίρων της – έχει την κύρια ευθύνη για την εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής, να εμφανίζεται ψευδεπίγραφα ως «φιλεργατική». Και οι δύο ρόλοι (κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης») είναι αναγκαίοι για το προχώρημα της επίθεσης σε βάρος της εργατικής τάξης.

Οι εξελίξεις αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, πως είναι βλαπτική για τους εργάτες κάθε αναμονή και πως είναι ψεύτικη κάθε ελπίδα για λύση από τους «πάνω». Μόνο η ενότητα, η αγωνιστική συσπείρωση και η ταξική αλληλεγγύη μπορούν να δώσουν θετικά αποτελέσματα, όπως φάνηκε και από τη μεγάλη παρακαταθήκη του αγώνα των ΟΤΑ. Τα συμπεράσματα αφορούν τόσο τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας, που πληρώνουν τις συνέπειες, όσο και για τους ίδιους τους συμβασιούχους. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει με συνέπεια να στηρίζει τον αγώνα για ζωή με μόνιμη – σταθερή δουλειά, με αξιοπρέπεια και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250