«Άναψε» η συζήτηση για την ποιότητα του νερού στην Παλική (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 13:10

«Άναψε» η συζήτηση για την ποιότητα του νερού στην Παλική (video)

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Σκέψεις για αυξήσεις στα τιμολόγια

Το θέμα του νερού της Παλικής, απασχόλησε εκτενώς την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Και αν η έγκριση μελέτης - τροποποίηση Προϋπολογισμού και τιμολογίου του έργου: «αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου» ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, αλλά και από τις παρατάξεις της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, η συζήτηση «άναψε» όσον αφορά την υπάρχουσα ποιότητα του νερού της Παλικής, αλλά επεκτάθηκε και στους «πανηγυρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για την εκτέλεση του έργου.

«Το σημερινό θέμα είναι μία ευκαιρία να μιλήσουμε για την Παλική. Θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να συζητήσει για την Παλική. Αυτή η μελέτη είναι η απόδειξη πώς ένα έργο αργεί να ωριμάσει. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να κάνει μελέτες και να σχεδιάζει, ώστε να το βρουν οι επόμενες δημοτικές αρχές στο μέλλον» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου.
https://www.youtube.com/watch?v=g7uRS4s4Btc

Θεόφιλος: «Για να μπορεί να δεχθεί ξανά επενδύσεις η Παλική, πρέπει να λύσουμε το θέμα με την ποιότητα του νερού»

Και συνέχισε ο κ. Μιχαλάτος ως εξής: «Η Παλική, έχει θέμα με το νερό. Για να ξαναγίνει Παλική και αν μην είναι αυτό που είναι σήμερα θα πρέπει να έχει ανάπτυξη και γίνει περιοχή που μπορεί να δεχθεί επενδύσεις, Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να λύσουμε την ποιότητα του νερού . Θα πρέπει να πιέσουμε την κεντρική διοίκηση να εντάξει στο σχέδιο ανάπτυξης και την Παλική και να λύσει το θέμα με το νερό. Πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του νερού για την Παλική. Πρέπει να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε την ποιότητα και την ποσότητά του. Θα ψηφίσουμε αυτή την μελέτη».

«Η Δημοτική Αρχή καρπώνεται ότι υπάρχει Κεφαλονίτης Περιφερειάρχης»

Όσον αφορά τους «πανηγυρισμούς» της Δημοτικής Αρχής, ο κ. Μιχαλάτος τόνισε: «Ο Περιφεριάρχης είναι Κεφαλονίτης και αυτό το καρπώνεται σήμερα η Δημοτική Αρχή. Και είδαμε τον αντιδήμαρχο να πανηγυρίζει ότι γράφει ιστορία. Πρέπει η Δημοτική Αρχή να προσγειωθεί και να μειώσει την αλαζονεία της» .

Ηλίας Παρίσης: «Αν πιώ αυτό το νερό σε τρεις μήνες δεν θα έχω νεφρό»

Ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ, Ηλίας Παρίσης, κατέκρινε έντονα την ποιότητα του νερού. «Σίγουρα, τα ζώα δεν θα πεθάνουν αν το πίνουν. Όμως αν το πιο εγώ, σε τρεις μήνες δεν θα έχω νεφρό» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Δ. Αραβαντινός σε Δ. Λυκούδη: «Κρείττον το σιγάν» (κράτα τη γλώσσα σου)

Ο Διονύσης Αραβαντινός, προσπάθησε να στηλιτεύσει την έπαρση της Δημοτικής Αρχής, όσον αφορά ότι το έργο της αλλαγής του δικτύου ύδρευσης είναι δικό της.

Μάλιστα, στάθηκε στην τοποθέτηση του αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη, ο οποίος μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του είπε πως η Δημοτική Αρχή, δεν βρήκε από τους προηγούμενους μελέτη, αλλά μερικά... στρατσόχαρτα.

« Ο Αντιδήμαρχος με χαρακτηριστική έπαρση προσπαθεί να μας πείσει ότι το έργο είναι μία επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, όταν ο ίδιος δεν ήξερε για το έργο και που αυτό υπάρχει. Μίλησε για στρατσόχαρτα, τη στιγμή που η τότε δήμαρχος κ. Αλεξανδροπούλου κατάφερε το 2010 να υποβάλει πρόταση ώστε να μπορεί ο Ληξουριώτης να μπορεί πίνει νερό. Έρχεστε σήμερα με θράσος και χαρακτηρίζεται στρατσόχαρτο την υποβληθείσα πρόταση. Το έργο αυτό το αγκαλιάζουμε και χειροκροτούμε, όμως πρέπει να ξέρουμε και την ιστορία του έργου. Οπότε κύριε Λυκούδη .... Κρείττον το σιγάν. (δηλαδή: κράτα τη γλώσσα σου)
https://www.youtube.com/watch?v=DLq-7wBwLK8

Κουρούκλης: «Κατάντια να πίνουμε ακόμα από αμιαντοσωλίνες»

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κουρούκλης τόνισε : «Όταν ακόμα πίνουμε νερό από αμιαντοσωλήνες, δείχνει την κατάντια της πολιτικής που ασκείται. Μέσα από την θριαμβολογίας σας αποδεικνύεται η γύμνια της πολιτικής σας».

Καταγγελτικός ο Τζωρτζάτος

Ο Γιώργος Τζωρτζάτος μιλώντας στην τοποθέτησή του ήταν καταγγελτικός: «Είναι ντροπή το 2017 να μιλάμε για αμιαντοσωλήνες και να πίνουν από αυτό το νερό άνθρωποι. Η ΔΕΥΑΚ Κεφαλονιάς συνεχίζει εισπράττει το ειδικό τέλος που είναι παράνομο. Αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό και αναγκάζονται να πληρώνουν το τέλος».
https://www.youtube.com/watch?v=O-7uzh37nq4

Ανουσάκης: «Οχι ιδανική, αλλά αποδεκτή η ποιότητα. Ίσως ακριβύνει το νερό»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, μιλώντας επί του θέματος και της ποιότητας του νερού επεσήμανε τα εξής: «Ιδανική ποιότητα του νερού δεν υπάρχει πουθενά. Σε κανένα νησί. Εμείς δεν είπαμε ότι το νερό είναι τέλειο και υπέροχο. Είναι όμως στα νόμιμα επιτρεπτά όρια. Όσον αφορά το ειδικό τέλος, έχει χρονική διάρκεια 20ετίας. Για την Κεφαλονιάς έχουμε 20 χρόνια από το 2011, όταν συστάθηκε η ΔΕΥΑΚ. Θα υπάρξει μία νέα τιμολογιακή πολιτική και ενοποίηση τιμολογίων για όλη την Κεφαλονιά και στο πλαίσιο αυτό σκεφτόμαστε να καταργήσουμε το ειδικό τέλος. Ενδεχομένως όμως μπορεί και να ακριβύνει το νερό».

Το ενδεχόμενο των αυξήσεων στους λογαριασμούς του νερού, φυσικά δεν ικανοποιεί κανέναν και ενδεχομένως να είμαστε και η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα, που θα αυξηθούν τα τιμολόγια του νερού.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250