Η απόφαση της ΚΕΔΕ και η «περί όνου σκιάς» κουβέντα του Αραβαντινού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 10:52

Η απόφαση της ΚΕΔΕ και η «περί όνου σκιάς» κουβέντα του Αραβαντινού

Αρκετή συζήτηση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σχετικά «Αποδοχή ομόφωνης απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. περί μη αποστολής οικονομικών στοιχείων των Ο.Τ.Α. Α΄και Β΄βαθμού και των  Νομικών τους Προσώπων στο Υπ. Εσωτερικών».

Υπήρχε από την πλειοψηφία η έντονη επιθυμία να ακολουθηθεί η «γραμμή» της ΚΕΔΕ και να μην σταλούν τα οικονομικά στοιχεία στο υπουργείο εσωτερικών, εντούτοις από την αντιπολίτευση ακούστηκε και μία άλλη ενδιαφέρουσα άποψη περί του θέματος.

«Τα στοιχεία που θέλει το υπουργείο είναι πληροφοριακά. Δεν μπορεί να μην έχουμε μία καλή σχέση με το αρμόδιο υπουργείο και τον αρμόδιο υπουργό με όποια κυβέρνηση και αν είναι. Το ΔΣ της ΚΕΔΕ είναι πολιτικό όργανο, υπάρχουν κάποιοι που εκφράζονται πολιτικά μέσα από κάποια κόμματα και μπορεί να θέλουν τώρα να βάλουν εμάς και να γίνουμε “παιχνίδι” μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας. Γι αυτό και θέλαμε μία ενημέρωση περισσότερη από τον Δήμαρχο, ο οποίος θα είχε μιλήσει με τον Πατούλη για να ξέρουμε που πάει η δουλειά» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Αραβαντινός: « Η απόφαση της ΚΕΔΕ είναι περί όνου σκιάς”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του κ. Μιχαλάτου, Διονύσης Αραβαντινός: «Εμείς ως αυτοδιοικητικοί θα τηρήσουμε την γραμμή της ΚΕΔΕ. Είναι όμως μία απόφαση περί όνου σκιάς, τίποτα δηλαδή, χωρίς κάποια σημασία. Ναι μεν ψηφίζουμε θετικά, αλλά δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε ότι ουσιαστικά αυτή η απόφαση της ΚΕΔΕ φάσκει και αντιφάσκει».

Παρακάτω το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=Qqza2-sp78s




00 inkefalonia general ad 300X250