Δημοτικό Συμβούλιο:Παράταση εργασιών στην οδό Παναγή Βαλλιάνου – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαΐου 2017 10:27

Δημοτικό Συμβούλιο:Παράταση εργασιών στην οδό Παναγή Βαλλιάνου – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

"Αναψαν τα αίματα" στην συζήτηση για την παράταση εργασιών στην οδό Παναγή Βαλλιάνου 


Το θέμα της παράτασης των εργασιών στην οδό Παναγή Βαλλιάνου, ήρθε ως κατεπείγων στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Κατόπιν εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας και με βάση την αίτηση του αναδόχου εργολάβου, ζητήθηκε από το Σώμα να δοθεί παράταση ενός μήνα για το έργο της Παναγής Βαλλιάνου.

Να ολοκληρωθεί δηλαδή στις 3 Ιουλίου, από τις 3 Ιουνίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να παραδοθεί.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης, δήλωσε πως δεν συμφωνεί να δοθεί παράταση 30 ημερών, αλλά να δοθεί παράταση 15 ημερών έως τις 18 Ιουνίου, οπότε και θα παραδοθεί η κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

«Υπάρχει η δυνατότητα να βάλει γρηγορότερους ρυθμούς ο εργολάβος και δεν τους βάζει. Πρέπει να έχουν τα ταυτόχρονη ολοκλήρωση τα έργα, γιατί λέμε να δοθεί παράταση 15 ημερών» ήταν τα λόγια του Διονύση Λυκούδη.

Αυτή η εξέλιξη, έφερε την αντίδραση, όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες ψήφισαν να μην δοθεί καμία παράταση και να ολοκληρωθούν τα έργα στην ώρα τους, για να μπορέσουν να δουλέψουν οι επαγγελματίες.

«Καμία παράταση, να παραδοθεί το έργο το συντομότερο δυνατό, για να δουλέψουν οι επαγγελματίες »

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος δήλωσε: «Ακούστηκε από τον αντιδήμαρχο ότι είναι πολιτική απόφαση που παίρνουμε. Οπότε και εμείς ψηφίζουμε να μην δοθεί καμία παράταση».

Ο Διονύσης Αραβαντινός από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης  "Ανεξάρτητη Ενωμενη Κεφαλονιά" δήλωσε : «Δεν ψηφίζουμε καμία παράταση γιατί θέλουμε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό το έργο, για να δουλέψουν οι επαγγελματίες. Αυτή η αίτηση έτσι όπως ήρθε απευθύνεται σε κρετίνους και είναι η αποθέωση της γελοιότητας».

Γιάννης Κουρούκλης (δημοτικός σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης): «Βάζουμε το ζήτημα ότι το έργο θα πρέπει να τελειώσει στην ώρα του, γιατί όλα αυτά τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις πρέπει να δουλέψουν. Πρέπει ως Δημοτική Αρχή να τα εκτελέσετε τα έργα εντός των χρονικών ορίων. Οπότε ψηφίζουμε να μην υπάρξει καμία παράταση και το έργο να ολοκληρωθεί στην ώρα του».

Βασίλης Ρουχωτάς (επικεφαλής παράταξης “Ενωμένη Τετράπολη”): «Εμείς λέμε να το τελειώσετε τον στην ώρα του, καμία παράταση».

Μάκης Δημητράτος (επικεφαλής παράταξης ”Ριζοσπάστες Ξανά”: «Είναι δικαιολογία η παράταση να έρχεται λόγω καιρικών συνθηκών; Δεν είναι σοβαρός ο λόγος που έρχεται. Αυτό τεχνηέντως μπαίνει για να παραδοθεί όλο το έργο μαζί. Καμία παράταση ας τρέξει ο εργολάβος να τελειώσει».

Ηλίας Παρίσης (επικεφαλής παράταξης “ΦΙΚΟ”): «Ας δουλέψουν οι εργολάβοι πρωί βράδυ να τελειώσουν το έργο. Καμία παράταση».

Γιώργος Τζωρτζάτος (Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος : «Καμία παράταση”.

Ο Διονύσης Λυκούδης, πρότεινε να δοθεί παράταση 15 ημέρων μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της Κεντρικής πλατείας Αργοστολίου στις 18 Ιουνίου.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς οι παρατάσεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν όλως να μην δοθεί καμία παράταση και το έργο να παραδοθεί στην αρχική του ημερομηνία.

DSC 0130DSC 0135DSC 0139DSC 0140DSC 0143DSC 0144DSC 0148DSC 0158DSC 0164

 




00 inkefalonia general ad 300X250