Θεόφιλος: «Υπερασπιζόμαστε την θέση μας στην λαϊκή συνέλευση του Ληξουρίου και λέμε "όχι" στα μπάζα στον Αγιο Αντώνιο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 08:26

Θεόφιλος: «Υπερασπιζόμαστε την θέση μας στην λαϊκή συνέλευση του Ληξουρίου και λέμε "όχι" στα μπάζα στον Αγιο Αντώνιο»

Όχι στην συνέχιση της επεξεργασίας των μπάζων από την αντιπολίτευση

Ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν η «Έγκριση παράτασης εργασιών παροχής υπηρεσίας: «εναλλακτική διαχείριση ανακυκλώσει απόβλητων (μπαζών) από κατεδαφίσεις κτιρίων ή τμημάτων αυτών & κάθε άλλης εργολαβίας με αντικείμενο καθαιρέσεως μη επικίνδυνων υλικών από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις».

Επί της ουσίας, η Δημοτική Αρχή πρότεινε να αρχίσουν εργασίες σπασίματος των μπαζών στον Άγιο Αντόνιο, ώστε να απομακρυνθούν για την δημιουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος.

Βέβαια, αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και όπως εκφράστηκε και μέσα από την τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου.
«Θεωρώ ότι η Δημοτική Αρχή και η αντιπεριφέρεια πρέπει να προγραμματίσει και να διαχειριστεί το θέμα των μπαζών.

Πρέπει κάποια στιγμή να το διαχειριστούμε και να ξέρουμε που θα γίνεται αυτή η δουλειά. Εμείς δεν λαϊκίζουμε. Πήγαμε όμως σε μία λαϊκή συνέλευση στο Ληξούρι και αποφασίστηκαν κάποια πράγματα. Δεχθήκαμε και αποφασίσαμε με τους κατοίκους που μένουν εκεί, κάποια πράγματα. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την θέση μας σε εκείνη την Λαϊκή Συνέλευση και γι’ αυτό θα ψηφήσουμε κατά».

https://www.youtube.com/watch?v=KEO3ktSty8c

Αραβαντινός: «Σας χαρακτηρίζει αβδηριτισμός»

Για επιπολαιότητα της Δημοτικής Αρχής, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έκανε λόγο ο Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος τόνισε πως η λέξη που σας χαρακτηρίζει είναι ... αβδηριτισμός!

«Δεν κατανοείτε και δεν καταλαβαίνατε την διαμαρτυρία που έγινε στην Παλική και εκφράστηκαν ενστάσεις από το σύνολο της κοινωνίας στο να βάλετε τα μπάζα στην περιοχή αυτή και εσείς λέτε τώρα ότι παίρνουμε παράταση για να κάνουμε επεξεργασία στα μπάζα και ενεχόμενα να πάνε και τα μπάζα των Λεγατάτων εκεί» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά».

https://www.youtube.com/watch?v=fhHngHIAIaM

Τελικά, παρά τους αρνητικούς ψήφους της αντιπολίτευσης, το θέμα της επεξεργασίας των μπαζών στον Άγιο Αντώνιο, πέρασε με τους ψήφους της πλειοψηφίας!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250