Τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου μέσω... facebook!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 11:39

Τροποποίηση κανονισμού λειτουργίας της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου μέσω... facebook!

«Βολές» της αντιπολίτευσης προς την Δημοτική Αρχή για έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης...

Εντέχνως η Δημοτική Αρχή, προσπάθησε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να περάσει την ... άποψη πως η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και κατά συνέπεια είναι αντίθετη στην ολοκλήρωση των έργων.

Τα πράγματα, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς ο τρόπος που έθεσε το ζήτημα ο αναπληρωτής Δήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης, κατ’ αρχάς μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook (!), προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση και τις ενστάσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λυκούδης, το σχέδιο της τροποποίησης στον κανονισμό λειτουργίας της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου έχει ως εξής: «Απαγορεύονται οι διαφημιστικές πινακίδες πάνω στην πλατεία... Απαγορεύονται ψυγεία έπιπλα, πινακίδες και φωτιστικά σώματα σε κάθε κατάστημα ξεχωριστά... Θα υπάρχουν 50 φωτιστικά σώματα θα φωτίζουν περιμετρικά την πλατεία και δεν χρειάζονται κάθε κατάστημα να έχει τον δικό του φωτισμό...» όπως τόνισε ο κ. Λυκούδης: «Στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης, θα υπάρχουν ομοιόμορφες ομπρέλες πάνω στην πλατεία... επιλέξαμε γκρι τις ομπρέλες πάνω στην πλατεία... Στην οδό Παναγή Βαλλιάνου, απαγορεύονται οι Ομπρέλες και τα σκίαστρα... Οι κανόνες αυτοί θα ισχύουν και για την πλατεία Ληξουρίου...» ήταν τα λόγια του αναπληρωτή.

Θεόφιλος: «Μέσω Facebook ο αναπληρωτής αποφάσισε να τροποποιήσει τον κανονισμό στην Πλατεία Αργοστολίου»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, είχε αντιρρήσεις για τον τρόπο που έθεσε ο αναπληρωτής δήμαρχος το θέμα προς συζήτηση, καθώς στην ουσία, ο ίδιος ο κ. Λυκούδης αποφάσισε και διέταξε, χωρίς να ερωτηθούν ούτε οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αλλά ούτε και οι καταστηματάρχες πέριξ της πλατείας Αργοστολίου, για το πώς φαντάζονται την πλατεία: «Το τι θα γίνει θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα διαλόγου... Ο αναπληρωτής δήμαρχος ανήρτησε ξαφνικά στο facebook το σχέδιό του να αλλάξει την πλατεία... Αυτό και μόνο πιάνει το όριο του γελοίου. Με ποια κριτήρια, έγινε αυτό; Έχει γίνει κάποια διαβούλευση με τους επαγγελματίες;» ήταν τα λόγια του κ. Μιχαλάτου και συνέχισε: « Πάντα πρέπει να υπάρχει τάξη γενικά με την διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων. Να ξεκινήσει διάλογος με τους επαγγελματίες και τους φορείς, ώστε ό,τι άσχημα και κακά συμβαίνουν να διορθωθούν... Και οι επαγγελματίες να βοηθηθούν και να υπάρχει μία ωραία εικόνα στην πλατεία. Θα είχαμε την δυνατότητα να έρθουμε σήμερα με προτάσεις για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, είδα όμως ότι η εισήγηση ήρθε στο email μας στις 3 το μεσημέρι λίγο πριν το δημοτικό συμβούλιο. Θα έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί νωρίτερα, να είχαμε μιλήσει και με επαγγελματίες της περιοχής και καλούμαστε να πάρουμε μία απόφαση σε ένα θέμα που δεν έχουμε ενημερωθεί και αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο να μην μας ενημερώνετε... δεν είστε οργανωμένοι και αυτό σημαίνει ότι είτε δεν προλαβαίνετε, είτε αδιαφορείτε. ... δεν έχω ενημέρωση για το τι ακριβώς θα γίνει. Θα ψηφίσω παρών όχι ότι είμαι αρνητικός για τις αλλαγές στην πλατεία, αλλά γιατί επιφυλάσσομαι να πάρω θέση σε κάτι που δεν έχετε έρθει να με ενημερώσετε πώς θα γίνει...».

Παρακάτω ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Μιχαλάτου 

 

Αραβαντινός: «Παροξυσμός με την αισθητική»

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Αραβαντινός τόνισε πως: «Εχετε πλεόνασμα φαρισαϊσμού και πλέον σας έχει πιάσει ο παροξυσμός με την αισθητική... Το πιο άναρχο και το πιο άνομο τοπίο στο Αργοστόλι το έχετε δημιουργήσει εσείς τα τελευταία επτά χρόνια... Θέλετε λοιπόν να σας πιστέψουμε ότι ενδιαφέρεστε για την αισθητική; Σε αυτές τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε, ρωτήσατε την δημοτική κοινότητα του Αργοστολίου ή την έχετε γραμμένη στα παλαιοτέρα των υποδημάτων σας;

"Εσείς κάνατε στράτσα τον κανονισμό λειτουργίας..."

Ηρεμίστε λίγο και δείτε την πραγματικότητα... αλλά έτσι όπως το έχετε φτιάξει επτά χρόνια τώρα δύσκολα μπορείτε να το συμμαζέψετε... είναι δύσκολο να εφαρμόσετε έναν κανονισμό που εσείς οι ίδιοι έχετε κάνει στράτσα...". 

Ενστάσεις εξέφρασαν και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ από την πλευρά της συμπολίτευσης πιπιλίσθηκε η «καραμέλα» ότι η αντιπολίτευση δεν θέλει και δεν ψηφίζει ποτέ γι’ αυτά τα έργα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να τεκμηριώσει αυτή την άποψη.

Γιώργος Χαλαβαζής 

DSC 0002DSC 0004DSC 0006DSC 0007DSC 0008DSC 0009DSC 0010DSC 0012DSC 0015DSC 0016DSC 0019DSC 0022DSC 0024DSC 0025DSC 0032DSC 0033DSC 0035DSC 0036DSC 0037DSC 0038DSC 0039DSC 0040DSC 0041

DSC 0042

Την εμφανισή του στο Δημοτικό συμβούλιο έκανε και ο τέως περιφερειάρχης κ. Σπύρου 

DSC 0043DSC 0044




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250