ΑΝ.Α.Σ.Α: «Κύριε Σπύρου τι θέση έχετε για τα λιμάνια της περιφέρειας που βγαίνουν στο σφυρί;»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 13:22

ΑΝ.Α.Σ.Α: «Κύριε Σπύρου τι θέση έχετε για τα λιμάνια της περιφέρειας που βγαίνουν στο σφυρί;»

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΣΠΥΡΟΥ Κύριε Περιφερειάρχη, όπως σας είναι ήδη γνωστό, με απόφαση της κυβέρνησης δύο από τα λιμάνια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Ζακύνθου και Αργοστολίου παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ μαζί με άλλα 21 από όλη την χώρα «προς αξιοποίηση» ήτοι για ξεπούλημα στους κερδοσκόπους ιδιώτες. Επιδιώκεται έτσι ο έλεγχος της εμπορικής και τουριστικής κίνησης των δύο νησιών και όχι μόνο να περάσει στα χέρια ολίγων κερδοσκόπων «μεγαλοεπενδυτών».

Η παράταξή μας είναι αντίθετη σε κάθε τέτοια εξέλιξη, που θα μεγαλώσει τις ανισότητες στις τοπικές οικονομίες και θα καταστήσει τους πολίτες οικονομικούς και πολιτικούς ομήρους.

Η παράταξή μας έχει την γνώμη ότι η υπόθεση λιμανιών Ζακύνθου και Αργοστολίου είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών, και πρέπει ως τέτοια να παραμείνει.

Η κεντρική διοίκηση πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα υποδομής, (εμπορικά λιμάνια, αξιοποίηση μαρίνων, προβλήτες κρουαζιερόπλοιων, εγκαταστάσεις υποδοχής) και η αυτοδιοίκηση με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της και τον λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο να προχωρήσει στην επικερδή και χρηστή διαχείριση.
Επερωτάσθε κατόπιν τούτων κε Σπύρου,

Ποια είναι η δική σας θέση και πως σκέφτεσθε να ενεργήσετε στην κατεύθυνση της προστασίας του δημόσιου τοπικού πλούτου;

 

 Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α




00 inkefalonia general ad 300X250