Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε! Ομόφωνο «Όχι» για να μην έρθουν τα σκουπίδια της Ζακύνθου στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 14:09

Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε! Ομόφωνο «Όχι» για να μην έρθουν τα σκουπίδια της Ζακύνθου στην Κεφαλονιά

Συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΔΑΚΙ – Έντονη η παρουσία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση 

Ομόφωνο ήταν το «Όχι» κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑΚΙ (πρώην διαδημοτικής) για την αποδοχή 2000 τόνων σκουπιδιών από την Ζάκυνθο που είχε έρθει ως αίτημα χθες το μεσημέρι.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η συνεδρίαση είχε και έντονο «άρωμα» δημοτικού συμβουλίου, καθώς βρέθηκαν εκεί και πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Από την μείζονα αντιπολίτευση ο Διονύσης Αραβαντινός, από την ελάσσονα αντιπολίτευση ο Βασίλης Ρουχωτάς με τον Σπύρο Σαμούρη, ο Μάκης Δημητράτος και ο Ηλίας Παρίσης.

Όλοι βρέθηκαν εκεί από ενδιαφέρον για το ζήτημα που προέκυψε ξαφνικά για την Κεφαλονιά και ήταν άπαντες κατηγορηματικά αντίθετοι στην προοπτική της έλευσης των σκουπιδιών της Ζακύνθου.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ Διονύσης Κοκκόσης, ενώ ακούστηκαν απόψεις επί του ζητήματος, σχεδόν απ΄ όλους τους συμμετέχοντας στο ΔΣ.

Το σκεπτικό του «Όχι»

Το σκεπτικό για το «Όχι» της ΕΔΑΚΙ ήταν πως: «Με βάση της έκθεσης του αρμόδιου κ. Σταματάτου, είναι νομικά, πρακτικά, περιβαλλοντικά και τεχνικά αδύνατο η Κεφαλονιά να υποδεχθεί τα απορρίμματα της Ζακύνθου».

«Πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένη η απάντηση, διότι στο μέλλον μπορεί να έχουμε αναλόγου περιεχομένου ζητήματα» ήταν τα λόγια του Διονύση Αραβαντινού.

Αναγκαιότητα η παρουσία της αντιπολίτευσης στο ΔΣ της ΕΔΑΚΙ

Ο Βασίλης Ρουχωτάς, τόνισε πως θα έπρεπε η ΕΔΑΚΙ να έχει παραπέμψει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ επεσήμανε πως «πρέπει η ΕΔΑΚΙ να δει προσεκτικά την λειτουργία του ΧΥΤΥ της Κεφαλονιάς, ώστε στο μέλλον να μην βρεθεί κορεσμένος» ενώ και ο Σπύρος Σαμούρης, έθεσε πάλι ως θέμα την αναγκαιότητα της παρουσίας συμβούλου της αντιπολίτευσης στο ΔΣ της ΕΔΑΚΙ, αλλά και την έγκαιρη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων σε πολύ σοβαρά ζητήματα όπως το σημερινό.

Παρών στην συνεδρίαση και ο ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τζωρτζάτος και μέλος του ΔΣ της ΕΔΑΚΙ και αυτός κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική της αποδοχής των σκουπιδιών της Ζακύνθου.

Όπως τόνισαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΔΑΚΙ πρέπει η απόφαση να «κόψει» την όρεξη σε γειτονικές περιοχές που ενδεχομένως να πιέσουν να έρθουν τα σκουπίδια τους στην Κεφαλονιά.
Παράλληλα, τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα να έρθει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

DSC 0126DSC 0128DSC 0132DSC 0133DSC 0135DSC 0136DSC 0137DSC 0139DSC 0142


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250