Ενωμένη Τετράπολη: "Ακούστε επιτέλους..."

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 05:25

Ενωμένη Τετράπολη: "Ακούστε επιτέλους..."

 Η παράταξη μας με δελτίο Tύπου που εξέδωσε την 3η Νοεμβρίου 2016 επεσήμανε εγκαίρως την λανθασμένη επιμονή της Δημοτικής Αρχής του κ Α Παρίση να μεταφέρει τα μπάζα της πλατείας Βαλλιάνου στον Άγιο Αντώνη στο Ληξούρι και ζητήσαμε συναίνεση και χαμηλούς τόνους από την Δημοτική Αρχή έτσι ώστε, τηρουμένων των διαδικασιών, και τα έργα στο Αργοστόλι να συνεχιστούν απρόσκοπτα και το Ληξούρι να μην καταντήσει η χωματερή της Κεφαλλονιας.

Επειδή η Δημοτική Αρχή συνεχίζει αφρόνως αυτήν την τακτική θα πρέπει να τονίσουμε, μήπως το αντιληφθεί επί τέλους η Δημοτική Αρχή, ότι ο χώρος που προτίθεται να μεταβάλλει σε χωματερή ανήκει στο χώρο του αθλητικού σταδίου του Αγίου Αντωνίου.

Από την εποχή του Δημάρχου Ληξουρίου Μάκη Θεοτοκάτου ο οποίος είχε την πρόνοια να προβεί στην αγορά της έκτασης στον Άγιο Αντώνιο πέντε Δήμαρχοι

• Ο Μακης Θεοτοκάτος
• Ο Γιώργος Φιλιππάτος
• Ο Σπύρος Κατσιβέλης
• Ο Βασίλης Ρουχωτάς και
• Η Νόπη Αλεξανδροπούλου

προσπάθησαν, ο καθένας με τις δυνάμεις του, επί 25 ολόκληρα χρόνια για να κατασκευασθεί, να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί για την νεολαία και την κοινωνία της Παλικής ο χώρος του αθλητικού σταδίου στον Άγιο Αντώνιο ο οποίος περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα, στίβο με ταρτάν, κερκίδες με όλους τους αναγκαίους χώρους, και βοηθητικό "ξηρό" γήπεδο.
Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή του Α. Παρίση να σεβαστεί και να αναβαθμίσει το χώρο του Αθλητικού Σταδίου Αγίου Αντωνίου τον μετατρέπει σε χωματερή σαν δώρο Χριστουγεννιάτικο στην νεολαία της Παλικής με έργα τα οποία έχει αρχίσει και για τα οποία δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προκαλεί δε ερωτηματικά η παρουσία ορισμένων το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις εν εξελίξει χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εργασίες στο χώρο του Αθλητικού Σταδίου Αγίου Αντωνίου καθώς και η προκλητική αμετροέπεια τους.

Για μία ακόμη φορά καλούμε τον Δήμαρχο Α. Παρίση να σταματήσει την υπερφίαλη συμπεριφορά της παράταξης του, να αλλάξει πορεία, να αδειοδοτήσει για την επεξεργασία των μπάζων τον ΧΥΤΥ, (όπου είναι απολύτως αναγκαία και που το έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο) και να προχωρήσει στην σταδιακή υλοποίηση των έργων της πλατείας και της οδού Βαλλιάνου.

Με τον τρόπο αυτό και τα έργα θα υλοποιηθούν χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι επαγγελματίας και οι κάτοικοι του Αργοστολίου, θα αποφύγει την πολύ σοβαρή πιθανότητα διακοπής των έργων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης (όπως του επισημάναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο) αλλά και την σύγκρουση με την κοινωνία της Παλικής η οποία αρνείται να δεχθεί ότι το Ληξούρι θα αναπτυχθεί με την μετατροπή του χώρου του Αθλητικού Σταδίου σε χωματερή όλης της Κεφαλλονιάς.

Αργοστόλι 12 Δεκεμβρίου 2016

Από το γραφείο τύπου της

Δημοτικής Παράταξης
"ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ"