Αλ. Τσίπρας προς Περιφερειάρχες: "Να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα..."

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Μαΐου 2017 12:32

Αλ. Τσίπρας προς Περιφερειάρχες: "Να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη μέρα..."

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου,

 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου, με επίκεντρο την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των περιφερειών στη μεγάλη προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Υποδεχόμενος τους αιρετούς, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως επιδιώκει μια ουσιαστική συζήτηση: «Να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με νηφαλιότητα. Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσουμε».

Ο κ. Τσίπρας, αφού ευχαρίστησε τους περιφερειάρχες για την ανταπόκριση, σημείωσε: «Δεν θέλω η εισήγησή μου να είναι τυπική [...] Έχω την αίσθηση ότι δίνεται σε όλους η ευκαιρία, και στην κυβέρνηση, στο πολιτικό σύστημα και στην αυτοδιοίκηση, να σχεδιάσει με νηφαλιότητα την επόμενη μέρα».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι αιτίες της κρίσης είναι γνωστές και αναφέρθηκε στο «στρεβλό παραγωγικό μοντέλο του παρελθόντος», το οποίο συνετέλεσε στην κρίση. Ζήτησε από τους περιφερειάρχες να εκπονήσουν το «νέο σχέδιο για το παραγωγικό μοντέλο, που θα πρέπει να είναι δίκαιο, βιώσιμο και διατηρήσιμο».
Χαρακτήρισε «μείζον εθνικό ζήτημα» την παραγωγική ανασυγκρότηση, υπογραμμίζοντας πως το θέμα «δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Αν θέλουμε βιώσιμο μοντέλο, πρέπει να αναζητήσουμε τις αναπτυξιακές και τοπικές δυνατότητες» είπε και πρόσθεσε: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για μοντέλο ανάπτυξης βιώσιμης, διατηρήσιμης και δίκαιης, να δούμε πώς θα κατανεμηθούν και οι πόροι και σε γεωγραφικό επίπεδο».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στο παρελθόν οι πόροι κατανεμήθηκαν άδικα.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός είπε στους περιφερειάρχες: «Πιστεύω ότι αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τις δυνατότητες και να ανιχνεύσουμε τις αγωνίες της κοινωνίας, δεν έχουμε άλλο τρόπο παρά μονάχα να απευθυνθούμε σε εσάς, που γνωρίζετε τα προβλήματα και τις δυνατότητες του κάθε τόπου. Που είστε σε επαφή με τους παραγωγικούς φορείς και δεν μπλέκεστε με την καθημερινή μικροπολιτική σύγκρουση, που χαρακτηρίζει το πολιτικό μας σύστημα. Εσείς είστε αυτοί που θα παίξετε σημαντικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ert.gr


Ετικέτες: