Δημοτικό Συμβούλιο: Η Δημοτική αρχή αρνήθηκε να συζητήσει το πρόβλημα του Μύρτου

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 13:16

Δημοτικό Συμβούλιο: Η Δημοτική αρχή αρνήθηκε να συζητήσει το πρόβλημα του Μύρτου

Tο ζήτημα της λειτουργίας του Μύρτου έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, θεωρώντας ότι αποτελεί πλήγμα για την εικόνα της Κεφαλονιάς η κατάσταση που παρουσιάζει η παραλία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο  κ. Σαμούρης από την παράταξή «ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ» έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας των υπόλλοιπων παραλιών, μετά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τους παραχωρησιούχους.

Ο Νίκος Γκισγκίνης με τη σειρά του από τη Λαϊκή Συσπείρωση άφησε αιχμές για συγκεκριμένα συμφέροντα που θέλουν τη μη επαρκή λειτουργία των Δημοτικών παραλιών.

Παρ' όλ' αυτά η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν έπρεπε να συζητηθεί με αποτέλεσμα να περιοριστούμε στις σύντομες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης.

Η κατάσταση που παρουσιάζει ο  Μύρτος αποτελεί θέμα συζήτησης όχι μόνο εντός Κεφαλονιάς, αλλά, όπως μαθαίνουμε, και μεταξύ των επισκεπτών του νησιού μας, οι οποίοι απορούν πως είναι δυνατόν το στολίδι του τόπου  μας να είναι παρατημένο, στο έλεος του θεού..

Χωρίς υπηρεσίες και συχνά όχι τόσο καθαρός όσο θα έπρεπε, καταφέραμε το διαμάντι της Κεφαλονιάς να αποτελεί λόγο δυσφήμησης του νησιού μας.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να διαχειρισθεί την παραλία , όπως της αρμόζει, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε συνάρτηση με την κείμενη νομοθεσία, καθώς, ψευδώς αναφέρουν από το Δήμο ότι η παραλία  δεν θα μπορούσε να διαθέτει  ξαπλώστρες και ομπρέλες!

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι επιτρέπεται «Κινητός εξοπλισμός εξυπηρέτησης λουόμενων , αποτελούμενος από ξύλινες κατασκευές για αποδυτήρια, τουαλέτες, ντους, ξύλινες κατασκευές για πρόσβαση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, πύργος ναυαγοσώστη.

Επίσης επιτρέπεται η δημιουργία (στο δημόσιο ακίνητο ΒΚ224) σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων από τη καθορισμένη γραμμή αιγιαλού, μιας ελαφριάς μη μόνιμης ξύλινης κατασκευής, για χρήση αναψυκτηρίου, ιατρείου και χώρων υγιεινής.

Η κατασκευή αυτή θα εδράζεται σε ξύλινη πλατφόρμα, για τη θεμελίωση της οποίας θα χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά μέταλλο ή λίθοι. Τα στέγαστρα θα είναι ενσωματωμένα στην κατασκευή του αναψυκτηρίου και θα αποτελούν στοιχεία πλήρωσής του, όταν θα είναι κλειστό. Η επιτρεπόμενη επιφάνεια της κατασκευής αυτής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα εξήντα (60) τ.μ, το δε μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ορίζεται σε τέσσερα (4) μέτρα».

Μετά και τα παραπάνω είναι πολλοί αυτοί που κάνουν λόγο για σκοπιμότητες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η οποία δεν φρόντισε να λειτουργεί ένα Μύρτο σύννομο και με υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες..

Κρίμα..




00 inkefalonia general ad 300X250