Δήλωση Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου για το τραγικό συμβάν στη Ζάκυνθο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 09:20

Δήλωση Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου για το τραγικό συμβάν στη Ζάκυνθο

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για το τραγικό αυτό συμβάν και να δηλώσω τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θύματος.


Θέλω όμως να τονίσω ότι πρόκειται για ένα αποσπασματικό και μεμονωμένο περιστατικό που δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα και συνολικά τα θέματα ασφάλειας και λειτουργίας της κοινωνίας του νησιού. Σ’ ένα νησί όπως η Ζάκυνθος που υποδέχεται πάνω από 1.000.000 τουρίστες το καλοκαίρι, ενδέχεται να υπάρξουν μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία παρά τους εκτεταμένους και εντεινόμενους ελέγχους και τα μέτρα ασφάλειας, να μην προλαμβάνονται εύκολα. Αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε και αυτό κάνουμε είναι:

  • Έλεγχοι ποιότητας ποτών και επιβολή των σχετικών κυρώσεων αποτροπής.
  • Έλεγχοι, αστυνόμευση και μέτρα ασφάλειας.

Δυστυχώς, όταν ένας προορισμός δέχεται μεγάλα κύματα επισκεπτών, οι αρχές δεν μπορούν να ελέγξουν ατομικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται εν βρασμώ και κατόπιν ιδιάζουσας προσωπικής ψυχολογικής κατάστασης. Είναι αναμφίβολα ένα τραγικό γεγονός που μας συγκλονίζει ως κοινωνία, ως αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή αρχή, και να είστε βέβαιοι ότι όποια μέτρα ή τρόποι υπάρχουν για περαιτέρω ενεργοποίησή μας, τα εξετάζουμε ήδη καθώς η προτεραιότητά μας είναι οι επισκέπτες του νησιού μας να απολαμβάνουν την φιλοξενία μας, τις ομορφιές του τόπου μας, τις ήσυχες και ασφαλείς διακοπές τους, εξαλείφοντας ακόμη και τα ελάχιστα περιστατικά που δεν χαρακτηρίζουν το νησί.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας στην οικογένεια του θύματος και θέλω να σας πω ότι  είναι ανθρωπίνως δυνατόν να πράξουμε, ότι περνάει από το χέρι μας, θα το κάνουμε, προκειμένου να μην βλέπουμε τέτοια λυπηρά γεγονότα που αμαυρώνουν το νησί μας.