Διονύσης Αραβαντινός: «Συγχαρητήρια που μας πήρατε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και στο πλαίσιο της ανταλλαγή μας φέρνετε τα... μπάζα στο Ληξούρι» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 10:38

Διονύσης Αραβαντινός: «Συγχαρητήρια που μας πήρατε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και στο πλαίσιο της ανταλλαγή μας φέρνετε τα... μπάζα στο Ληξούρι» (video)

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» για άλλη μία φορά δεν... μάσησε τα λόγια του και τόνισε ότι η ΚΕΔΗΚΕ θα πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού.

«Νομίζετε ότι ο πολιτισμός είναι τραμπάλα. Από την μία με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με λαϊκές τραγουδίστριες και από την άλλη να απονέμετε αναμνηστικές πλακέτες σε λαϊκούς βάρδους του πενταγράμμου. Ο Πολιτισμός σας εξόχως θα φανείς από το πώς αντιμετωπίζεται τους πολιτιστικούς συλλόγους. Όμως το έργο τους δεν αναγνωρίζεται από την ΚΕΔΗΚΕ και τους θεωρείτε παρίες, παρακατιανούς δηλαδή. Θα έπρεπε να έχει μία αδιάλειπτη σχέση και να τους ενισχύετε στο μέγιστο βαθμό. Έχετε δώσει μόνο 8.000 ευρώ μόνο στους πολιτιστικούς συλλόγους. Φιλοξενείτε για μπούγιο μέσα στο σχέδιο δράσης σας τα πανηγύρια των χωριών, αλλά δεν είναι δικά σας μην τα εντάσσετε μέσα στις δικές σας πολιτιστικές δράσεις. Και πρέπει να καταλήξετε τι θέλετε να κάνετε έξω από το Μουσείο της Παλικής. Τέλος να σας δώσουμε συγχαρητήρια  που πήρατε μας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το Ληξούρι, και το φέρατε και το στήσατε στο Αργοστόλι, στο πλαίσιο προφανώς της ανταλλαγής για τα μπάζα που θα φέρετε στο Ληξούρι».

«Άδικη η κριτική του Γιώργου Κατσιβέλη για τις χορεύτριες με τα τούλια. Αδικεί την τότε δημοτική αρχή του Σπύρου Κατσιβέλη που απογείωσε το καρναβάλι του Ληξουρίου»

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Γιώργος Κατσιβέλης ο οποίος μίλησε... για «χορεύτριες με τούλια από στριπτιζάδικα στο Ληξούρι», ωστόσο πήρε μία αποστομωτική απάντηση από τον Διονύση Αραβαντινό ο οποίος τόνισε πως: «Είναι εντελώς άδικη αυτή η κριτική του Γιώργου Κατσιβέλη, καθώς αναφέρθηκε στην πολιτιστική δράση του Δημου Παλικής 20 χρόνια πριν, διότι με αυτά που ευτέλισε ως μπαλέτα της πλάκας ο τότε δήμαρχος Σπύρος Κατσιβέλης και η τότε δημοτική αρχή, κατάφεραν να απογειώσουν το καρναβάλι στο Ληξούρι και να το αναγάγουν ως πρώτης τάξης πολιτιστική εκδήλωση».

Ακούστε παρακάτω τα όσα είπε

https://www.youtube.com/watch?v=BHYCmCOPp24

Για το ίδιο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» Διονύσης Μινέτος τόνισε πως τα εισιτήρια των παραστάσεων είναι λίγο... τσιμπημένα : «Οι παραστάσεις, που έρχονται στην Κεφαλονιά, είναι ακριβές. Και δυστυχώς μια οικογένεια με τρία παιδιά δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις παραστάσεις λόγω υψηλού κόστους του εισιτηρίου. Δείτε το αυτό με κάποιες εκπτώσεις».

Σκληρή κριτική από τον Αραβαντινό για το Μουσείο της Φυσική Ιστορίας

Στην συνέχεια ο Διονύσης Αραβαντινός άσκησε και σκληρή κριτική και για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας λέγοντας: «Από τον Νοέμβριο του 2011, δυστυχώς δεν υπάρχει Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Το μουσείο αναφερόταν στον εθνικό δρυμό του Αίνου και την χλωρίδα και πανίδα της Κεφαλονιάς και πλέον δεν λειτουργεί. Μάλιστα κάποιοι τουρίστες μέσα από τις πινακίδες φτάνουν μέχρι το μουσείο στα Δαυγάτα και εκεί διαπιστώνουν ότι είναι κλειστό. Το Μουσείο θα έπρεπε να λειτουργεί».