ΑΝΑΣΑ: «Ο κ. Σπύρου αυτοαναγορεύθηκε σε «πολιτικό σύμβουλο» του Α. Τσίπρα» - Ανακοίνωση σχετικά με τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012 09:25

ΑΝΑΣΑ: «Ο κ. Σπύρου αυτοαναγορεύθηκε σε «πολιτικό σύμβουλο» του Α. Τσίπρα» - Ανακοίνωση σχετικά με τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

  ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ Τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. ΤΣΙΠΡΑ ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες κλιμάκιο των Περιφερειαρχών της χώρας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να ζητήσει την στήριξη του εν όψει των επαφών της Ένωσης των Περιφερειών με την κυβέρνηση.

Στο κλιμάκιο αυτό συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρου.
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Σπύρου μετά την συνάντηση αυτή, αναφέρει αναλυτικά τις... συμβουλές και παραινέσεις του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!!
Πέρα από την θυμηδία που προκαλεί το γεγονός αυτό από μόνο του, η ΑΝ.Α.Σ.Α έχει να παρατηρήσει τα εξής:

 Ο κ. Σπύρου δεν κατέχει την θέση αυτή για να μπορεί να προσφέρει ανέξοδες συμβουλές και παραινέσεις. καλύτερα θα ήταν να διαθέσει τις ιδέες του για να κρατήσει το τιμόνι της Π.Ι.Ν , που την οδηγεί σε ξέρα!

 Πιστεύει ο κ. Σπύρου ότι διαθέτει το πολιτικό ανάστημα για να απευθύνει δημόσιες πολιτικές προτροπές στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Η εικόνα της περιφέρειας την οποία διοικεί δεν συνηγορεί ασφαλώς σε τέτοια υψιπετή συμπεριφορά.

 Σαν περιφερειάρχης τοποθετήθηκε ο κ. Σπύρου, η σαν στέλεχος της ΝΔ , της οποίας διετέλεσε και βουλευτής; Μήπως ήταν προτιμότερο να συμβουλεύσει τον κ. Σαμαρά και να του ζητήσει να υλοποιήσει τα υπεσχημένα προς τους πολίτες του Ιονίου, όπως π.χ την μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ;

Ας μη γελοιοποιείται πολιτικά ο περιφερειάρχης με αυτές τις συμπεριφορές και ας συγκεντρωθεί στο δύσκολο έργο της μετατροπής της Π.Ι.Ν σε φορέα προώθησης και εξυπηρέτησης των λαικών συμφερόντων.

 Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος

Παράλληλα η ΑΝΑΣΑ με δελτιο Τύπου που εξέδωσε καυτηριάζει τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Πιο αναλυτικά

Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.ΑΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ:

Α/ΧΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ « δεν υπάρχει εφοπλιστικό κεφάλαιο στην Ζάκυνθο, κάνουν κι αυτοί μια δουλειά, όπως κι οι υπόλοιποι Ζακυνθινοί.»

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ) του θέματος για την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην Ζάκυνθο .

Η παράταξη μας ,η ΑΝ.Α.Σ.Α , τόνισε στην εισήγηση της ότι παρά το γεγονός ότι εντείνεται η οικονομική ανέχεια και η κρίση κτυπά όλο και περισσότερο τους εργαζόμενους την νεολαία και τους συνταξιούχους, οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Ζακύνθου δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο, δυσκολεύοντας την μετακίνηση προσώπων και προϊόντων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια μειώνεται σταθερά και η προσέλευση επισκεπτών στο νησί ,εξ αιτίας του υψηλού κόστους των εισιτηρίων.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α τόνισε ότι στην διατήρηση αυτού του υψηλού τιμολογίου συντείνει καταλυτικά η ύπαρξη μονοπωλιακής κατάστασης στις γραμμές και η αδιαφορία της πολιτείας να ελέγξει τις εφαρμοζόμενες πρακτικές που συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο το ντόπιο λαϊκό εισόδημα.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Μυλωνά, ο οποίος με όσα είπε επέλεξε τον ρόλο του «συνηγόρου» των πλοιοκτητών.
• Ποια καταλήστευση; Αναρωτήθηκε, αρνούμενος ότι τα εισιτήρια είναι ακριβά.
• Αν τα πλοία ήταν καλύτερα, θα πληρώναμε και παραπάνω, συμπλήρωσε (δηλ. να είμαστε κι ευχαριστημένοι)
• Ποιοι εφοπλιστές; Αναρωτήθηκε και πάλι. Οι πλοιοκτήτες είναι σαν και εμάς, αποφάνθηκε.
Τα δικά μας σχόλια περιττεύουν!
Η ΑΝ.Α.Σ.Α εμμένει σταθερά στις θέσεις της :

 Καλεί τον λαό και τους φορείς της Ζακύνθου να απαιτήσουν την σοβαρή μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και τον έλεγχο της δημιουργούμενης μονοπωλιακής κατάστασης, από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.

 Πιστεύει ότι για τις ακτοπλοϊκές γραμμές πρέπει να λειτουργήσει δημόσιος φορέας με την συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, που θα ασχολείται με τις άδειες των πλοίων, τα δρομολόγια, τις τιμές.

 Απαιτεί την άμεση εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου από πιστώσεις του ΕΣΠΑ ,ώστε η τιμή του εισιτηρίου να ευθυγραμμιστεί με το ανάλογο της ξηράς, πετυχαίνοντας έτσι μείωση της τιμής έως και εννέα φορές!
Για το τελευταίο αυτό η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατηγορεί ,ούτε λίγο ,ούτε πολύ, την ΑΝ.Α.Σ.Α για υποστηρικτή των εφοπλιστών!
Η ανάγκη να παρουσιάσουν την ΑΝ.Α.Σ.Α ,για ευνόητους λόγους, σαν εχθρό του κινήματος, μαζί με μια «ανάπηρη» πολιτική ανάλυση της πρότασης, έκανε το θαύμα της.
Δυο ερωτήματα για τους συναγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

 Αν εφαρμοσθεί το μεταφορικό ισοδύναμο στην Ζάκυνθο, θα κοστίζει το ατομικό εισιτήριο 1 ευρώ από 8 που είναι σήμερα; Ανακουφίζει αυτό την τσέπη των εργαζομένων ναι η όχι;

 Έχει θέση η παράταξη σας κατά των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων; «όλα τα κιλά ,όλα τα λεφτά» δεν φωνάζαμε όλοι μαζί στον Θεσσαλικό κάμπο πριν λίγο καιρό;

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ