Εκπτωση 50% στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών ζητάει το Δ.Σ. Ιθάκης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 17:34

Εκπτωση 50% στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών ζητάει το Δ.Σ. Ιθάκης

Αποστολή απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης.


Με το παρόν σας κοινοποιούμε την αρ. 189/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης με θέμα :

"Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποστήριξη του αιτήματος των Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. για έκπτωση κατά 50% στις τιμές των εισιτηρίων που αφορούν στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών με ακτοπλοϊκές γραμμές και ΚΤΕΛ και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας"

Εσωτ. Διανομή:

Γραφείο Δημάρχου.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΙΑΜΠΟΛΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το  πρακτικό της  28ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης.                      

 Πράξη  189η                                                

  Ιθάκη, σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, παρόντος του Δημάρχου κ. Διονυσίου Γερ. Στανίτσα, με την αρ. 6472/25-11-2016 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του, που επιδόθηκε σε καθένα από τα μέλη του σύμφωνα με τις διατάξεις των  άρθρων 64 & 67 του Ν. 3852/2010 και αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, εφόσον ήταν παρόντα από τα 17 μέλη του, τα 13 ήτοι: 
 
 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εισάγει προς συζήτηση το 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης (Ψήφισμα  του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποστήριξη του αιτήματος των Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. για έκπτωση κατά 50% στις τιμές των εισιτηρίων που αφορούν στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών με ακτοπλοϊκές γραμμές και ΚΤΕΛ.) και αφού το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα για το κατεπείγον του θέματος δίνει τον λόγο στον επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κ. Επαμ. Μαυροκέφαλο που εισηγείται το ακόλουθο ψήφισμα :
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης στη συνεδρίασή του στις 2 του Δεκέμβρη 2016 ομόφωνα αποφάσισε να υποστηρίξει το αίτημα των ΔΣ των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για έκπτωση κατά 50% στις τιμές των εισιτηρίων που αφορούν στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών με ακτοπλοϊκές γραμμές και ΚΤΕΛ.  
 
Σήμερα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται μακριά από τις εστίες τους και τις οικογένειές τους στελεχώνοντας σχολεία σε όλη τη χώρα. Άλλοι είναι αναπληρωτές άλλοι μόνιμοι που παραμένουν για χρόνια στην περιφέρεια αφού οι μεταθέσεις έχουν περιοριστεί δραματικά. Όπως μπορεί να γίνει κατανοητό υπάρχει αναγκαστική μετακίνηση εκπαιδευτικών προς τα αστικά κέντρα των περιοχών καταγωγής και διαμονής τους, όχι για εκδρομή αλλά για να βρεθούν κοντά στους οικείους τους, πολλές φορές μάλιστα για να καλύψουν ανάγκες που αφορούν ηλικιωμένους γονείς παιδιά ή ασθένειες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα ένα ταξίδι για Αθήνα με επιστροφή στοιχίζει 80 – 90 ευρώ. Λόγω του ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αναγκάζονται να μετακινούνται σε εβδομαδιαία βάση προς την οικογένειά τους ξοδεύουν πάνω από 300 ευρώ το μήνα για μετακινήσεις. Ποσό που λειτουργεί σωρευτικά στα μηνιαία έξοδα τους αφού προστίθεται στο κόστος ενοικίασης σπιτιού αφού οι εκπαιδευτικοί μένουν μακριά από τις οικογένειές τους. Ως αποτέλεσμα, ουσιαστικά οι εκπαιδευτικοί επιδοτούν τη στελέχωση των σχολείων της περιφέρειας με τους μισθούς να παραμένουν καθηλωμένοι.
 
Το ΔΣ Ιθάκης ζητάει από τη Κυβέρνηση να θεσπίσει έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις με καράβια και ΚΤΕΛ. »
 
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη τα ανωτέρω και κατόπιν διαλογικής συζήτησης :
 
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι   ο μ ό φ ω ν α
 
Εγκρίνει ως έχει το ανωτέρω ψήφισμα για την υποστήριξη του αιτήματος των Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π.Ε. για έκπτωση κατά 50% στις τιμές των εισιτηρίων που αφορούν στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών με ακτοπλοϊκές γραμμές και ΚΤΕΛ.
 
Το παρόν πρακτικό αφού συντάχθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται:  
 
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΤΑ ΜΕΛΗ                                                                             
Ακριβές αντίγραφο

O  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΙΑΜΠΟΛΗΣ  




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250