«Λουκέτο» σήμερα στον Δήμο Κεφαλονιάς!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 07:48

«Λουκέτο» σήμερα στον Δήμο Κεφαλονιάς!

Λουκέτο βάζει αύριο ο Δήμος Κεφαλονιάς στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά των περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση.Πιο αναλυτικά με ανακοίνωση που εξεδόθη από τον Δήμο: Βάσει της υπ΄ αριθμ. 215/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλληνίας, η οποία ελήφθηκε κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε : 1. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς να παραμείνει κλειστός την ημέρα του Έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 30/08/2012

2. Να προταθούν από τον Δήμαρχο στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ : α) το κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας για δύο ημέρες, β) τις ημέρες που θα είναι κλειστοί οι δήμοι, συγκέντρωση των αυτοδιοικητικών στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, καθώς και στη Βουλή, γ) ενημέρωση των πολιτών μέσω συνεντεύξεων Τύπου στην έδρα κάθε περιφερειακής ένωση δήμων, δ) ενημέρωση βουλευτών και ευρωβουλευτών και ε) στις διεκδικήσεις των δήμων να συμπεριληφθεί απαραίτητα και το θέμα της διαχείρισης του πλούτου των τοπικών κοινωνιών από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον μόνο φορέα που είναι τόσο κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα της καθημερινότητάς του και που μπορεί να δώσει τις λύσεις σε αυτά, αν έχει την διαχείριση του τοπικού πλούτου ή συμμετέχει αποφασιστικά σε αυτήν, τον οποίο και θα διοχετεύει στις τοπικές κοινωνίες.

Η Κεφαλονιά έχει λιμάνια, παραλίες, το Μύρτο, τη Μελισσάνη, τη Δρογκαράτη, το Τραπεζάκι, το Ξενία κ.α. Αυτά πρέπει να παραμείνουν ή να περιέλθουν όσα δεν έχουν ήδη περιέλθει στην διαχείριση και την εκμετάλλευση του δήμου, αποκλειστικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας κάτι που μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και την συμμετοχή της στις οποίες αποφάσεις ληφθούν.

Η ως άνω απόφαση είναι στο πνεύμα των αποφάσεων που ελήφθησαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, στην οποία κατόπιν συνεννόησης μετείχαν και Δήμοι της Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων, που διεξήχθη την Τρίτη 21/08/2012 στην Πάτρα, με θέμα την Οικονομική Κατάσταση των Δήμων μετά τις επιπλέον περικοπές των πόρων τους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ